Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Η χρυσή νέα γενιά και η βιομηχανία τροφίμων

Χρυσά βραβεία για Έλληνες φοιτητές και Ελληνίδες φοιτήτριες στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων του Παρισιού- Μια διάκριση που λέει πολλά

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2024

Εκείνη την ημέρα ο πρόεδρος του οργανισμού Ecotrophelia Europe 2024 κ. Bertrand Edmond, ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά της ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων - Ποτών, έπαιρνε την πρωτιά στη διοργάνωση - θεσμό που εδώ και 25 χρόνια επιβραβεύει τους κορυφαίους φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων.
Εκείνη την ημέρα ο πρόεδρος του οργανισμού Ecotrophelia Europe 2024 κ. Bertrand Edmond, ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά της ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων - Ποτών, έπαιρνε την πρωτιά στη διοργάνωση - θεσμό που εδώ και 25 χρόνια επιβραβεύει τους κορυφαίους φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων.

του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

Η Δευτέρα 21η Οκτωβρίου, ήταν μια καλή μέρα για την ελληνική εκπαίδευση και την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων. Εκείνη την ημέρα ο πρόεδρος του οργανισμού Ecotrophelia Europe 2024 κ. Bertrand Edmond, ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά της ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων - Ποτών, έπαιρνε την πρωτιά στη διοργάνωση - θεσμό που εδώ και 25 χρόνια επιβραβεύει τους κορυφαίους φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων.

Ήταν μια σημαντική αναγνώριση για τη προοπτική του κλάδου στη χώρα μας αλλά και στη διεθνή αγορά.

Η διαδρομή όμως της ομάδας Legumi Nutty για την κατάκτηση της κορυφής Ecotrophelia Europe 2024 ξεκίνησε πολύ πριν από την λαμπερή τελετή βράβευσης στο Παρίσι. Προηγήθηκαν μήνες προετοιμασίας, έρευνας και σχεδιασμού και πάνω απ’ όλα διαρκής αφοσίωση και συνεχής προσπάθεια να τροφοδοτούν την τελική καταξίωση.

Η πρώτη διάκριση, για την 6μελή ομάδα του Τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ελένη Κάλλια και Χρήστου Γιαννόπουλου, ήρθε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ξεχώρισε στον Εθνικό μας Διαγωνισμό Ecotrophelia, με την παρουσίαση του καινοτόμου, προϊόντος Legumi Nutty - μια νίκη διαβατήριο για τη διεκδίκηση μιας ακόμα πρωτιάς με διεθνές πρόσημο.

Όλα ξεκίνησαν λίγους μήνες πριν. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούνιο διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, τον Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia και συγκέντρωσε μερικά από τα πιο ανήσυχα μυαλά της επιστήμης των τροφίμων.

Κατά τη γενική διευθύντρια του Συνδέσμου κυρία Βάσω Παπαδημητρίου «....οι ομάδες φοιτητών που διαγωνίστηκαν, προερχόμενοι από τα πιο αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας παρουσίασαν καινοτόμα προϊόντα διατροφής, με στόχο να δημιουργήσουν πρωτοποριακές λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η βιωσιμότητα, η διατροφή και οι νέες τάσεις των καταναλωτών. Η ομάδα του ΕΚΠΑ ξεχώρισε με το Legumi Nutty, ένα πρωτοποριακό spread με βάση τα ρεβίθια με ορό γάλακτος, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σχεδιασμένο με γνώμονα τη βιωσιμότητα.....».

Στο πλαίσιο αυτό, η εθνική επιτροπή, απαρτιζόμενη από διακεκριμένους επιστήμονες του κλάδου και ακαδημαϊκούς, εντυπωσιάστηκε από την προσέγγιση της ομάδας, με το Legumi Nutty να αποσπά θετικά σχόλια.

«.....Οι φοιτητές επέδειξαν τη δύναμη της καινοτομίας και τη σημασία της βιωσιμότητας στον τομέα της διατροφής. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ιδέες που παρουσιάστηκαν μπορούν να συμβάλλουν στο μέλλον της βιομηχανίας μας, και σε ένα πιο υγιές και ανθεκτικό σύστημα τροφίμων....» δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ και Μέλος της Εθνικής Κριτικής Επιτροπής στην τελετή βράβευσης. Αυτή η επιτυχία άνοιξε ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia, που πραγματοποιήθηκε στις 20 & 21 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης SIAL, στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, η ελληνική ομάδα, έδειξε υψηλό επίπεδο κατάρτισης και επιστημονικής επάρκειας. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Συναγωνιζόμενη 15 εξίσου πρωτοποριακές και αποφασισμένες εθνικές ομάδες από χώρες που έχουν παράδοση καινοτομίας και βιωσιμότητας στον κλάδο η Legumi Natty Team υπήρξε άψογη από κάθε πλευρά.

Μέσα από μια παρουσίαση που ξεπέρασε την απλή περιγραφή των μοναδικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, ανέδειξε το υψηλό επίπεδο και τις απεριόριστες δυνατότητες της νέας γενιάς της χώρας μας αλλά και τις εξαιρετικές δυνατότητες μακροπρόθεσμα στη διαμόρφωση ενός νέου, ακόμα πιο σύγχρονου περιβάλλοντος για τον κλάδο ειδών διατροφής.

«.....Είναι μεγάλη τιμή να βλέπουμε τα αυριανά στελέχη του κλάδου μας να ξεχωρίζουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα σε τόσες άλλες δυνατές συμμετοχές. Η χρυσή αυτή διάκριση δεν είναι απλώς μια νίκη για την ομάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, η οποία έμπρακτα υποστηρίζει τη νέα γενιά και της δίνει τη δυνατότητα να έλθει σε επαφή με την επιχειρηματικότητα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να διακριθεί μέσα στους λίγους και να ξεχωρίσει χτίζοντας έτσι τη μελλοντική της καριέρα....» δήλωσε η κ. Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Ecotrophelia Europe.

Ο ΣΕΒΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος του EEIG Ecotrophelia και συμμετέχει σταθερά στη διοργάνωση του Εθνικού Διαγωνισμού τα τελευταία 14 χρόνια στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σχεδόν 800 φοιτητές από 20 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, παρουσιάζοντας πάνω από 150 νέα προϊόντα, ενώ οι ελληνικές ομάδες έχουν αποσπάσει 6 διακρίσεις - 3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Γιατί η γραφειοκρατία είναι κλοπή

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Την ώρα που η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να θέσει υπό επιτήρηση όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των Ελλήνων, μήπως η ψηφιοποιήση των οικονομικών της δημόσιας επιλογής μας επιφυλάσσει τα χειρότερα;

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Πώς κατέρρευσε η κυβέρνηση Μπαρνιέ – Τα σενάρια της επόμενης μέρας

Γαλλία: Πώς κατέρρευσε η κυβέρνηση Μπαρνιέ – Τα σενάρια της επόμενης μέρας

Μετά από μία τεταμένη συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, 331 από τους 577 βουλευτές ψήφισαν το τέλος του Μισέλ Μπαρνιέ

Οικονομία

Η σχέση ανθρώπων-τεχνολογίας γίνεται ολοένα πιο περίπλοκη με το ΑΙ

Η σχέση ανθρώπων-τεχνολογίας γίνεται ολοένα πιο περίπλοκη με το ΑΙ

Σε έναν κόσμο, όπου η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, η εμπιστοσύνη αναδεικνύεται ως η νέα ισχυρή δυναμική

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron