Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Γεωργιάδης: Με μεγάλη περηφάνια λέω ότι το ΕΣΥ πηγαίνει προς τα εμπρός

Το ΕΣΥ παρέχει πραγματικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, στο 99%, εντελώς δωρεάν

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025

«Το ΕΣΥ κατά βάση», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ανήκει σε εσάς και εσείς πρέπει να το υπερασπίζεστε και να προβάλλετε το έργο που κάθε μέρα προσφέρει, διότι αντιμετωπίζει με επιτυχία 85.000 περιστατικά την ημέρα και 25 εκατομμύρια περιστατικά το χρόνο».
«Το ΕΣΥ κατά βάση», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ανήκει σε εσάς και εσείς πρέπει να το υπερασπίζεστε και να προβάλλετε το έργο που κάθε μέρα προσφέρει, διότι αντιμετωπίζει με επιτυχία 85.000 περιστατικά την ημέρα και 25 εκατομμύρια περιστατικά το χρόνο».

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου εγκαινιάστηκαν ο νέος στεφανιογράφος και η νέα αίθουσα του αιμοδυναμικού εργαστηρίου της καρδιολογικής κλινικής. Παράλληλα, εγκαταστάθηκε η εργολαβία για την επέκταση του τμήματος επειγόντων περιστατικών και την κατασκευή της πεζογέφυρας σύνδεσης του νοσοκομείου με το συγκρότημα κτιρίων κλινικών λειτουργιών του πανεπιστημίου.

Όπως υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης, «με μεγάλη περηφάνια λέω ότι το ΕΣΥ πηγαίνει προς τα εμπρός, με τα προβλήματα που έχει, αλλά προς τα εμπρός» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την παρουσιάζουν διαφορετικά. Και δεν είναι μια δουλειά που κάνει μόνο ο υπουργός Υγείας, αλλά είναι μια δουλειά που πρωτίστως, πολύ πάνω από τον υπουργό, ανήκει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ».

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του νοσοκομείου, είπε ότι «εάν θέλουμε να επικεντρωνόμαστε μόνο προβλήματα, τότε θα τα βλέπουμε όλα μαύρα» και πρόσθεσε: «Ούτε υπάρχει, ούτε δύναται να υπάρξει σύστημα υγείας στον πλανήτη, χωρίς προβλήματα. Όσα λεφτά κι αν ξοδέψεις, θα χρειάζεσαι περισσότερα. Όσο προσωπικό κι αν προσλάβεις, θα χρειάζεσαι περισσότερο. Γιατί στην πραγματικότητα οι ανάγκες για την υγεία δεν έχουν τέλος».

«Το ΕΣΥ κατά βάση», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ανήκει σε εσάς και εσείς πρέπει να το υπερασπίζεστε και να προβάλλετε το έργο που κάθε μέρα προσφέρει, διότι αντιμετωπίζει με επιτυχία 85.000 περιστατικά την ημέρα και 25 εκατομμύρια περιστατικά το χρόνο», προσθέτοντας: «Το ΕΣΥ παρέχει πραγματικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, στο 99%, εντελώς δωρεάν και με τρόπο που πολλά άλλα συστήματα υγείας στον κόσμο δεν έχουν καταφέρει να παρέχουν μέχρι σήμερα. Είμαστε περήφανοι για το εθνικό σύστημα υγείας και πρέπει να δουλέψουμε για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο».

Αναφερόμενος στο προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, είπε ότι «σήμερα, σε σχέση με το 2019, το ιατρικό προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 30 άτομα, το νοσηλευτικό προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 380 άτομα και το υπόλοιπο προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 182 άτομα».

Να σημειωθεί ότι στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές και προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας.

*πρώτη δημοσίευση: Euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ηλεκτρική «έκρηξη» στα data centers: Η ζήτηση ενέργειας θα διπλασιαστεί έως το 2030

Από: EBR

Η αθόρυβη μηχανή του ψηφιακού μας πολιτισμού - τα data centers - εισέρχεται σε μια περίοδο εκρηκτικής ενεργειακής κατανάλωσης

Ευρώπη

Βελγικά μαθήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βελγικά μαθήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απορρίπτοντας τη λύση που πρότεινε η Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, το Βέλγιο του Bart de Wever υπενθύμισε στο Βερολίνο και την Επιτροπή ότι εντός της EE, τα κράτη παραμένουν οι κύριοι

Οικονομία

Το 59% των CFOs χρησιμοποιεί AI στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Το 59% των CFOs χρησιμοποιεί AI στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στον χρηματοοικονομικό τομέα συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, χωρίς ωστόσο το άλμα των προηγούμενων ετών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron