Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Ο Ανασχηματισμός

Εν τούτοις, η Κυβέρνηση αποτελεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Βουλής

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2025

Σήμερα τα Υπουργικά Συμβούλια είναι θηριώδη σε αριθμό. Τα μέλη τους συχνά, δυνατόν, να μην γνωρίζονται.
Σήμερα τα Υπουργικά Συμβούλια είναι θηριώδη σε αριθμό. Τα μέλη τους συχνά, δυνατόν, να μην γνωρίζονται.

του Γ.Κ.Στεφανάκη

Ι. Δεν οδήγησε στον δέοντα περιορισμό των μελών του Συμβουλίου.


ΙΙ. Εν τούτοις, η Κυβέρνηση αποτελεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Βουλής. Δρα συλλογικώς και – εξ ορισμού – πρέπει να είναι ολιγομελής, ώστε να συνεννοούνται, μεταξύ τους, τα μέλη της.


ΙΙΙ. Κατόρθωμα του Ελ. Βενιζέλου υπήρξαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι. Δι΄αυτών διπλασιάσθηκε η χώρα. Κατέστη – τότε – βιώσιμη(!)


●●● Τους πολέμους αυτούς, ο Βενιζέλος, διεξήγαγε με κυβερνήσεις – ολιγομελέστατες – . Η παράδοση φέρει να τονίζει πως οι Υπουργοί πρέπει να είναι γνώριμοι μεταξύ τους. ΄Ετσι ώστε να συνεννοούνται εύκολα και ν΄αποφασίζουν.


IV. Σήμερα τα Υπουργικά Συμβούλια είναι θηριώδη σε αριθμό. Τα μέλη τους συχνά, δυνατόν, να μην γνωρίζονται.


●●● Ο πληθωρισμός των προσώπων άγει σε ματαίωση του σκοπού (!!!).


V. Εκ των πραγμάτων, η πηγή της εξουσίας περιέρχεται στον Πρωθυπουργό και τα μέλη του γραφείου του.


Ήδη όμως – στο μέτρο που περί αυτού πρόκειται – δυσλειτουργεί το Πολίτευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Καγκελάριε Μερτς, και τώρα τι;

N. Peter Kramer, EU correspondentΑπό: N. Peter Kramer, EU correspondent

Οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν έξω αυτή τη φορά. Αν και οριακά απέτυχε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η νίκη του ακροδεξιού κόμματος AfD στη γερμανική ομόσπονδη χώρα της Σαξονίας-Άνχαλτ είναι συντριπτική.

Ευρώπη

Η έχθρα προς την Ευρώπη

Η έχθρα προς την Ευρώπη

Είκοσι χρόνια πριν, θα φαινόταν αδιανόητο

Οικονομία

Το «πειρατικό» της Revolut που απειλεί τις τράπεζες

Το «πειρατικό» της Revolut που απειλεί τις τράπεζες

Από startup σε κολοσσό 115 δισ. δολαρίων: η Revolut του Νικ Στορόνσκι θέλει να γίνει η «Ryanair» της ευρωπαϊκής τραπεζικής

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron