Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Αντωνιάδης (ΣΕΒΤ): Παραμένει ανταγωνιστική η βιομηχανία τροφίμων και ποτών

Στο πλαίσιο του 15ου Food Retail Conference, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 4 Απριλίου 2025

Σε μια περίοδο που απαιτεί αντοχή και προσαρμοστικότητα, η ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει να απορροφά τους κραδασμούς που προέρχονται από τις υψηλές τιμές πρώτων υλών, τα ενεργειακά κόστη, τα επιτόκια δανεισμού και τις αναπτυξιακές ανισότητες μεταξύ των διαφορετικών ευρωπαϊκών αγορών.
Σε μια περίοδο που απαιτεί αντοχή και προσαρμοστικότητα, η ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει να απορροφά τους κραδασμούς που προέρχονται από τις υψηλές τιμές πρώτων υλών, τα ενεργειακά κόστη, τα επιτόκια δανεισμού και τις αναπτυξιακές ανισότητες μεταξύ των διαφορετικών ευρωπαϊκών αγορών.

Στο πλαίσιο του 15ου Food Retail Conference, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ως πυλώνας ανθεκτικότητας και καινοτομίας για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης (φωτ.), με την εναρκτήρια ομιλία του, ανέδειξε τη συνεισφορά του κλάδου, υπογραμμίζοντας πως, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών διατηρεί τη δυναμική της, εξασφαλίζοντας την επισιτιστική επάρκεια και τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας.

Σε μια περίοδο που απαιτεί αντοχή και προσαρμοστικότητα, η ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει να απορροφά τους κραδασμούς που προέρχονται από τις υψηλές τιμές πρώτων υλών, τα ενεργειακά κόστη, τα επιτόκια δανεισμού και τις αναπτυξιακές ανισότητες μεταξύ των διαφορετικών ευρωπαϊκών αγορών.

Παράλληλα όπως επισήμανε, η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών παραμένει ανταγωνιστική, εξάγοντας το ένα τρίτο του κύκλου εργασιών της, παρά τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας που έχουν να κάνουν με το μικρό μέγεθος της αγοράς, τον πολυκερματισμό κάποιων υποκλάδων, τα αυξημένα κόστη διανομής λόγω της γεωμορφολογίας της και την Ευρωπαϊκή «υπερ-ρύθμιση» σε σχέση με τις τρίτες ανεπτυγμένες χώρες.

«Η ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών αποδεικνύει διαρκώς ότι διαθέτει την ανθεκτικότητα και την ευελιξία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής. Με επενδύσεις, καινοτομία και προσήλωση στην ποιότητα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, τους εργαζομένους μας και τους καταναλωτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Χάος και μετριότητα

Από: EBR

Δύο ειδησεογραφικά σημειώματα με συγκλόνισαν την περασμένη εβδομάδα

Ευρώπη

Πώς χάνει η Ευρώπη το «τρένο» της ανταγωνιστικότητας

Πώς χάνει η Ευρώπη το «τρένο» της ανταγωνιστικότητας

Οι παθογένειες του ευρωπαϊκού συστήματος τις οποίες έχει υποδείξει η έκθεση Ντράγκι. Πώς επιδρούν στην Ελλάδα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου.

Οικονομία

Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2026

Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2026

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τοποθετήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2026

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron