Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Μπλόφα Τσίπρα ή κίνηση υψηλού ρίσκου για την χώρα;

Η οικονομία ακόμα δεν χώνεψε το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους Θεσμούς. Η κοινωνία ακόμα δεν συνήλθε απο το σοκ των capital controls και την εξυπνάδα του δημοψηφίσματος.

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Αν θέλει να αποδράσει απο τις ευθύνες τους ο Τσίπρας δεν έχει παρα να παραδώσει την κυβέρνηση σε υπερκομματικές προσωπικότητες και να στηρίξει με την κοινοβουλευτική του ομάδα τα μέτρα που αυτός υπέγραψε με τους δανειστές.
Αν θέλει να αποδράσει απο τις ευθύνες τους ο Τσίπρας δεν έχει παρα να παραδώσει την κυβέρνηση σε υπερκομματικές προσωπικότητες και να στηρίξει με την κοινοβουλευτική του ομάδα τα μέτρα που αυτός υπέγραψε με τους δανειστές.

του Ηλία Καραβόλια

Πριν λίγες ώρες μάθαμε οτι ο πρωθυπουργός σκέφτεται εκλογές εξπρές αρχές Σεμπτεμβρίου. Η οικονομία ακόμα δεν χώνεψε το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους Θεσμούς. Η κοινωνία ακόμα δεν συνήλθε απο το σοκ των capital controls και την εξυπνάδα του δημοψηφίσματος. Μόνο το να προλάβει Λαφαζάνη, Ζωή και τους σταλινοκομμουνιστές εντός του κόμματος του, ενδιαφέρει τον Τσίπρα. Να τους προλάβει να μην κάνουν κόμμα. Ντροπή. 

Η χώρα δεν αντέχει αυτή την στιγμή νέα πισώπλατη μαχαιριά, με πρόσχημα την δημοκρατία και τις κάλπες, ως δήθεν βαλβίδα αποσυμπίεσης. Αν θέλει να αποδράσει απο τις ευθύνες τους ο Τσίπρας δεν έχει παρα να παραδώσει την κυβέρνηση σε υπερκομματικές προσωπικότητες και να στηρίξει με την κοινοβουλευτική του ομάδα τα μέτρα που αυτός υπέγραψε με τους δανειστές! Μέτρα που δεσμεύτηκε στους δανειστές οτι θα εφαρμόσει στο ακέραιο! Είναι πολιτικά ανήθικο να παίζει ξανά την τύχη της χώρας στα ζάρια. Μια νέα περίοδος πολιτικής αστάθειας και μια πολύ πιθανή παρατεταμένη περίοδος ακυβερνησίας, θα ξαναβυθίσουν την οικονομία. 

Διότι αν νομίζει ο Τσίπρας οτι θα πετύχει αυτοδυναμία (προλαβαίνοντας διάσπαση απο την Αριστερή Πλατφόρμα) είναι πολύ γελασμένος. Εκτός και αν είναι ξανά τόσο γελασμένοι οι Έλληνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Κάτι δεν πάει καλά στην Αμερική!

Από: EBR

Ο Τζόν Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και μεγάλος αρχιτέκτονας της παρεμβατικής γραμμής κατά της Τεχεράνης, επικρίνει βίαια την έλλειψη στρατηγικού οράματος του προέδρου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Ευρώπη

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου … γέλιο

Οικονομία

Συνομιλία με έναν οικονομολόγο

Συνομιλία με έναν οικονομολόγο

Κατ’ αρχάς, είστε υπέρ της οικονομίας της ‘"αγοράς’’;

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron