Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Η πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να επιλέξει την οδό της μεγαλύτερης ανατροπής και να γίνει φορέας εξόδου από την μιζέρια

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Από την άλλη πλευρά, για να δει η Ελλάδα άσπρη μέρα πρέπει εδώ και τώρα να τσακιστεί η διαπλοκή, η φαυλοκρατία και ο ολέθριος συντεχνιασμός.
Από την άλλη πλευρά, για να δει η Ελλάδα άσπρη μέρα πρέπει εδώ και τώρα να τσακιστεί η διαπλοκή, η φαυλοκρατία και ο ολέθριος συντεχνιασμός.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα διαλύεται, το κύρος της χώρας και η εμπιστοσύνη προς αυτήν είναι υπό το μηδέν. Αγκυλωμένη από την γραφειοκρατία, ισοπεδωμένη από τον δανειακό καταναλωτισμό, υπονομευμένη από την διαφθορά και την εσωστρέφεια, η ελληνική οικονομία μπήκε για καλά στο περιθώριο. 

Για να το εγκαταλείψει, χρειάζεται ισχυρές δόσεις ελευθερίας. Μόνον έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ανοίξει δρόμους σε νέους και δημιουργικούς ανθρώπους. 

Οι παραγωγικές επενδύσεις, υπό σταθερές φορολογικές συνθήκες, είναι αυτές που θα αποτρέψουν την μαζική φυγή από την χώρα χιλιάδων νέων πτυχιούχων, επιστημόνων και δυναμικών επιχειρηματιών.

Από την άλλη πλευρά, για να δει η Ελλάδα άσπρη μέρα πρέπει εδώ και τώρα να τσακιστεί η διαπλοκή, η φαυλοκρατία και ο ολέθριος συντεχνιασμός. 

Η κοινωνία πρέπει να απαλλαγεί από τους κάθε λογής βαρώνους και λοιπούς νονούς που απομυζούν τις πιο γόνιμες δυνάμεις της. Είναι πλέον κατεπείγον να καταργηθεί το αντιπαραγωγικό και συντεχνιακό κράτος της διαπλοκής. 
Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. 

Οι δυνάμεις του ζόφου θα αντισταθούν λυσσωδώς. Είναι όμως απαραίτητο η ελληνική κοινωνία να απελευθερωθεί    –και, ταυτοχρόνως, να ενηλικιωθεί. Να ξεφύγει από ιδεοληψίες και φαντασιώσεις και να προσαρμοστεί στις σημερινές και αυριανές πραγματικότητες. 

Αν αυτό δεν συμβεί, η διαρθρωτική κατάρρευση θα είναι αναπόφευκτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα μοναδική σανίδα σωτηρίας, παρά τα μεγάλα προβλήματά της. 

Ας διαλέξουν αυτοί που την στηρίζουν τον νέο άνθρωπο που θα προσπαθήσει να βγάλει μία ολόκληρη χώρα και τον λαό της από τον βούρκο της πτώχευσης και της ανυποληψίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Έως το 2030, καμία εργασία στην Πληροφορική δεν θα γίνεται χωρίς AI

Από: EBR

Η εποχή, όπου η εργασία στην Πληροφορική γινόταν χωρίς τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης (AI), πλησιάζει στο τέλος της

Ευρώπη

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή καινοτομία και τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει η Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαινιάζει την COMPASS-AI

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron