Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Οι άνθρωποι του Νίκου Παππά

Αθόρυβα, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικά, τρία πρόσωπα παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ποιοι είναι λοιπόν οι «τρεις σωματοφύλακες» του υπουργού Επικρατείας και στενού φίλου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα;
Ποιοι είναι λοιπόν οι «τρεις σωματοφύλακες» του υπουργού Επικρατείας και στενού φίλου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα;

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Είναι σοβαροί, υπεύθυνοι σε αυτό που κάνουν και, ίσως, υπό αυτή την έννοια, να αποτελούν παραφωνία στο πλέγμα του κομματικού κράτους. Πρόκειται για τρία εγνωσμένης αξίας στελέχη της αγοράς, που επιθυμούν διακαώς να προσελκύσουν επενδύσεις και να στήσουν την περίφημη μη συστημική τράπεζα, που είχε αναγγείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης με σκοπό την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Ποιοι είναι λοιπόν οι «τρεις σωματοφύλακες» του υπουργού Επικρατείας και στενού φίλου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα;

Πρόκειται για μια γενιά νεότερων στελεχών της αγοράς, που ανδρώθηκαν επαγγελματικά την περίοδο που ακολούθησε την χρηματιστηριακή έκρηξη του 1999, μέσω της οποίας κάποιοι απέκτησαν σοβαρές χρηματοοικονομικές εμπειρίες. Αυτές τις κεκτημένες εμπειρίες αξιοποιεί σήμερα τόσον ο κ. Νίκος Παππάς όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όντως ψάχνει για ικανά στελέχη. Στο μέτρο δε που η οικονομία παραπαίει, η κυβέρνηση έχει ανάγκη από ικανά πρόσωπα που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη βαρύτητα στην οικονομική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτής της συγκυρίας, που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο κρίσιμη, η γνωστότερη περίπτωση είναι ο κ. Δημήτρης Λιάκος, που έχει σημαντικό ρόλο τόσον στο μέγαρο Μαξίμου όσο και στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, και ο οποίος στο παρελθόν ήταν αναλυτής της Αιολικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

Μία δεύτερη περίπτωση είναι ο κ. Νίκος Τρουλινός, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αφού εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, στην συνέχεια ήταν διαχειριστής χαρτοφυλακίων στην Κύκλος Χρηματιστηριακή, με αρκετή εμπειρία σε επενδύσεις και αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Τρίτη περίπτωση είναι ο κ. Θάνος Νιφόρος. Στις 17 Φεβρουαρίου, ο κ. Νίκος Παππάς είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό όπου είχε συναντήσεις με στελέχη επενδυτικών εταιρειών. Εκτός από τον κ. Δ. Λιάκο, τον συνόδευε –όπως ανέφερε ημιεπίσημη διαρροή που έκανε τότε το Μαξίμου– και ο επενδυτικός του σύμβουλος κ. Θ. Νιφόρος. Εργαζόταν στην Π&Κ Χρηματιστηριακή και στην Εθνική Τράπεζα ως πιστοποιημένος σύμβουλος επενδύσεων χαρτοφυλακίου, καθώς και στην ΕΤΕΒΑ ως αναλυτής χρηματοδοτήσεων και αξιολογητής επενδύσεων σε αναπτυξιακά έργα στην Λατινική Αμερική. Ο κ. Θ. Νιφόρος είναι στέλεχος με αξιόλογη εμπειρία και ανοιχτά μυαλά και ίσως τελικά σε αυτόν να οφείλονται και κάποιες επενδύσεις που έρχονται. Εν αναμονή, λοιπόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ουγγαρία: Μαθήματα Δημοκρατίας και Ευρωπαϊσμού

Ουγγαρία: Μαθήματα Δημοκρατίας και Ευρωπαϊσμού

Η πρωτοφανής πολιτική κινητοποίηση στις ουγγρικές εκλογές της 12ης Απριλίου είναι ενδεικτική ότι υπάρχουν στην ήπειρο πολίτες με δημοκρατικές και ευρωπαϊκές ευαισθησίες

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron