Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Στο άγνωστο με βάρκα το παρελθόν!

Η εμπειρία πλέον τόσων μηνών από την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας εκπαίδευσε να λύνουμε και γρίφους

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Λαϊκίστικες ρητορείες ενός άλλου κόσμου, τις οποίες στην ουσία κανείς δεν πιστεύει, παρ’ όλο που υπάρχουν ακόμα χειροκροτητές και ένα 15% περίπου βολεμένων, ξαναψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, για να διατηρήσει τα παρανόμως κεκτημένα. Όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, από τους Πολάκηδες μέχρι τους Ζουράριδες ασυνάρτητα και ασύνδετα, ένα μόνο πράγμα συγκροτούν: Την συνταγή της παρακμής… Και μάλιστα από πρόθεση, λόγω εγκληματικής ανικανότητας και αδιαφορίας.
Λαϊκίστικες ρητορείες ενός άλλου κόσμου, τις οποίες στην ουσία κανείς δεν πιστεύει, παρ’ όλο που υπάρχουν ακόμα χειροκροτητές και ένα 15% περίπου βολεμένων, ξαναψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, για να διατηρήσει τα παρανόμως κεκτημένα. Όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, από τους Πολάκηδες μέχρι τους Ζουράριδες ασυνάρτητα και ασύνδετα, ένα μόνο πράγμα συγκροτούν: Την συνταγή της παρακμής… Και μάλιστα από πρόθεση, λόγω εγκληματικής ανικανότητας και αδιαφορίας.

του Φάνη Ζουρόπουλου*

Ένας από αυτούς που είναι και ο πιο δύσκολος, είναι αν υπάρχει μια λογική πρόταση, έστω μια παράγραφος μιας πρότασης που να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ποιο είναι το όραμα αυτής της κυβέρνησης που το πάει με λίγα λόγια, εκτός από την αγωνία της να παραμείνει στην εξουσία με κάθε μέσο, που είναι εμφανής καθημερινά!

Κατά καιρούς, παρασυρμένοι από την βροχή των ακατάληπτων κυβερνητικών πρωτοβουλιών βγάζουμε διάφορα συμπεράσματα περί σχεδίου απαγκίστρωσης από την ΕΕ, περί Σοβιετοποίησης, περί εσκεμμένης φτωχοποίησης και βεβαίως περί συστηματικής ψευδολογίας σαν τρόπο επιβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τελικά, μετά από τόσους μήνες συμβίωσης με τον αλλοπρόσαλλο αυτό πολιτικό λόγο, ένα νομίζω είναι το συμπέρασμα: Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε, ούτε έχει, κανένα σχέδιο! Αυτό μπορεί να προκύψει μόνο ως ατύχημα! Πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, όπως λέει και το γνωστό τραγουδάκι.

Οι τυχάρπαστες ασυναρτησίες πολλών υπουργών–βουλευτών της συγκυβέρνησης, απέχουν κατά πολύ από τον οργανωμένο κόσμο, από τους θεσμούς, τις εξελισσόμενες αξίες, την κατανόηση του περιβάλλοντος που ζούμε, την αρχιτεκτονική της διπλωματίας και την επεξεργασία λύσεων των προβλημάτων της καθημερινότητας. Λαϊκίστικες ρητορείες ενός άλλου κόσμου, τις οποίες στην ουσία κανείς δεν πιστεύει, παρ’ όλο που υπάρχουν ακόμα χειροκροτητές και ένα 15% περίπου βολεμένων, ξαναψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, για να διατηρήσει τα παρανόμως κεκτημένα. Όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, από τους Πολάκηδες μέχρι τους Ζουράριδες ασυνάρτητα και ασύνδετα, ένα μόνο πράγμα συγκροτούν: Την συνταγή της παρακμής… Και μάλιστα από πρόθεση, λόγω εγκληματικής ανικανότητας και αδιαφορίας. 

Είναι δυνατόν αυτό το τσούρμο των εθνικολαϊκιστών να μπορέσει να σχεδιάσει ή να οραματιστεί την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στην θύελλα των κοσμοϊστορικών εξελίξεων που συμβαίνουν στον πλανήτη και γύρω της; Το ερώτημα είναι πλέον ρητορικό!

Όμως η ελληνική κοινωνία αξίζει σίγουρα κάτι πολύ καλύτερο και πιστεύω ότι είναι έτοιμη για μια αλλαγή υποδείγματος. Αντί να αναζητήσουμε άλλοθι στα νεκρά και αποτυχημένα πρότυπα του χθες, ας ανοιχτούμε στο αύριο. Πρέπει να αντικαταστήσουμε το σύνδρομο της κακομοιριάς που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ένα πνεύμα αυτοπεποίθησης και επιτυχίας.

Ο κόσμος αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και η μόνη μας επιλογή είναι να δούμε μπροστά! Για να φτιάξουμε το μέλλον μας πρέπει να αλλάξουμε το πώς αντιμετωπίζουμε το παρελθόν μας και το παρόν μας. 

Ας το επαναλάβουμε: Η κρίση ας γίνει αφορμή να ξεμπερδέψουμε με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας κρατάνε στην μιζέρια που επιδιώκει ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι νέες και υγιείς δυνάμεις ας πάρουν πρωτοβουλία. Η ιστορική ώρα τους, 5 χρόνια πριν από τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της άλλης ελληνικής επανάστασης του 1821, έφθασε!

*Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Υπάρχει ρωσικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης

Από: EBR

Για να διαπραγματευθεί λύση στην Ουκρανία, προϋπόθεση για την εξωτερική πολιτική του Βλαδίμηρου Πούτιν είναι η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.... Η κατάσταση όμως θα μπορούσε να ξεφύγει

Ευρώπη

Η Ευρώπη πληρώνει τα λάθη της

Η Ευρώπη πληρώνει τα λάθη της

Η ταυτόχρονη πολιτική επικράτηση του εθνικιστικού και λαϊκιστικού ρεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Βρετανία αποτελεί κάτι περισσότερο από μια μετατόπιση προς τα δεξιά

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron