Edition: International | Greek

Αρχική » Μάνατζμεντ

Η τεχνολογική καινοτομία που αλλάζει τον τρόπο των εξαγωγών

Συνέντευξη του General Manager της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ExportsManager.com, Γιάννη Ασλάνη, στο European Business Review

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

μέγεθος [–] [+]
Η κύρια υπηρεσία είναι η πλατφόρμα που φέρνει σε άμεση επαφή εξαγωγείς με αγοραστές που αναζητούν τα προϊόντα τους. Μέσα από την πλατφόρμα είναι διαθέσιμες  μεταφορικές υπηρεσίες, ασφάλιση για τα φορτία, ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων, factoring, αποστολή δειγμάτων σε όλο τον κόσμο – φρέσκων και τυποποιημένων – και φυσικά οι υπηρεσίες επιταχυντή εξαγωγών που απευθύνονται στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα.
Η κύρια υπηρεσία είναι η πλατφόρμα που φέρνει σε άμεση επαφή εξαγωγείς με αγοραστές που αναζητούν τα προϊόντα τους. Μέσα από την πλατφόρμα είναι διαθέσιμες μεταφορικές υπηρεσίες, ασφάλιση για τα φορτία, ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων, factoring, αποστολή δειγμάτων σε όλο τον κόσμο – φρέσκων και τυποποιημένων – και φυσικά οι υπηρεσίες επιταχυντή εξαγωγών που απευθύνονται στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Μάνατζμεντ

της Αλεξάνδρας Κτίστη

Τι είναι το ExportsManager.com, πότε ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και ποια η φιλοσοφία πίσω από αυτή; 

Το ExportsManager.com αποτελεί μια νέα all in one ηλεκτρονική πλατφόρμα για εξαγωγές τροφίμων και ποτών, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για μια επιτυχημένη και ολοκληρωμένη εξαγωγή με παγκόσμια εμβέλεια. 

Πρόκειται για μια ιδέα 2 χρόνων η οποία πήρε μορφή τους τελευταίους 6 μήνες. Σε επίσημη λειτουργία στην Ελλάδα τέθηκε πριν από 2 βδομάδες. Πιστεύουμε ότι μία εταιρεία είναι οι άνθρωποι της και για αυτό το λόγο έχουμε φροντίσει να φτιάξουμε μια ομάδα έμπειρων συνεργατών από όλους τους κλάδους των εξαγωγών και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τεχνογνωσία και πολύτιμη γνώση σε όσους θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους εύκολα και αποτελεσματικά. 

Ποια ανάγκη καλείται να καλύψει και τι νέο κομίζει στον τομέα των εξαγωγικών υπηρεσιών;

Πέρα από την τεχνολογική καινοτομία που προσφέρει πρωτοπορεί σε δύο βασικούς πυλώνες. Αρχικα προσφέρει στους παραγωγούς διασύνδεση με πιστοποιημένους αγοραστές από την Ευρώπη, την Αυστραλία την Αμερική και την Κίνα και στη συνέχεια παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους εξαγωγείς με αποτελέσμα ακόμα και αν κάποιος δεν έχει εξάγει στο παρελθόν μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη εξαγωγή.

Επιπλέον, διαθέτει μία μοναδική λειτουργία - το dealing room- μέσα από την οποία παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και οι πληροφορίες  ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να μπει σε άλλο περιβάλλον για να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία και να έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει ανά πάσα στιγμή με τους αρμόδιους των υπηρεσιών που έχει επιλέξει. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα να δέχεται και να απορρίπτει κανείς προσφορές από αγοραστές, να μπορεί να παρακολουθήσει την διαδρομή του φορτίου και να υποβάλει αίτημα για νέες προσφορές υπηρεσιών καθώς επίσης να μπορεί να αιτηθεί χρηματοδότηση ή ασφάλιση της εξαγωγής του.

Ποιες είναι οι κύριες υπηρεσίες του ExportsManager.com και στις αγορές ποιων χωρών απευθύνεται;

Η κύρια υπηρεσία είναι η πλατφόρμα που φέρνει σε άμεση επαφή εξαγωγείς με αγοραστές που αναζητούν τα προϊόντα τους. Μέσα από την πλατφόρμα είναι διαθέσιμες  μεταφορικές υπηρεσίες, ασφάλιση για τα φορτία, ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων, factoring, αποστολή δειγμάτων σε όλο τον κόσμο – φρέσκων και τυποποιημένων – και φυσικά οι υπηρεσίες επιταχυντή εξαγωγών που απευθύνονται στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα.

Η πλατφόρμα του ExportsManager.com δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει όλες τις χώρες οπότε απευθύνεται σε όλες τις νέες αγορές που επιθυμεί να εξάγει ο παραγωγός. Ωστόσο έχει ξεκινήσει από την Ευρώπη με άμεσα πλάνα επέκτασης σε Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία και  Αμερική.

Πώς φιλοδοξεί να συμβάλλει το ExportsManager.com στην αύξηση των ευρωπαϊκών εξαγωγών;

Όπως είναι γνωστό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό  της αγοράς και έχουν πραγματικά αξιόλογα περιθώρια ανάπτυξης και γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα που αφορά κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνδυάζοντας ολες τις υπηρεσίες για να ολοκληρωθεί μια εξαγωγή, σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόστος πρόσβασης σε νέες αγορές από ότι ίσχυε μέχρι σήμερα στον κλάδο των εξαγωγών. Μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να κάνουν είσοδο σε νέες αγορές στις οποίες δεν έχουν επεκταθεί και να βρουν πιστοποιημένους αγοραστές για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Σχετικά με τις τεχνικές δυσκολίες της εξαγωγής φρέσκων προϊόντων όπως για παράδειγμα η διατήρηση προϊόντων τροφίμων κατά τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, υπάρχει λύση για τη σωστή συντήρησή τους;

Όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα η μεταφορά δειγμάτων και ειδικά φρέσκων προϊόντων είναι εξαιρετικά  δύσκολη καθώς δεν υπάρχουν συσκευασίες με χαμηλό κόστος  που να μπορούν να συντηρήσουν αυτά τα προϊόντα στεγανά και σε άριστη κατάσταση. Το ExportsManager.com  έχει εξελίξει ειδικές συσκευασίες που διατηρούν τα δείγματα σε άριστη κατάσταση από 24-56 ώρες και συνεπώς προσφέρει για πρώτη φορά αποστολή δειγμάτων και ειδικά φρέσκων προϊόντων χωρίς περιορισμούς. 

Ευρώπη

Οι δράσεις της ΕΕ προς την κυκλική οικονομία

Ποιο το μέλλον της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια του 21ου αιώνα

Οικονομία

Η Άχρονη Οικονομία των στοιχημάτων

Σήμερα ζούμε την αποθέωση της εργασιακής εξειδίκευσης στην παραγωγή χρήματος από το χρήμα: γέννηση κέρδους από την διαχείριση του χρήματος και όχι κέρδους από την παραγωγή

Γνώμη

Οι ελίτ τους μάραναν

Από: Athanase Papandropoulos

Αυτοί που έμαθαν την κοινωνία να πιστεύει στο μάτιασμα και στην ομφαλοσκόπηση ενώ παραμένει αγράμματη, σήμερα την οδηγούν και στο βαθύ περιθώριο της ιστορίας

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 1/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

1/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)