Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Δήμαρχοι της πλάκας και της συμφοράς

Κατά καιρούς, κάποιοι δήμαρχοι από Καστέλα έως Σούνιο μάς σκοτίζουν τα ούμπαλα με αποπυρηνικοποιήσεις και καταλήψεις όταν είναι να γίνουν επενδύσεις. Σήμερα, που ο Σαρωνικός και η οικονομία του καταστρέφονται, τουμπεκί ψιλοκομμένο

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Όπως για τους …άλλους φαίνεται να είναι και η πρωτοφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πραγματικότητα με κριτήρια αποτελεσματικότητας και όχι επικοινωνιακής σκοπιμότητας.
Όπως για τους …άλλους φαίνεται να είναι και η πρωτοφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πραγματικότητα με κριτήρια αποτελεσματικότητας και όχι επικοινωνιακής σκοπιμότητας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Οι απλωμένοι τόνοι του μαζούτ στον Σαρωνικό που καταστρέφουν οικονομικά μία ολόκληρη περιοχή, ίσως για αρκετά χρόνια, είναι πολύ περίεργο που αφήνουν παγερά αδιάφορους κάποιους –λαλίστατους σε άλλες περιπτώσεις– δημάρχους. Ούτε μία διαμαρτυρία, ούτε ένα «κάλεσμα» στον λαό, ούτε καταλήψεις, τίποτα από όλα αυτά. Κοινώς, τουμπεκί ψιλοκομμένο! 
Δεν αποκλείεται όμως να διαδηλώσουν για το αν ρίξει καμμιά σφαλιάρα ο Τραμπ στον Βορειοκορεάτη χοντρομπαλά κομμουνιστή, ή αν κάποιοι επιχειρηματίες αγοράσουν μεζονέτες στην Γλυφάδα. Αυτές είναι οι μεγάλες τους προτεραιότητες. Η πραγματική οικολογική καταστροφή, ο τρόπος που έγινε και από ποιους προφανώς είναι για τους άλλους. 

Όπως για τους …άλλους φαίνεται να είναι και η πρωτοφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πραγματικότητα με κριτήρια αποτελεσματικότητας και όχι επικοινωνιακής σκοπιμότητας. Συμβαίνει, όμως, τα γεγονότα και η πραγματικότητα να έχουν μεγάλο πείσμα. Επιμένουν και πιέζουν, έλεγε ένας διάσημος Γάλλος πολιτικός. Από το κάρβουνο στον Κάλαμο έως την πίσσα στον Σαρωνικό, γίνεται δια γυμνού οφθαλμού ορατή η ανεπάρκεια ενός κυβερνητικού σχήματος που ψοφάει για εξουσία και καρέκλες και μετά τίποτε. Αυτό φαίνεται δε και σε δηλώσεις και συμπεριφορές υπουργών και πρωθυπουργικών συμβούλων, οι οποίοι κάνουν καλαμπούρια στην ράχη των Ελλήνων φορολογουμένων.

Την ώρα, έτσι, που ο Αλέξης Τσίπρας «ψάλλει ύμνους» για τις επενδύσεις, οι Σπίρτζης και Καρανίκας αμολάνε όποιες μπαρούφες έχουν πρόχειρες, για να δείξουν πόσο αριστεροί είναι. Ακόμα χειρότερα, την ώρα που η επένδυση στο Ελληνικό γίνεται ανέκδοτο, ο κύριος πρωθυπουργός υπογράφει με τον Ιταλό ομόλογό του την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναγγέλλει την δημιουργία διϋπουργικής task force για τις επενδύσεις.

Αν μέσα σε παρόμοιο τραγελαφικό περιβάλλον κάποιοι περιμένουν άσπρη μέρα, τότε μάλλον κινδυνεύουν σοβαρά από κατάμαυρο σκοτάδι. Όπως η πίσσα του Σαρωνικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Η κ. Βόζεμπεργκ προτάθηκε από το περιοδικό ως υποψήφια στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron