Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Την άποψη πως η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, γι΄αυτό και θα πρέπει να συνεργαστεί και να προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται και να αντιμετωπίσει από κοινού τις κοινές προκλήσεις, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε πιο αναγκαία από ποτέ τη συνεργασία με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αφού όπως είπε «η περιοχή μας βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας, που εκτείνεται από την Τυνησία ως την Ουκρανία».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε πιο αναγκαία από ποτέ τη συνεργασία με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αφού όπως είπε «η περιοχή μας βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας, που εκτείνεται από την Τυνησία ως την Ουκρανία».

Την άποψη πως η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, γι΄αυτό και θα πρέπει να συνεργαστεί και να προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται και να αντιμετωπίσει από κοινού τις κοινές προκλήσεις, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε πιο αναγκαία από ποτέ τη συνεργασία με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αφού όπως είπε «η περιοχή μας βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας, που εκτείνεται από την Τυνησία ως την Ουκρανία».
 
«Οι γεωπολιτικές προκλήσεις, οι μεταναστευτικές πιέσεις, τα οικονομικά προβλήματα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δυναμιτίζουν τα θεμέλια και τον κοινωνικό ιστό των κοινωνιών μας και τροφοδοτούν επικίνδυνα τον ακραίο εθνολαϊκισμό, τον εξτρεμισμό και την ξενοφοβία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε κοινές λύσεις στη βάση των αρχών της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας και της ενότητας».
 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε και στην προοπτική της ένταξης όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, τονίζοντας πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, με συγκεκριμένες ωστόσο χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
 
«Θα συμφωνήσω με τον κ. Μπορίσοφ. Γιατί τα αποκαλούμε Δυτικά Βαλκάνια; Μια γειτονιά είναι. Μόνο που κάποιες χώρες είναι μέλη της Ε.Ε. και κάποιες άλλες θέλουν να είναι. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας η στενή και σταθερή σχέση ανάμεσα στην περιοχή αυτή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με προοπτική την πλήρη ένταξή τους, εάν και εφόσον εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως συμπλήρωσε, η ένταξη τους θα πρέπει να συνοδεύεται από δεσμεύσεις για ριζικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποτραπεί η επιστροφή της γειτονιάς μας στο σκοτεινό της παρελθόν.
 
Αναφορά έκανε και σε ενέργειες που γίνονται με στόχο να ενισχύουν τις σχέσεις των χωρών της γύρω περιοχής όπως η πολιτική κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων, για τους πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων, συνθήκη που κρίνεται αναγκαία και μάλιστα σε όλους του τομείς της ασφάλειας, όπως η διακίνηση πυροβόλων όπλων, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του trafficking αλλά και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους ξένους τρομοκράτες μαχητές.
 
Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε ειδική μνεία και στον υψηλού επιπέδου διάλογο επάνω στις σύγχρονες προκλήσεις και τις προτεραιότητες στην οικονομία και τη διεθνή πολιτική που προάγει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
 
Κατά την τελετή έναρξης, χαιρετισμό απήυθυνε και ο δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ευχαριστώντας τον κ. Τσομώκο για την ιδέα και υλοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου στο δήμο των Δελφών.
 
Η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών». Η διοργάνωης πραγματοποιείται με την υποστήριξη  της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου των Δελφών.

Γνώμη

Ηλεκτρική «έκρηξη» στα data centers: Η ζήτηση ενέργειας θα διπλασιαστεί έως το 2030

Από: EBR

Η αθόρυβη μηχανή του ψηφιακού μας πολιτισμού - τα data centers - εισέρχεται σε μια περίοδο εκρηκτικής ενεργειακής κατανάλωσης

Ευρώπη

Βελγικά μαθήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βελγικά μαθήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απορρίπτοντας τη λύση που πρότεινε η Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, το Βέλγιο του Bart de Wever υπενθύμισε στο Βερολίνο και την Επιτροπή ότι εντός της EE, τα κράτη παραμένουν οι κύριοι

Οικονομία

Το 59% των CFOs χρησιμοποιεί AI στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Το 59% των CFOs χρησιμοποιεί AI στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στον χρηματοοικονομικό τομέα συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, χωρίς ωστόσο το άλμα των προηγούμενων ετών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron