Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Θεόδωρος Φέσσας: «Η Ελλάδα να επανενταχθεί επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία»

«Με την προοπτική ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, οι αγορές έχουν, ήδη, στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Το διακύβευμα είναι η ικανότητα της χώρας μας να επανενταχθεί επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία.»

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

 «η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία, αν επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα τις βιωσιμότητας του χρέους και να αλλάξει την εικόνα της ως χώρα χαμηλής ανταγωνιστικότητας και αδύναμων θεσμικών επιδόσεων.»
«η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία, αν επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα τις βιωσιμότητας του χρέους και να αλλάξει την εικόνα της ως χώρα χαμηλής ανταγωνιστικότητας και αδύναμων θεσμικών επιδόσεων.»

Τα παραπάνω σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σήμερα (Παρασκευή, 18/5/2018), στη διήμερη συνάντηση κορυφής της BUSINESSEUROPE στη Σόφια της Βουλγαρίας και πρόσθεσε: «η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία, αν επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα τις βιωσιμότητας του χρέους και να αλλάξει την εικόνα της ως χώρα χαμηλής ανταγωνιστικότητας και αδύναμων θεσμικών επιδόσεων. 

Οι αγορές παρακολουθούν, προσεκτικά τις εξελίξεις για να εντοπίσουν εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι η επιστροφή στις συνήθειες κακής διακυβέρνησης του παρελθόντος δεν είναι επιλογή, και ότι θα αποφευχθεί με κάθε κόστος.  

Επιπλέον, οι αγορές θα εκτιμούσαν τη συνέχιση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί πλήρως, ώστε να καταφέρει η χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εδραιώνοντας έτσι την υλοποίηση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων στο μέλλον. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία με δεδομένη την αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με την προοπτική ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

Στο  πλαίσιο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε  την πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής  για τον προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2021-2027.  Σε τομείς,  όπως το μεταναστευτικό, η ευρωπαϊκή άμυνα και προστασία των εξωτερικών συνόρων, η ψηφιακή σύγκλιση, η σύνδεση των ευρωπαϊκών πόρων με το κράτος δικαίου και τις  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στήριξη από όλους τους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Φέσσας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η αποχή και η γάτα του Σρέντινγκερ

Από: EBR

Στην περίπτωσης της Ελλάδας η ψήφος είναι ταυτόχρονα υποχρεωτική και προαιρετική

Ευρώπη

Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν για την ... Ελλάδα

Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν για την ... Ελλάδα

Αποκαλυπτικό σχόλιο του Διαμαντή Σειτανίδη

Οικονομία

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Το οικονομικό αποτύπωμα που ξεπερνά την παραγωγή μπύρας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Το οικονομικό αποτύπωμα που ξεπερνά την παραγωγή μπύρας

Η εταιρεία αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, με συνολική προστιθέμενη αξία 763 εκατ. ευρώ και στήριξη 37.000 θέσεων εργασίας. Συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 Έλληνες παραγωγούς και υλοποιεί σημαντικές δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron