Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

ΤΑΕΕ: 2,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις ζημιές από τον σεισμό στην Κω

Χρηματοδοτική συνδρομή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ανοικοδόμησης σε Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία και Βουλγαρία μετά από τις φυσικές καταστροφές του 2017 εγκρίθηκε την Τετάρτη

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Η Ελλάδα θα λάβει 2.535.796 ευρώ για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών σε περιοχές της Κω που προκλήθηκαν από τον σεισμό του Ιουλίου του 2017.
Η Ελλάδα θα λάβει 2.535.796 ευρώ για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών σε περιοχές της Κω που προκλήθηκαν από τον σεισμό του Ιουλίου του 2017.

Χρηματοδοτική συνδρομή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ) ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ανοικοδόμησης σε Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία και Βουλγαρία μετά από τις φυσικές καταστροφές του 2017 εγκρίθηκε την Τετάρτη.

Η ενίσχυση αυτή πρέπει ακόμα να ψηφισθεί από την Ολομέλεια του ΕΚ και το Συμβούλιο.

Η Ελλάδα θα λάβει 2.535.796 ευρώ για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών σε περιοχές της Κω που προκλήθηκαν από τον σεισμό του Ιουλίου του 2017.

Η ενίσχυση περιλαμβάνει επίσης 16.918.941 ευρώ για την ανασυγκρότηση στη Λιθουανία μετά από συνεχείς βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έβλαψαν αποχετευτικά συστήματα, φράγματα και δρόμους καθώς και γεωργικές εκτάσεις καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2017. 

Τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υποδομής διαχείρισης δικτύων και υδάτων.

Τέλος, η Πολωνία θα λάβει 12.279.244 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις στις τρεις περιοχές της Kuyavian–Pomeranian, Pomeranian και Greater Poland, καταστρέφοντας δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασών και καλλιεργειών καθώς και μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές. 

Οι καταιγίδες και οι πλημμύρες έπληξαν επίσης την περιοχή του Μπουργκάς στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, η οποία θα λάβει ενίσχυση ύψους 2.258.225 ευρώ από το ΤΑΕΕ.

Το σχέδιο έκθεσης του εισηγητή Janusz Lewandowski (ΕΛΚ, Πολωνία) εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 0 αποχές. 

Το απαιτούμενο σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 4/2018, του εισηγητή Siegfried Mureşan (ΕΛΚ, Ρουμανία), εγκρίθηκε επίσης με 33 ψήφους υπέρ, 0 κατά, και 0 αποχές.

Το Συμβούλιο θα εγκρίνει την ενίσχυση στις 4 Σεπτεμβρίου. Μόλις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δώσει το πράσινο φως κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Σεπτεμβρίου, τα κονδύλια θα διατεθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τζούλι Γκόραν: Οδηγός προσαρμογής εταιριών στην τεχνητή νοημοσύνη

Από: EBR

Ο άνθρωπος που βοηθά τα στελέχη επιχειρήσεων να μεταμορφώσουν τον οργανισμό για να επιδιώξουν την ανάπτυξη και να εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές ευκαιρίες. Ηγείται του έργου ψηφιακής οργάνωσης της McKinsey στους τομείς των Ανθρώπων και της Οργανωτικής Απόδοσης

Ευρώπη

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου … γέλιο

Οικονομία

Το «πειρατικό» της Revolut που απειλεί τις τράπεζες

Το «πειρατικό» της Revolut που απειλεί τις τράπεζες

Από startup σε κολοσσό 115 δισ. δολαρίων: η Revolut του Νικ Στορόνσκι θέλει να γίνει η «Ryanair» της ευρωπαϊκής τραπεζικής

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron