Edition: International | Greek

Αρχική » Ευρώπη

Η συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία της ΕΕ εξακολουθεί να υστερεί

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τον ετήσιο πίνακα αποτελεσμάτων για την παρακολούθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία, με την ευκαιρία των γενεθλίων της Άντα Λάβλεϊς (10/12/1815 – 27/11/1852), της πρώτης προγραμματίστριας ηλεκτρονικού υπολογιστή στον κόσμο

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

μέγεθος [–] [+]
Με την ευκαιρία αυτή, η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ δήλωσε: «Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 52% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά μόνο το 17% περίπου των γυναικών εργάζονται σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των γυναικών για την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας
Με την ευκαιρία αυτή, η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ δήλωσε: «Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 52% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά μόνο το 17% περίπου των γυναικών εργάζονται σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των γυναικών για την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Ευρώπη


Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τον ετήσιο πίνακα αποτελεσμάτων για την παρακολούθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία, με την ευκαιρία των γενεθλίων της Άντα Λάβλεϊς (10/12/1815 – 27/11/1852), της πρώτης προγραμματίστριας ηλεκτρονικού υπολογιστή στον κόσμο.

Ο Πίνακας Αποτελεσμάτων «Γυναίκες Στην Ψηφιακή Εποχή» είναι μία από τις δράσεις για την αξιολόγηση της ένταξης των γυναικών στις ψηφιακές θέσεις εργασίας, σταδιοδρομίες και επιχειρηματικότητα, την οποία δρομολόγησε η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία. 

Ο πίνακας αποτελεσμάτων αξιολογεί τις επιδόσεις των χωρών της ΕΕ στους τομείς της χρήσης του διαδικτύου και των δεξιοτήτων των χρηστών του διαδικτύου, καθώς στον τομέα τις εξειδικευμένων δεξιοτήτων και της απασχόλησης, με βάση 13 δείκτες.

Με την ευκαιρία αυτή, η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ δήλωσε: «Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 52% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά μόνο το 17% περίπου των γυναικών εργάζονται σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των γυναικών για την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας. 

Οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να αλλάξει η τάση αυτή. Όλοι μαζί μπορούμε να προωθήσουμε τα ταλέντα των γυναικών και να διασφαλίσουμε ότι θα τις παροτρύνουμε να στραφούν από νωρίς σε σπουδές στους τομείς των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM). 

Σήμερα, διαθέτουμε ένα εξαιρετικό εργαλείο, τον Πίνακα Αποτελεσμάτων για τις «Γυναίκες στην Ψηφιακή Εποχή», ο οποίος δείχνει πού ακριβώς οι χώρες πρέπει να βελτιώσουν τη θέση των γυναικών. Είναι καιρός να επιτύχουμε αποτελέσματα για τα νεαρά κορίτσια, για τις γυναίκες, για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας. Η ψηφιακή Ευρώπη θα είναι χωρίς αποκλεισμούς, θα είναι ανταγωνιστική και δυναμική, με την πολύτιμη συμβολή τους.»

Η πρώτη έκδοση του πίνακα αποτελεσμάτων δείχνει ότι η συμμετοχή των γυναικών στον ψηφιακό τομέα εν πολλοίς υστερεί. Μόνον 1 στα 6 άτομα που εξειδικεύονται στον τομέα των ΤΠΕ και μόνον 1 στα 3 άτομα με πτυχίο STEM είναι γυναίκες. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες στον τομέα των ΤΠΕ κερδίζουν σχεδόν 20% λιγότερο από τους άνδρες.

Ο νέος πίνακας αποτελεσμάτων δείχνει επίσης ότι η Φινλανδία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Δανία κατέγραψαν τις υψηλότερες επιδόσεις όσον αφορά τις Γυναίκες στην Ψηφιακή Εποχή, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ιταλία κατέγραψαν τις χαμηλότερες.

Ευρώπη

Ευρώπη, ΕΕ και 1821

Καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821) και το τι ακριβώς πρόκειται να «γιορτάσουμε», από τον όλο προβληματισμό δεν μπορεί να αγνοηθεί η Ευρώπη.

Οικονομία

Κατώτατος μισθός και νέο πρότυπο κατανάλωσης

Επί πολλές προηγούμενες δεκαετίες ανέξοδα και αβασάνιστα παρατηρούσαμε τους Έλληνες Πολιτικούς να υπόσχονται τα πάντα στο όνομα μιας επίπλαστης και εύθραυστης ευημερίας που βασίστηκε σε δανεικά χρήματα ως προϊόν εκτεταμένου και ανορίωτου δανεισμού και όχι παραγωγής πλούτου.

Γνώμη

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζικος μετασχηματισμός

Από: Athanase Papandropoulos

Ο αρχιλαϊκιστής πρόεδρος των ΗΠΑ, πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει έναν συνολικό πόλεμο κατά της Κίνας, υποχρεώνοντας το Πεκίνο να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, τώρα που μετασχηματίζεται η οικονομία της χώρας

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 02/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

02/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)