Edition: International | Greek

Αρχική » Γνώμη

Αναζητώντας τη σημασία

Τον Αλ Καπόνε, οπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί, δεν τον ενδιέφερε να θεωρείται πετυχημένος, αλλά ζητούσε να του δίνουν σημασία…Μεγάλη υπόθεση αυτή

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

μέγεθος [–] [+]
Η λέξη σημαντικός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αγγλικό λεξιλόγιο γύρω στα 1580 και περιγραφόταν ως η ύπαρξη νοήματος, δύναμης ή ενέργειας. Η σημαντική επιτυχία είναιαυθεντική. Είναι η επίτευξη ό,τι καλύτερου στη ζωή με την παράλληλη ανακάλυψη νοήματος και σκοπού. Είναι η προσφορά αξίας στην ανθρωπότητα –της αξίας που μονάχα εσύ μπορείς να προσδώσεις– όσο βρίσκεσαι σ’ ετούτο τον πλανήτη
Η λέξη σημαντικός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αγγλικό λεξιλόγιο γύρω στα 1580 και περιγραφόταν ως η ύπαρξη νοήματος, δύναμης ή ενέργειας. Η σημαντική επιτυχία είναιαυθεντική. Είναι η επίτευξη ό,τι καλύτερου στη ζωή με την παράλληλη ανακάλυψη νοήματος και σκοπού. Είναι η προσφορά αξίας στην ανθρωπότητα –της αξίας που μονάχα εσύ μπορείς να προσδώσεις– όσο βρίσκεσαι σ’ ετούτο τον πλανήτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Γνώμη

Του Σάιμον Τ.Μπέιλλυ*

«‘‘Να είσαι πετυχημένος!’'

Αυτό είναι το δόγμα ενός κόσμου σε κατάσταση μέθης,που πιστεύει πως η επίτευξη της επιτυχίας –ό,τι κι αν σημαίνει αυτό– είναι η αρχή και το τέλος των πάντων.

Επί χρόνια, όλη μου η ζωή και η επαγγελματική δραστηριότητα είχαν να κάνουν με την επιδίωξη της επιτυχίας. «Να φτάσεις στην κορυφή… να είσαι ο καλύτερος… να πετύχεις κόντρα στους πάντες και τα πάντα… κέρδισε ό,τι μπορείς και μη σταματάς μέχρι να το αποκτήσεις». Αυτό ήταν το δόγμα μου.

Λοιπόν, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι είχα την ευτυχία να βιώσω αυτό που πολλοί άνθρωποι ονομάζουν επιτυχία.Κι όμως, ταυτόχρονα ανακάλυψα ένα πελώριο κενό. Αισθανόμουν ένα ψυχικό άδειασμα, το οποίο δεν μπορούσα να κατανοήσω. Κάτι έλειπε, αλλά δεν μπορούσα να το προσδιορίσω.

Είχα επιτυχία αλλά καμία σημασία.
Είχα χρήματα αλλά κανένα νόημα.
Είχα δύναμη και κύρος αλλά κανένα σκοπό.
Είχα όνομα αλλά καμία ικανοποίηση.
Ήμουν σωματικά ζωντανός αλλά πνευματικά νεκρός.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Τότε διάβασα κάτι σχετικά με τον Αλ Καπόνε, τον διαβόητο γκάνγκστερ, τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας «Ο σημαδεμένος», ο οποίος έδρασε τη δεκαετία του 1930. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο διέπραττε βίαιες πράξεις, ο Καπόνε απάντησε: «Το μόνο που θέλησα στη ζωή ήταν να είμαι σημαντικός».

Την πρώτη φορά που το διάβασα, έμεινα εμβρόντητος. Μέχρι τότε τον θεωρούσα κάποιον ο οποίος αποζητούσε την επιτυχία, τη δόξα, τα πλούτη, να κάνει περιουσία. Όμως έκανα λάθος, ο στόχος και το πάθος του συμπυκνώνονταν στο να είναι σημαντικός. Σύμφωνοι, το επιδίωξε με παντελώς λάθος τρόπους, όμως η ζωή του αποτελεί μια ισχυρή μαρτυρία της εγγενούς λαχτάρας του ανθρώπου να φανεί σημαντικός.

Έτσι κι εγώ αποφάσισα πως θέλω κάτι περισσότερο απότην απλή επιτυχία. Θέλω να φανώ σημαντικός. Πάντως, να είστε βέβαιοι πως αντίθετα με τον Καπόνε, επιλέγω να αναζητώμόνο τη θετική σημασία!

Κατά την άποψή μου, η επιτυχία είναι ένας μύθος, ενώ η σημασία είναι η πραγματικότητα. Επιλέγω να επιδιώκω τη σημαντική επιτυχία.

Η λέξη σημαντικός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αγγλικό λεξιλόγιο γύρω στα 1580 και περιγραφόταν ως η ύπαρξη νοήματος, δύναμης ή ενέργειας. Η σημαντική επιτυχία είναιαυθεντική. Είναι η επίτευξη ό,τι καλύτερου στη ζωή με την παράλληλη ανακάλυψη νοήματος και σκοπού. Είναι η προσφορά αξίας στην ανθρωπότητα –της αξίας που μονάχα εσύ μπορείς να προσδώσεις– όσο βρίσκεσαι σ’ ετούτο τον πλανήτη.»

*Συγγραφέας του βιβλίου» Η επιτυχία είναι στο χέρισου»Εκδόσεις Ψυχογιός 2018

Ευρώπη

Οι δράσεις της ΕΕ προς την κυκλική οικονομία

Ποιο το μέλλον της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια του 21ου αιώνα

Οικονομία

Αντιστροφή της οικονομικής πορείας

Το εργατικό δυναμικό έχει συρρικνωθεί και λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό και ποιοτικά, γιατί έχει γίνει στα πιο μορφωμένα κομμάτια του εργατικού δυναμικού. Αυτά είναι προβλήματα που θα μείνουν για κάποια χρόνια

Γνώμη

Οι ελίτ τους μάραναν

Από: Athanase Papandropoulos

Αυτοί που έμαθαν την κοινωνία να πιστεύει στο μάτιασμα και στην ομφαλοσκόπηση ενώ παραμένει αγράμματη, σήμερα την οδηγούν και στο βαθύ περιθώριο της ιστορίας

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 1/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

1/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)