Edition: International | Greek

Αρχική » Γνώμη

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν

Τα πολιτικά ψώνια και λοιπά λούμπεν στοιχεία που εκπροσωπούν τον λαό στην ελληνική Βουλή,κάποιοι τα επέλεξαν για το ρόλο αυτόν. Έχουμε συνεπώς το Κοινοβούλιο που μας αξίζει

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

μέγεθος [–] [+]
Ενώ συζητάμε για την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα και γκρίζες ζώνες στη συμφωνία των Πρεσπών κι έχει πολύ δρόμο η πιστή εφαρμογή της, αυτοί κάνουν ό,τι ακριβώς ξέρουν.  Εκβιάζουν, ρίχνουν λάσπη, ψιθυρίζουν σκάνδαλα και σκανδαλάκια, κάνουν μηνύσεις, στέλνουν μηνύματα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.  Και σ’ αυτούς τους πολιτικούς στηρίζεται ο τόπος για να πάει μπροστά. Αυτοί οι εκπρόσωποι στη Βουλή αποφασίζουν για εμάς, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της χώρας.
Ενώ συζητάμε για την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα και γκρίζες ζώνες στη συμφωνία των Πρεσπών κι έχει πολύ δρόμο η πιστή εφαρμογή της, αυτοί κάνουν ό,τι ακριβώς ξέρουν. Εκβιάζουν, ρίχνουν λάσπη, ψιθυρίζουν σκάνδαλα και σκανδαλάκια, κάνουν μηνύσεις, στέλνουν μηνύματα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και σ’ αυτούς τους πολιτικούς στηρίζεται ο τόπος για να πάει μπροστά. Αυτοί οι εκπρόσωποι στη Βουλή αποφασίζουν για εμάς, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Γνώμη

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ποιότητα των εκπροσώπων του ελληνικού λαού στη Βουλή και κάποιοι δυσανασχετούν για το χαμηλότατο επίπεδο της. Δεν νομίζω ότι η δυσφορία αυτή είναι δικαιολογημένη.

Διότι πολύ απλά οι μισοί περίπου Έλληνες που επέλεξαν τη σημερινή Βουλή γνώριζαν πολύ καλά ποιους ψήφιζαν και γιατι υπό αυτή την έννοια η παρούσα σύνθεση της Βούλης εκφράζει μια ευρύτερη λαϊκή βούληση , η οποία όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις από ποιοτικής πλευράς θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και στην προσεχή Βουλή. Ακόμα και αν αλλάξει το κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Κατα συνέπεια, καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλούν τα όσα έγραψε ο συνάδελφος Βας. Κανέλλης στον ιστότοπο in.gr ,αναφερόμενος στα λούμπεν στοιχεία του Κοινοβουλίου μας.

"Η υπόθεση του «εκβιασμού» που κατήγγειλε ο Νίκος Νικολόπουλος τον Πάνο Καμμένο και τα SMS που βγήκαν στο φως με τις συνομιλίες των δύο πολιτικών ανδρών δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. 

Πρόκειται για ένα σκηνικό που το έχουμε δει κι άλλες φορές από αυτό το χώρο, τον πολιτικό χώρο της λεγόμενης «λαϊκίστικης» δεξιάς, κι όχι της λαϊκής. Δηλαδή, πολιτικοί που εκπροσωπούν ό,τι πιο λούμπεν έχει βγάλει αυτός ο τόπος.

Αυτοί που στοχεύουν στη ψήφο ψεκασμένων πολιτών, που ενημερώνονται από τα fake news των social media, που προσκυνούν τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου και που κρέμονται από τα χείλη του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος πουλάει μαντζούνια και βιβλία μαζί με τις θεωρίες για το «ξανθό» γένος, τον γίγαντα Πούτιν, τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ.

Και μην ξεχνάμε ότι βασιλιάς των συνωμοσιών, της ψεύτικης καταγγελίας, και των διαδικτυακών αεροψεκασμών είναι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος. Ποιος ξεχνά εκείνη την υπόθεση δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, εκείνο το θέατρο σκιών με κρυφούς και φανερούς Καραγκιόζηδες που στήθηκε για να μπορέσουν οι ΑΝΕΛ να εκλεγούν;

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Μια δράκα πολιτικών ψώνιων, που επιβιώνουν στο ελληνικό Δελφινάριο χάριν ακριβώς των πρακτορίστικων, αλλά άκρως αστείων θεωριών και σεναρίων, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.

Ενώ συζητάμε για την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα και γκρίζες ζώνες στη συμφωνία των Πρεσπών κι έχει πολύ δρόμο η πιστή εφαρμογή της, αυτοί κάνουν ό,τι ακριβώς ξέρουν.

Εκβιάζουν, ρίχνουν λάσπη, ψιθυρίζουν σκάνδαλα και σκανδαλάκια, κάνουν μηνύσεις, στέλνουν μηνύματα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Και σ’ αυτούς τους πολιτικούς στηρίζεται ο τόπος για να πάει μπροστά. Αυτοί οι εκπρόσωποι στη Βουλή αποφασίζουν για εμάς, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της χώρας.

Όμως, δεν φταίνε αυτοί. Κι αν δείχνουν αστείοι δεν είναι καθόλου έτσι. Πανέξυπνοι είναι αφού καταφέρνουν να επιβιώσουν και να κάνουν πολιτικές καριέρες ετών. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους όταν αυτοί είναι κυρίαρχοι στη χώρα και τα λαμπρά μυαλά φεύγουν για άλλους τόπους γιατί δεν αντέχουν την καφρίλα, την ουτιδανότητα, το γεγονός ότι οι τελευταίοι έσονται πάντα πρώτοι.

Ο σοφός ελληνικός λαός με τις επιλογές του στέλνει τους εκπροσώπους του στη Βουλή και θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι αν ισχύει ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν",έγραψε ο Β. Κανέλλης φέρνοντας στο προσκήνιο και ένα πολύ σοβαρό θέμα. 

Αυτό του μέλλοντος της χώρας σε εποχές πολύπλοκες ,ταχύτατα μεταβαλλόμενες και στις οποίες οι γνώσεις,η κυκλοφορία τους και το βάθος τους δημιουργούν νέες κοινωνικές συνθήκες.

Ευρώπη

Στα Βαλκάνια η Ε.Ε. επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία αξίζουν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η Ε.Ε. πρέπει να επιβραβεύσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των δύο χωρών και να τις κρατήσει μακριά από τη σφαίρα επιρροής άλλων δυνάμεων

Οικονομία

Μια Ανορθόδοξη Οικονομία

"Δεν με ενδιαφέρει φίλε πόσο αυξάνεται το ΑΕΠ", μου είπε πρόσφατα ένας συμπολίτης μας εξηγώντας ότι αυτός πολύ απλά δεν βλέπει να αυξάνεται το εισόδημα του ούτε καν οριακά

Γνώμη

Απολύτως εφικτή η αναπτυξιακή έκρηξη

Από: Athanase Papandropoulos

Στα δέκα χρόνια ύφεσης και απαισιοδοξίας, η χώρα έχει συσσωρεύσει ένα τεράστιο δυναμικό αξίας, που περιμένει να γίνει αναπτυξιακή βολίδα

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 1/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

1/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)