Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

«Κλείσιμο του κύκλου»: Η Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα συνολική έκθεση σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία, που ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2015.

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας της με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.   Στην έκθεση παρουσιάζονται τα κύρια αποτελέσματα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης και διαγράφονται οι προκλήσεις: η αντιμετώπισή τους θα ανοίξει τον δρόμο για μια κλιματικά ουδέτερη και ανταγωνιστική κυκλική οικονομία που θα ελαχιστοποιεί την πίεση στους φυσικούς πόρους, στους πόρους πόσιμου νερού, καθώς και στα οικοσυστήματα
Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας της με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα κύρια αποτελέσματα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης και διαγράφονται οι προκλήσεις: η αντιμετώπισή τους θα ανοίξει τον δρόμο για μια κλιματικά ουδέτερη και ανταγωνιστική κυκλική οικονομία που θα ελαχιστοποιεί την πίεση στους φυσικούς πόρους, στους πόρους πόσιμου νερού, καθώς και στα οικοσυστήματα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα συνολική έκθεση σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία, που ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2015.

Και οι 54 δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου το οποίο δρομολογήθηκε το 2015 έχουν πλέον υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. 

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας της με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα κύρια αποτελέσματα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης και διαγράφονται οι προκλήσεις: η αντιμετώπισή τους θα ανοίξει τον δρόμο για μια κλιματικά ουδέτερη και ανταγωνιστική κυκλική οικονομία που θα ελαχιστοποιεί την πίεση στους φυσικούς πόρους, στους πόρους πόσιμου νερού, καθώς και στα οικοσυστήματα.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος κ. Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιος για τη βιώσιμη ανάπτυξη, δήλωσε: «Η κυκλική οικονομία είναι το κλειδί για τη βιώσιμη πορεία της οικονομίας μας και για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Η έκθεση αυτή δείχνει ότι η Ευρώπη είναι πρωτοπόρος. 

Ταυτόχρονα, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να διασφαλίσουμε ότι αυξάνεται η ευημερία εντός των ορίων του πλανήτη μας και να κλείσουμε τον κύκλο έτσι ώστε να μην σπαταλιούνται οι πολύτιμοι πόροι μας.» Ο αντιπρόεδρος κ. Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε: «Η παρούσα έκθεση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Δείχνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη δημιουργία επενδύσεων, θέσεων εργασίας και νέων επιχειρήσεων. Το μελλοντικό δυναμικό για βιώσιμη ανάπτυξη είναι τεράστιο και η Ευρώπη είναι πράγματι ο καλύτερος τόπος για την ανάπτυξη φιλικής προς το περιβάλλον βιομηχανίας. 

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των ενδιαφερόμενων φορέων και των φορέων λήψης αποφάσεων της Ευρώπης.»

Τα πορίσματα της έκθεσης θα συζητηθούν κατά την ετήσια διάσκεψη των ενδιαφερόμενων φορέων για την κυκλική οικονομία που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 6 και 7 Μαρτίου.

Σήμερα η Eurostat δημοσιεύει επίσης ευρωδείκτες για την κυκλική οικονομία, οι οποίοι βρίσκονται εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Γρ. Αντωνιάδης (ΣΕΒΤ): Πάνω από 1.000 πιο υγιεινά προϊόντα στα ράφια

Από: EBR

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, μιλά στο The TOC για τις νέες διατροφικές τάσεις και τις αλλαγές στη βιομηχανία τροφίμων

Ευρώπη

Πολιτικά απόβλητα απειλούν Γαλλία και Ευρώπη

Πολιτικά απόβλητα απειλούν Γαλλία και Ευρώπη

Ισλαμοφασίστες, αριστεριστές, έμποροι ναρκωτικών και συμμορίες τραμπούκων, υπό την ιδεολογική καθοδήγηση ενός διαταραγμένου πολιτικού και του κόμματός του, στη Γαλλία κάνουν προπόνηση κατάληψης της εξουσίας

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron