Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Πώς σκεφτόμαστε;

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η ανίχνευση του τρόπου σκέψης των ανθρώπων της επιχείρησης, όλο και περισσότερο θα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Όλοι πάντως έχουμε την τάση να διατυπώνουμε μία ή δύο προτιμώμενες συνήθειες τρόπου σκέψης που επηρεάζουν το στυλ λήψης αποφάσεων και τις σχέσεις μας με τους άλλους, για καλό ή για κακό.  Αυτές τις διαφορές, σήμερα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη , οι εταιρείες θα μπορούν να τις εντοπίζουν και άρα να δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και βάρος στη λήψη αποφάσεών τους.
Όλοι πάντως έχουμε την τάση να διατυπώνουμε μία ή δύο προτιμώμενες συνήθειες τρόπου σκέψης που επηρεάζουν το στυλ λήψης αποφάσεων και τις σχέσεις μας με τους άλλους, για καλό ή για κακό. Αυτές τις διαφορές, σήμερα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη , οι εταιρείες θα μπορούν να τις εντοπίζουν και άρα να δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και βάρος στη λήψη αποφάσεών τους.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αυτό που ονομάζουμε γνωστικές διαφορές, είναι διαφορετικές μέθοδοι αντίληψης και αφομοίωσης δεδομένων, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων και ανάπτυξης σχέσεων με άλλους ανθρώπους.

Οι μέθοδοι αυτές είναι προτιμήσεις (που δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τις δεξιότητες ή τις ικανότητες). Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμάτε να προσεγγίζετε ενστικτωδώς τα προβλήματα, αλλά στην πράξη ίσως είναι καλύτερα να μάθετε να τα προσεγγίζετε αναλυτικά.

Οι προτιμήσεις δεν είναι αταλάντευτες, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται σε μια ποικιλία μεθόδων, και να μη ζουν τη ζωή τους μέσα σε στενά γνωστικά όρια. Συχνά επεκτεινόμαστε και πέρα από τα όρια του προτιμώμενου τρόπου λειτουργίας, αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες και οι πιθανότητες επιτυχίας μεγάλες.

Όλοι πάντως έχουμε την τάση να διατυπώνουμε μία ή δύο προτιμώμενες συνήθειες τρόπου σκέψης που επηρεάζουν το στυλ λήψης αποφάσεων και τις σχέσεις μας με τους άλλους, για καλό ή για κακό.

Αυτές τις διαφορές, σήμερα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη , οι εταιρείες θα μπορούν να τις εντοπίζουν και άρα να δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και βάρος στη λήψη αποφάσεών τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Η κ. Βόζεμπεργκ προτάθηκε από το περιοδικό ως υποψήφια στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron