Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Πώς σκεφτόμαστε;

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η ανίχνευση του τρόπου σκέψης των ανθρώπων της επιχείρησης, όλο και περισσότερο θα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Όλοι πάντως έχουμε την τάση να διατυπώνουμε μία ή δύο προτιμώμενες συνήθειες τρόπου σκέψης που επηρεάζουν το στυλ λήψης αποφάσεων και τις σχέσεις μας με τους άλλους, για καλό ή για κακό.  Αυτές τις διαφορές, σήμερα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη , οι εταιρείες θα μπορούν να τις εντοπίζουν και άρα να δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και βάρος στη λήψη αποφάσεών τους.
Όλοι πάντως έχουμε την τάση να διατυπώνουμε μία ή δύο προτιμώμενες συνήθειες τρόπου σκέψης που επηρεάζουν το στυλ λήψης αποφάσεων και τις σχέσεις μας με τους άλλους, για καλό ή για κακό. Αυτές τις διαφορές, σήμερα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη , οι εταιρείες θα μπορούν να τις εντοπίζουν και άρα να δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και βάρος στη λήψη αποφάσεών τους.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αυτό που ονομάζουμε γνωστικές διαφορές, είναι διαφορετικές μέθοδοι αντίληψης και αφομοίωσης δεδομένων, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων και ανάπτυξης σχέσεων με άλλους ανθρώπους.

Οι μέθοδοι αυτές είναι προτιμήσεις (που δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τις δεξιότητες ή τις ικανότητες). Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμάτε να προσεγγίζετε ενστικτωδώς τα προβλήματα, αλλά στην πράξη ίσως είναι καλύτερα να μάθετε να τα προσεγγίζετε αναλυτικά.

Οι προτιμήσεις δεν είναι αταλάντευτες, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται σε μια ποικιλία μεθόδων, και να μη ζουν τη ζωή τους μέσα σε στενά γνωστικά όρια. Συχνά επεκτεινόμαστε και πέρα από τα όρια του προτιμώμενου τρόπου λειτουργίας, αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες και οι πιθανότητες επιτυχίας μεγάλες.

Όλοι πάντως έχουμε την τάση να διατυπώνουμε μία ή δύο προτιμώμενες συνήθειες τρόπου σκέψης που επηρεάζουν το στυλ λήψης αποφάσεων και τις σχέσεις μας με τους άλλους, για καλό ή για κακό.

Αυτές τις διαφορές, σήμερα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη , οι εταιρείες θα μπορούν να τις εντοπίζουν και άρα να δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και βάρος στη λήψη αποφάσεών τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Κίνα εγκλωβίζει την Αφρική σε μια «παγίδα χρέους»

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Τα κρατικά κινεζικά Ταμεία κατέχουν πάνω από το 60% του χρέους σε 17 χώρες της ηπείρου

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οικονομία

7 στις 10 τράπεζες αυξάνουν τις ψηφιακές τους επενδύσεις το 2024

7 στις 10 τράπεζες αυξάνουν τις ψηφιακές τους επενδύσεις το 2024

Αύξηση των επενδύσεών τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ποσοστό έως και 10% εντός του 2024 σχεδιάζουν 7 στις 10 τράπεζες, παγκοσμίως

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron