Edition: International | Greek

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

YES to Sea Tourism Forum 2019: Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

To YES Forum δηλώνει ένα ακόμα ηχηρό ΝΑΙ στο Θαλάσσιο Τουρισμό με τη διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 , το οποίο θα λάβει χώρα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia Sea Tourism στο Domotel Kastri στην Κηφισιά και ώρες 14.00 – 19.00

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

μέγεθος [–] [+]
Τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων.Στόχος του φετινού Forum είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού όπως και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς. Οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους πριν και κατά τη διάρκεια του Forum και να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.
Τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων.Στόχος του φετινού Forum είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού όπως και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς. Οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους πριν και κατά τη διάρκεια του Forum και να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Νέα & Εκδηλώσεις

Το YES Forum, είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των στελεχών Ναυτιλίας, του Θαλάσσιου Τουρισμού και των νέων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τους κλάδους αυτούς. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προσέγγιση και επαφή της νέας γενιάς - ήδη από τo σχολείο – με την ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού μας.

Τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στόχος του φετινού Forum είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού όπως και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς. Οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους πριν και κατά τη διάρκεια του Forum και να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Concept Founder του YES FORUM & CEO της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, Δανάη Μπεζαντάκου, η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής - Υπουργείου Τουρισμού, Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η Ειδική Επιστήμονας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Nτόρα Γιαννάκη, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, Θεόδωρος Κόντες.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Capt. Πάρης Δράγνης, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Goldenport Group of Companies.

Ακόμα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιείται έρευνα σκοπός της οποίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να εκφράσουν την γνώμη τους για τον θαλάσσιο τουρισμό και τις προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συγκριθούν με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να είναι εφικτή η αντιπαραβολή της προσφοράς και της ζήτησης. Η παρουσίαση της Έρευνας του YES για το θαλάσσιο Τουρισμό θα πραγματοποιηθεί από την Ξένια Κούρτογλου Ιδρύτρια και Managing Partner - FOCUS BARΙ.

Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο Δημοσιογράφος από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Μηνάς Τσαμόπουλος και ομιλητές η Μαρία Δεληγιάννη, Government and Public Affairs Representative Eastern Mediterranean - Cruise Lines International Association (CLIA), ο Καπτ. Βασίλης Γκαζίκας, Marine Operations Director της Celestyal Cruises, ο Θάνος Πάλλης, Καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου & Πρόεδρος - Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και ο Αλέξανδρος Σερεμέλης, Λέκτορας του
Μητροπολιτικoύ Κολλεγίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και φέτος τα 3 “Networking Corners” στα οποία στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα απαντήσουν ερωτήσεις και θα δώσουν κατευθυντήριες σε θέματα που αφορούν 1. Operations, Crew, Chartering & HSQE Τμήμα Ναυτιλιακής Εταιρείας, 2. Startups, Καινοτομία & Τεχνολογία, Εταιρείες Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και 3. Τα μεταπτυχιακά με θέμα τη Ναυτιλία.

Στα networking corners συμμετέχουν οι:

i. Crew, HSQE, Operations, Chartering Dpt. / Τμήματα Ναυτιλιακής Εταιρείας
Άρτεμις Καζαντζίδη, HSQEEn Officer - LATSCO MARINE MANAGEMENT
Κατερίνα Ξένου, Crew Manager – ALASSIA NEWSHIPS MANAGEMENT
(αναμένουμε επιβεβαίωση κάποιων ακόμα ομιλητών)

ii. Innovation, Startups, Technology & Service Providers
Μαρία Καλλέργη, HR Manager - ARKAS HELLAS Μαρία Παλιοθοδώρου, Happiness Officer – MARINE TRAFFIC Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος - Environmental Protection Engineering (EPE) SA & Πρόεδρος - HEMEXPO  Δρ. Πάνος Νομικος, Business Development Director, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS S.A. Δημήτρης Σουσούδης, Senior Sales Executive - Greece - Cyprus - Middle East – MARINE TRAFFIC (αναμένουμε επιβεβαίωση κάποιων ακόμα ομιλητών).

iii. Masters in Shipping
Βίκυ Αποστολοπούλου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Σχολής Ναυτιλίας – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΟΛΛΕΓΙΟ  Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Μαριάννα Μπλιάμπλια, Administration Manager - MSc in International Shipping, Finance & Management - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ηλίας Παύλου, MSc Shipping Programm Manager – BCA COLLGE

Κάντε τώρα τη δωρεάν εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/L9nJxkY7DF0q1GnH2 και υποβάλλετε την ερώτηση σας μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για μια κρουαζιέρα προσφορά της Celestyal Cruises και 100 λευκώματα και 100 δίγλωσσα λευκώματα “Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία” προσφορά του Greek Shipping Miracle.

Χορηγοί του Yes To Sea Tourism Forum είναι: POSIDONIA EVENTS, THENAMARIS, EASTERN MEDITERRANEAN LIMITED, LATSCO SHIPPING LIMITED & LATSCO MARINE MANAGEMENT, LIBRA GROUP, MACGREGOR, ARKAS HELLAS, ERMA FIRST, MARINE TRAFFIC, METROPOLITAN COLLEGE, GOLDEN CARGO.

Μέρος των εσόδων του YES to Sea Tourism Forum, θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://yes-forum.com/yes-to-sea-tourism-forum-2019-indicative-program/

Ευρώπη

Το Κοινοβούλιο στηρίζει την ευρωπαϊκή έρευνα και το Erasmus

Οι νέοι και η έρευνα κορυφαίες προτεραιότητες του ΕΚ. Έγκριση για την επιστροφή στα κράτη μέλη πλεονάσματος 1.8 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2018

Οικονομία

O Κόσμος που έρχεται...

Συμβαίνουν πολλά. Και συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς κυοφορώντας εξελίξεις για τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Κατ αρχήν είναι ιστορικής σημασία η κατάρρευση( σχεδόν) της Ford η οποία χρωστάει 84 δις $ και πρόσφατα βαθμολογήθηκαν τα ομόλογα της ως... σκουπίδια !

Γνώμη

Austerity: Ένα βιβλίο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: Athanase Papandropoulos

Τρεις Ιταλοί καθηγητές και οικονομολόγοι, έπειτα από μελέτη και ανάλυση 200 περιπτώσεων εφαρμογής πολιτικής λιτότητας, σε 16 χώρες, διαλύουν μύθους και ιδεοληψίες.AUSTERITY είναι ο τίτλος

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 02/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

02/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)