Edition: International | Greek

Αρχική » Ανάλυση

Τα περί ενότητας του Α. Τσίπρα και άλλα παραμύθια

Εσχάτως ο Α. Τσίπρας ανακάλυψε την Εθνική ενότητα. Όταν από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και στη συνέχεια στην κυβέρνηση, ο λόγος του ήταν πάντα διχαστικός

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

μέγεθος [–] [+]
και στη συμφωνία των Πρεσπών ο Α. Τσίπρας αγνόησε για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Κατ’ επιταγήν όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Ε. Βαρβιτσιώτη & Β. Δενδρινού «Η τελευταία Μπλόφα» των Γιούνκερ και Μέρκελ, έκλεισε όπως-όπως το Σκοπιανό, σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων, πληγώνοντας βαθύτατα τους Έλληνες.Κι εδώ η Εθνική ενότητα πήγε περίπατο. Ο Α. Τσίπρας πέτυχε για μια ακόμη φορά να διχάσει τους Έλληνες. Με λόγο βαθύτατα διχαστικό, πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια ο μέχρι τις 7 Ιουλίου ένοικος του Μαξίμου.
και στη συμφωνία των Πρεσπών ο Α. Τσίπρας αγνόησε για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Κατ’ επιταγήν όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Ε. Βαρβιτσιώτη & Β. Δενδρινού «Η τελευταία Μπλόφα» των Γιούνκερ και Μέρκελ, έκλεισε όπως-όπως το Σκοπιανό, σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων, πληγώνοντας βαθύτατα τους Έλληνες.Κι εδώ η Εθνική ενότητα πήγε περίπατο. Ο Α. Τσίπρας πέτυχε για μια ακόμη φορά να διχάσει τους Έλληνες. Με λόγο βαθύτατα διχαστικό, πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια ο μέχρι τις 7 Ιουλίου ένοικος του Μαξίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Ανάλυση

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Εσχάτως ο Α. Τσίπρας ανακάλυψε την Εθνική ενότητα. Όταν από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και στη συνέχεια στην κυβέρνηση, ο λόγος του ήταν πάντα διχαστικός.

Το διχαστικό προεκλογικό του σύνθημά ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν ηχεί ακόμη στα αυτιά μας. Άραγε πόσο ενωτικό ήταν το μήνυμα κάποιων υπουργών που είχαν στα κυβερνητικά γραφεία τους, την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη;

Το πόσο μίσος κατά των πολιτικών τους αντιπάλων έχουν εμφυσήσει ακόμη και στα παιδιά τους ορισμένοι, αποδεικνύεται από ένα πρόσφατο επεισόδιο στα Χανιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα συνελήφθη 15χρονος γιός του γραμματέα της ΤΟ του Σύριζα στα Χανιά, ως ένας εκ των δραστών, που έγραψαν το κατάπτυστο σύνθημα «Ντόρα το ’89 έγινε μισή δουλειά» με υπογραφή το Α των αναρχικών και δίπλα το αστέρι της 17Ν.Όταν ένας 15χρονος γράφει τέτοια συνθήματα, που ευθέως απειλούν την ζωή της Ντόρας Μπακογιάννη, αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει ακούσει στο σπίτι του, για να εκφράζεται με τέτοιο μίσος, που φτάνει μέχρι την απειλή κατά της ζωής μιας πολιτικού της ΝΔ.

Και να ήταν μόνο αυτό; Ο γιός του Προέδρου της Βουλής, που είχε πάρει μέρος σε ληστεία τραπέζης, ήταν μαζί με στέλεχος του Ρουβίκωνα, που εμφανίστηκε έξω από τον Κορυδαλλό, για να υποδεχθεί τον δολοφόνο ένδεκα ανθρώπων Δ. Κουφοντίνα, στην πρώτη έξοδό του με άδεια από τις φυλακές.

Είναι απορίας άξιο με ποιες αρχές μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά, που στην περίπτωση του 15χρονου, που υιοθετεί την βία κατά των πολιτικών αντιπάλων των γονιών του, το θέμα είναι πολύ σημαντικό μια και δεν έζησε την δολοφονική δραστηριότητα της 17Ν. Πριν από 17 χρόνια έληξε η δράση της, με τον αυτοτραυματισμό στον Πειραιά του Σ. Ξηρού.

Όπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, ο Κ. Καραμανλής τηλεφώνησε στον Α, Τσίπρα τις δραματικές ώρες για την χώρα μετά το δημοψήφισμα του 2015 και πριν πάει στις Βρυξέλλες, για την κρίσιμη διαπραγμάτευση και του είπε ότι θα έχει την στήριξη της ΝΔ σε όποια συμφωνία επρόκειτο να καταλήξει.

Τι έκανε ο Α. Τσίπρας; Με αυτό το δεδομένο και με την θετική προσέγγιση και κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αποδέχθηκε μια συμφωνία επαχθέστερη αυτής που του είχε προτείνει ο Γιούνκερ, και βεβαίως έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το όχι, που ο ίδιος είχε υποστηρίξει στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που προηγήθηκε.

Κι όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον στήριξαν τον 15αυγουστο και επικύρωσαν στη Βουλή την συμφωνία του 3ου μνημονίου, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του, έκανε εκλογές και συνέχισε να κυβερνάει με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ.Και δεν έφτανε μόνο αυτό, κατά την ρήση Πολάκη που δήλωσε ότι έπρεπε να στείλουν στη φυλακή μερικούς πολιτικούς τους αντιπάλους, για να κερδίσουν τις εκλογές, έστησαν με μαέστρο τον Ρασπούτιν το σκάνδαλο Novartis, με κουκουλοφόρους μάρτυρες, στοχοποιώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που πρόσφατα κατέρρευσε μετά τις καταγγελίες του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, σαν χάρτινος πύργος.

Αλλά και στη συμφωνία των Πρεσπών ο Α. Τσίπρας αγνόησε για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Κατ’ επιταγήν όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Ε. Βαρβιτσιώτη & Β. Δενδρινού «Η τελευταία Μπλόφα» των Γιούνκερ και Μέρκελ, έκλεισε όπως-όπως το Σκοπιανό, σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων, πληγώνοντας βαθύτατα τους Έλληνες.

Κι εδώ η Εθνική ενότητα πήγε περίπατο. Ο Α. Τσίπρας πέτυχε για μια ακόμη φορά να διχάσει τους Έλληνες. Με λόγο βαθύτατα διχαστικό, πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια ο μέχρι τις 7 Ιουλίου ένοικος του Μαξίμου.

Γι’ αυτό τα περί ενότητας, που πλασάρει εσχάτως, είναι ένα ακόμη ψέμα, από τα άπειρα που μέχρι τώρα, μας έχει ξεφουρνίσει.
Όμως η Κυριακή είναι τώρα μια πραγματικά κοντή γιορτή. Και κάθε κατεργάρης θα μπει στον πάγκο του. Μια και το ψέμα, όπως επανειλημμένα μας έχει πει ο Α. Τσίπρας, αλλά και η μπλόφα, έχει κοντά ποδάρια…

 

Ευρώπη

Ο Φράνσις Φουκουγιάμα και ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο γνωστός μας Φ.Φ. στο πρόσφατο βιβλίο του «Ταυτότητα» παραδέχεται το λάθος του. Η πρόβλεψή του στο μπεστ σέλερ που είχε γράψει μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού («Το τέλος της Ιστορίας») για επικράτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας αποδείχτηκε λανθασμένη

Οικονομία

Ο κίνδυνος της τεχνοκρατικής αλαζονείας στη Δύση, οι οικονομικές επιπτώσεις στα κράτη και η χώρα μας

Στην μετά κρίση περίοδο στη Δύση, αν κανείς προβεί σε έναν ψύχραιμο απολογισμό και ποιοτική ανάλυση της συμπεριφοράς των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, θα διαπιστώσει, μία ιδιάζουσα τεχνοκρατική αλαζονεία

Γνώμη

Η αλαζονεία ως επιχειρηματικός καρκίνος

Από: Athanase Papandropoulos

Επιχειρήσεις κολοσσοί όπως η Thomas Kook, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσεων και παραγωγικών μετασχηματιστών, καταρρέουν γιατί οι ηγεσίες τους πάσχουν από αλαζονεία και εφησυχασμό

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 02/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

02/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)