Edition: International | Greek

Αρχική » Μάνατζμεντ

Πώς θα είναι ο CEO του μέλλοντος

Οι CEOs του 2050 δεν θα έχουν απαραίτητα πτυχία πανεπιστημίων, αλλά θα εξελίσσονται μέσω προγραμμάτων βιωματικής μάθησης και ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Προτεραιότητα στα soft skills έναντι τεχνικών γνώσεων. Τι δείχνει η έρευνα της Adecco

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

μέγεθος [–] [+]
Η Gen Z’ers πιστεύουν ότι τα σημερινά C-level στελέχη δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένες τις αναγκαίες δεξιότητες - η ικανότητα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και η ικανότητα αποτελεσματικής καθοδήγησης ανθρώπων και ομάδων αναδείχθηκαν ως τα στοιχεία που οι σημερινοί CEOs πρέπει να βελτιώσουν. Έμφαση δίνεται επίσης και στην ανάγκη ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ).
Η Gen Z’ers πιστεύουν ότι τα σημερινά C-level στελέχη δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένες τις αναγκαίες δεξιότητες - η ικανότητα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και η ικανότητα αποτελεσματικής καθοδήγησης ανθρώπων και ομάδων αναδείχθηκαν ως τα στοιχεία που οι σημερινοί CEOs πρέπει να βελτιώσουν. Έμφαση δίνεται επίσης και στην ανάγκη ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Μάνατζμεντ

του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

Η Adecco ρώτησε 5.000 φιλόδοξους νέους, της λεγόμενης γενιάς Ζ, που ξεχωρίζουν ως οι μελλοντικοί ηγέτες, ποια πιστεύουν πως θα είναι τα χαρακτηριστικά των C-level στελεχών στο μέλλον:

Το προφίλ ενός Gen Z CEO

• Σύμφωνα με τους μελλοντικούς ηγέτες, οι CEOs της Gen Z θα είναι εκπληκτικοί στην καθοδήγηση ανθρώπων και ομάδων, θα διαθέτουν ανεπτυγμένες δεξιότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα.

• Οι CEOs του 2050 δεν θα έχουν απαραίτητα πτυχία πανεπιστημίων, αλλά θα εξελίσσονται μέσω προγραμμάτων βιωματικής μάθησης και ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

• Αυτή η γενιά των CEOs θα δώσει προτεραιότητα στην επιδίωξη των soft skills παρά την απόκτηση τεχνικών γνώσεων.

• Στο σύνολό τους, εκτιμούν το ανήσυχο πνεύμα, την ικανότητα εκμάθησης και την προσαρμοστικότητα σε νέες καταστάσεις.

Τα Soft Skills στο επίκεντρο
• Το 69% πιστεύει ότι τα soft skills θα είναι πιο σημαντικά από τα hard skills των μελλοντικών C-level ηγετών.

• Η σημαντικότερη ικανότητα που χρειάζονται οι μελλοντικοί ηγέτες είναι να μπορούν να διαχειρίζονται με επιτυχία ανθρώπους και ομάδες.

• Η «επικοινωνία» και η «δημιουργικότητα» είναι οι αμέσως επόμενες σε σημαντικότητα δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί ηγέτες.

• Η Gen Z’ers πιστεύουν ότι τα σημερινά C-level στελέχη δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένες τις αναγκαίες δεξιότητες - η ικανότητα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και η ικανότητα αποτελεσματικής καθοδήγησης ανθρώπων και ομάδων αναδείχθηκαν ως τα στοιχεία που οι σημερινοί CEOs πρέπει να βελτιώσουν. Έμφαση δίνεται επίσης και στην ανάγκη ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ).

Συνεχής Βιωματική Εκπαίδευση

• Το 51% πιστεύει ότι οι CEOs δεν θα χρειάζονται πτυχία έως το 2050.

• Περισσότεροι από τους μισούς (55%) πιστεύουν ότι η μαθητεία και η βιωματική μάθηση αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την ανάπτυξη μελλοντικών ηγετών.

• Η μη παραδοσιακή εκπαίδευση όπως τα online εκπαιδευτικά προγράμματα ή τα bootcamps θα γίνουν πιο δημοφιλή (24% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος προτοιμασίας μελλοντικών ηγετών).

• Μόνο το 6% πιστεύει ότι τα πανεπιστημιακά πτυχία μπορούν να προετοιμάσουν τους μελλοντικούς ηγέτες και να τους ενδυναμώσουν με τα soft skills που θα χρειαστούν.

Είναι έτοιμη η γενιά Gen Z να ηγηθεί ή όχι;

• Ο Gen Z’ers θεωρούν πως οι ισχυρότερες δεξιότητές τους είναι το ανήσυχό τους πνεύμα, η ικανότητα συνεχούς μάθησης, η προσαρμοστικότητα και η δημιουργικότητα.

• Θεωρούν ότι το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα δεν τους προετοιμάζει αποτελεσματικά για την εργασία στην πράξη, τη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων, τη διαπραγμάτευση και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

• Επίσης, αισθάνονται ότι δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διαπολιτισμική και διαγενεακή πραγματικότητα στον εργασιακό χώρο, στοιχεία που θεωρούνται πολύ χρήσιμα, δεδομένου ότι στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας συναντιούνται εκπρόσωποι πολλών γενεών και διαφορετικών κουλτουρών.

Ευρώπη

Η Επιτροπή εκδίδει γνώμες σχετικά με τα σχέδια δημοσιονομικών προγραμμάτων της ζώνης του ευρώ

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις γνώμες της σχετικά με τα σχέδια δημοσιονομικών προγραμμάτων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ για το 2020, έλαβε μέτρα στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και εξέδωσε την τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Οικονομία

Αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της κρίσης

Εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και του δημοσίου χρέους. Είναι τα βασικά σημεία ανάλυσης του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας IW για χώρες της ΕΕ που πέρασαν τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Γνώμη

Ο «στημένος» καπιταλισμός πληγώνει τη φιλελεύθερη δημοκρατία

Από: EBR

Η ανίερη τριάδα χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας, καλπάζουσας ανισότητας και τεράστιων χρηματοπιστωτικών σοκ. Τα ιδανικά εξιλαστήρια θύματα και οι ευθύνες των ελίτ. Το μοιραίο λάθος και τι πρέπει να αλλάξει

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

03/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)