Edition: International | Greek

Αρχική » Διεθνή

Η παγκόσμια σκηνή ένα τρελοκομείο

Οι χθεσινοί σύμμαχοι των Αμερικανών στον αγώνα κατά του ISIS, βαφτίστηκαν σε μια νύχτα τρομοκράτες και ανέλαβε ο Ερντογάν να τους εξοντώσει

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

μέγεθος [–] [+]
<<Οι μεγάλες δυνάμεις τα λένε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλα δεν αποφασίζουν, μια και στην ομήγυρη που συνεδριάζουν, κυριαρχούν κάποιων τα συμφέροντα που τους εμποδίζουν να κακοκαρδίσουν τον εισβολέα στη Βόρεια Συρία.>>
<<Οι μεγάλες δυνάμεις τα λένε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλα δεν αποφασίζουν, μια και στην ομήγυρη που συνεδριάζουν, κυριαρχούν κάποιων τα συμφέροντα που τους εμποδίζουν να κακοκαρδίσουν τον εισβολέα στη Βόρεια Συρία.>>

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Διεθνή

του Τάσου Παπαδόπουλου

Οι χθεσινοί σύμμαχοι των Αμερικανών στον αγώνα κατά του ISIS, βαφτίστηκαν σε μια νύχτα τρομοκράτες και ανέλαβε ο Ερντογάν να τους εξοντώσει. Οι άνθρωποι που νίκησαν τους τρομοκράτες, που έφτιαξαν και χαλιφάτο, σφυροκοπούνται τώρα ανηλεώς από τα κανόνια και τα αεροπλάνα της Τουρκίας.

Το πρόβλημά τους, κατά Τράμπ, είναι ότι δεν συμμετείχαν στην απόβαση στη Νορμανδία και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται προστασίας. Βεβαίως ο businessman Πρόεδρος των ΗΠΑ, με την απαράμιλλη σοφία του, θα κρίνει μετά από πόσους νεκρούς θα τιμωρήσει τον Ερντογάν.

Για την ώρα η Άγκυρα ανακοινώνει καθημερινά ότι σκότωσε καμιά κατοστάρια και βάλε «τρομοκράτες», που μέχρι χθες ΗΠΑ και Δύση τους θεωρούσαν μαχητές και αναμεσά τους και μωρά, με την λογική, ότι όταν θα μεγάλωναν θα μπορούσαν κι αυτά να κρατήσουν όπλα.

Οι μεγάλες δυνάμεις τα λένε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλα δεν αποφασίζουν, μια και στην ομήγυρη που συνεδριάζουν, κυριαρχούν κάποιων τα συμφέροντα που τους εμποδίζουν να κακοκαρδίσουν τον εισβολέα στη Βόρεια Συρία.

Εξάλλου ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας το είπε καθαρά, εκβιάζοντας τους Ευρωπαίους. Αν τολμήσετε να με χαρακτηρίσετε εισβολέα θα ξαμολήσω τα τρεισήμισι εκατομμύρια Κούρδους πρόσφυγες, που έχω φορτωθεί, στην Ευρώπη και τότε θα σας κάνω να κλαίτε με μαύρο δάκρυ.

Βεβαίως οι πέντε μεγάλοι του Σ.Α. που έχουν και το δικαίωμα του veto, δηλ. να μπλοκάρουν μια καταδικαστική απόφαση, έχουν πολλά και ποικίλα οικονομικά πάρε-δώσε με την Άγκυρα. Ο ένας τους πουλάει πυρηνικούς αντιδραστήρες και S-400, ό άλλος τους πούλαγε μέχρι χθες F-35 και ως επιχειρηματίας έκτιζε ουρανοξύστες και ο τρίτος στήνει τεράστιες αυτοκινητοβιομηχανίες, με εγγυημένες πωλήσεις στο κράτος.

Είναι πολλά τα λεφτά που έλεγε ο κατά τα άλλα οικολόγος Όσκα Φίσερ, όταν ολονυχτίς συνεδρίαζε το στο Βερολίνο το Συμβούλιο Αρχηγών της ΕΕ πριν από αρκετά χρόνια, για το μοίρασμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων το βράδυ που άρχισαν οι Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στην τότε Γιουγκοσλαβία για να συζητήσουν να πουν μια κουβέντα υπέρ της ειρήνης και εναντίον του πολέμου.

Στο νέο σφαγείο της Βορείου Συρίας, οι άνθρωποι θανατώνονται σαν τα κοτόπουλα και οι ισχυροί πολιτισμένοι του κόσμου μιλούν και λένε κάθε λογής ανοησίες, για να μην κάνουν στο τέλος τίποτα, αφήνοντας ελεύθερο τον σφαγέα στο θεάρεστο έργο του.

Άλαλος και ο διεθνής οργανισμός του ΟΗΕ. Ο Γενικός Γραμματέας του, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Στο σχέδιο του Ερντογάν, που χωρίς προσχήματα παρουσιάζει, δηλ. να εξοντώσει τους Κούρδους κατοίκους στα βόρεια της Συρίας και να μετακινήσει εκεί δια της βίας κάποια εκατομμύρια Αράβων σουνιτών προσφύγων, που βρίσκονται τώρα στην Τουρκία, η διεθνείς κοινότητα το βρίσκει θεάρεστο.

Το αμάρτημα των Κούρδων της Συρίας, που πολέμησαν και νίκησαν στο έδαφος το χαλιφάτο ISIS είναι, ότι ζητούν για τον αγώνα τους αυτό ως αντάλλαγμα μια κάποια αυτονομία στο κομμάτι γης που ζουν εδώ και αιώνες. Κάτι που εξοργίζει τον νεοσουλτάνο, που βλέπει να ανοίγει οι όρεξη των δικών του Κούρδων στην Νοτιοανατολική Τουρκία και γι’ αυτό, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, ενεργεί για να τους εξοντώσει.

Η τακτική των Τούρκων διαχρονικά είναι γνωστή. Βασίζεται σε συνταγές που έχουν ήδη ακολουθήσει με επιτυχία το παρελθόν. Τις συνοδεύει μία λέξη. Εθνοκάθαρση. Τι κι αν αυτή η τακτική συγκαταλέγεται στα εγκλήματα πολέμου. Τι κι αν τυπικά καταδικάζεται από την διεθνή κοινότητα. Δεν δίνει δεκάρα για όλα αυτά.

Η Τουρκία διαχρονικά το έχει κάνει με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Με τους Αρμένιους. Με τους Άραβες στην Αλεξανδρέττα. Με τους Έλληνες της Πόλης της Ίμβρου και της Τενέδου. Και πρόσφατα με του Κυπρίους το 18974.

Τις όποιες καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ τις γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Την παρακολουθούμε ακόμη με περισσό θράσος να φτιάχνει δικής της έμπνευσης διεθνές δίκαιο, και ανερυθρίαστα να το επικαλείται με την εισβολή της στα θαλάσσια ύδατα της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου.

Οι κινήσεις Ερντογάν στο διεθνές γεωπολιτικό παιχνίδι και επικίνδυνες είναι, και προσβάλλουν βάναυσα την ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή.

Στο ερώτημα τι κάνει η Ελλάδα ειδικά στο θέμα της Κύπρου, που συμβαίνει να είναι κατά το Σύνταγμα της Μεγαλονήσου και εγγυήτρια δύναμη, απλά διαμαρτύρεται και περιμένει από την Γαλλία και την Ιταλία με μια φρεγάτα η καθεμία να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Ματαιοπονούν όσοι έχουν τέτοιες φρούδες ελπίδες. Ο ανατολίτης κακός γείτονάς μας έχει σχέδια, που δεν τα κρύβει και προχωράει ανενόχλητος στην υλοποίησή τους.

Εξάλλου δεν έστησε τυχαία, με την βοήθεια τρίτων δυνάμεων, μια τεράστια πολεμική βιομηχανία, ούτε εξοπλίζεται άνευ λόγου και αιτίας σαν αστακός. Τα οπλικά συστήματα δεν παράγονται για να μπουν στα ντουλάπια. Ετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν σε πρώτη ευκαιρία.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και με παγκόσμιο πόλεμο απείλησε πριν λίγο καιρό την ανθρωπότητα, ο πολλά βαρύς Ερντογάν…

Ευρώπη

200 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής εντός και εκτός της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει 200,9 εκατ. ευρώ το 2020 για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ τόσο εντός όσο και εκτός της Ένωσης

Οικονομία

Αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της κρίσης

Εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και του δημοσίου χρέους. Είναι τα βασικά σημεία ανάλυσης του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας IW για χώρες της ΕΕ που πέρασαν τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Γνώμη

Ο «στημένος» καπιταλισμός πληγώνει τη φιλελεύθερη δημοκρατία

Από: EBR

Η ανίερη τριάδα χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας, καλπάζουσας ανισότητας και τεράστιων χρηματοπιστωτικών σοκ. Τα ιδανικά εξιλαστήρια θύματα και οι ευθύνες των ελίτ. Το μοιραίο λάθος και τι πρέπει να αλλάξει

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

03/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)