Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Η ανταγωνιστικότητα στην ελληνική βιομηχανία βασικός πυλώνας για το αύριο

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2019. Στο πλαίσιο του 30ου Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Στη συνάντηση προσκεκλημένοι ήταν σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, κυβερνητικά και ευρωπαϊκά στελέχη και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.
Στη συνάντηση προσκεκλημένοι ήταν σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, κυβερνητικά και ευρωπαϊκά στελέχη και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2019. Στο πλαίσιο του 30ου Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2019 Πρόγευμα Εργασίας με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας – CompeteGR με θέμα συζήτησης την "Ανταγωνιστικότητα της Βιομηχανίας στην Ελλάδα".
Ομιλητές ήταν οι κκ Σίμος Αναστασόπουλος – Πρόεδρος CompeteGR, Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος ΕΒΕΑ, Αθανάσιος Σαββάκης – Πρόεδρος ΣΒΕ, Ευριπίδης Δοντάς – μέλος ΔΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Στη συνάντηση προσκεκλημένοι ήταν σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, κυβερνητικά και ευρωπαϊκά στελέχη και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση ήταν:
-Η απεικόνιση της Ελληνικής κατάστασης της Ελληνικής Βιομηχανίας απέναντι στο διεθνώς μεταβαλλόμενο σκηνικό με τις γρήγορες ταχύτητες.
-Η ανάγκη αποσαφήνισης ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου με ξεκάθαρο όραμα και υλοποιήσιμα παραδοτέα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Ο Πρόεδρος του CompeteGR κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε ότι: «η μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματικών φορέων, των ανθρώπων της αγοράς και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης στη συζήτηση για την Ανταγωνιστικότητα της Βιομηχανίας δίνει και στο Συμβούλιο ένα σαφές μήνυμα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για να επιτύχουμε όλοι μαζί την βελτίωση που απαιτείται για την ανασυγκρότηση της Οικονομίας και της Βιομηχανίας.»

Ήταν μία συνάντηση όπου όλοι συμφώνησαν ότι η ανταγωνιστικότητα επηρεάζει δραστικά την παραγωγικότητα η οποία στη συνέχεια προσδιορίζει την ευημερία της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Δεν νομιμοποιώ την εισβολή

Από: EBR

Γνωστοί και φίλοι με ρωτούν με αγωνία, που καλλιέργησαν οι δικοί μας πολιτικοί και τα ΜΜΕ, πώς βλέπω τα αποτελέσματα των «εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ευρώπη

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή καινοτομία και τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει η Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαινιάζει την COMPASS-AI

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron