Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Η υπεύθυνη στάση του Αλέξη Τσίπρα

Ένα «μπράβο» εν προκειμένω ίσως και να είναι λίγο...

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

«Είναι εμφανές πως ο Τσίπρας δε θέλει να νίψει τας χείρας του (σε μεταφορικό επίπεδο, σε κυριολεκτικό τα πλένουμε όλοι συνέχεια…) και να μείνει αμέτοχος μπροστά στη λαίλαπα του κορωνοϊού, αφήνοντας τα πάντα στη Νέα Δημοκρατία- και μαζί, φυσικά, την βαρύτατη πολιτική ευθύνη.»
«Είναι εμφανές πως ο Τσίπρας δε θέλει να νίψει τας χείρας του (σε μεταφορικό επίπεδο, σε κυριολεκτικό τα πλένουμε όλοι συνέχεια…) και να μείνει αμέτοχος μπροστά στη λαίλαπα του κορωνοϊού, αφήνοντας τα πάντα στη Νέα Δημοκρατία- και μαζί, φυσικά, την βαρύτατη πολιτική ευθύνη.»

Μπορεί να είσαι υπέρμαχός του, ορκισμένος… φαν και να θεωρείς πως την περίοδο της διακυβέρνησής του έκανε, τηρουμένων των αναλογιών, «θαύματα».

Μπορεί, από την άλλη, να θεωρείς πως υπήρξε ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης και πως έπαιξε τη χώρα στα ζάρια πίσω στο 2015, πληγώνοντας την Ελλάδα ανεπανόρθωτα.

Ελάχιστη σημασία έχει, πολύ απλά γιατί εδώ δεν εξετάζουμε το αν αρέσει σε κάποιον ο Αλέξης Τσίπρας, αν είναι Συριζαίος ή τους αντιπαθεί σφόδρα- ποσώς. Δεν έχουν την παραμικρότερη σημασία τα πολιτικά πιστεύω του καθενός.

Ωστόσο, αν αφήσει κανείς στην άκρη τις πολιτικές παρωπίδες, μπορεί να δει το προφανές: πως η στάση του Αλέξη Τσίπρα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές πως «βάζει πλάτη» στο σοβαρότατο ζήτημα με τον κορωνοϊό (αλλά και σε αυτό της συνεχιζόμενης έντασης με την Τουρκία και των όσων γίνονται στα σύνορα), επιλέγοντας να μην ανεβάσει τους τόνους και να κατηγορήσει ευθέως την κυβέρνηση για «ανικανότητα»- το πιο… λατρεμένο πολιτικό παιχνίδι εδώ και αιώνες-, αλλά συνεισφέρει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της κρίσης με την (όποια) εμπειρία απέκτησε και ο ίδιος καθήμενος για 4.5 χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο.

Είναι εμφανές πως ο Τσίπρας δε θέλει να νίψει τας χείρας του (σε μεταφορικό επίπεδο, σε κυριολεκτικό τα πλένουμε όλοι συνέχεια…) και να μείνει αμέτοχος μπροστά στη λαίλαπα του κορωνοϊού, αφήνοντας τα πάντα στη Νέα Δημοκρατία- και μαζί, φυσικά, την βαρύτατη πολιτική ευθύνη.

Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο πως ο Τσίπρας δημόσια παρέμβασή του πρότεινε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέτρα για τη διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης με τον κορωνοϊό, ρίχνοντας το βάρος του στην κοινωνική διάσταση του θέματος- όπως, για παράδειγμα, η αναστολή του κυβερνητικού σχεδιασμού για έναρξη των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων λόγω της καθίζησης που θα υποστεί η οικονομία.

Επιπρόσθετα, με την έγκριση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης (ως γιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας) συναντήθηκε δύο φορές με τον Βασίλη Κικίλια, συμβουλεύοντάς τον και δίνοντας τα… φώτα του για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης με τον Covid-19.

Μικρές, απολύτως λογικές σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που ζούμε τώρα, κινήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που σπάνια έχουμε δει στα μέρη μας…

*πρώτη δημοσίευση: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ουγγαρία: Μαθήματα Δημοκρατίας και Ευρωπαϊσμού

Ουγγαρία: Μαθήματα Δημοκρατίας και Ευρωπαϊσμού

Η πρωτοφανής πολιτική κινητοποίηση στις ουγγρικές εκλογές της 12ης Απριλίου είναι ενδεικτική ότι υπάρχουν στην ήπειρο πολίτες με δημοκρατικές και ευρωπαϊκές ευαισθησίες

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron