Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Η Ελλάδα και οι πέντε μωρές παρθένες

Σε προηγούμενο άρθρο έγραφα: «H κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την παγκόσμια οικονομική αστάθεια αλλά κυρίως την πιθανότητα μίας οικονομικής αναταραχής που μπορεί να προέλθει από μη προβλέψιμους παράγοντες. Συνεπώς να σταματήσει τις λαϊκίστικες παροχές που παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο και να ασχοληθεί με τα σοβαρά δομικά προβλήματα της χώρας»

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, γιατί και το 4ο τρίμηνο του 2019 είχαμε μείωση ανάπτυξης και μείωση εξαγωγών κατά 0.7% και 3.5% αντιστοίχως, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ η προσδοκώμενη ανάπτυξη για το 2020 δεν ξεπερνούσε το 1.8%.»
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, γιατί και το 4ο τρίμηνο του 2019 είχαμε μείωση ανάπτυξης και μείωση εξαγωγών κατά 0.7% και 3.5% αντιστοίχως, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ η προσδοκώμενη ανάπτυξη για το 2020 δεν ξεπερνούσε το 1.8%.»

του Παύλου Παπαδάτου 

Σε προηγούμενο άρθρο έγραφα: «H κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την παγκόσμια οικονομική αστάθεια αλλά κυρίως την πιθανότητα μίας οικονομικής αναταραχής που μπορεί να προέλθει από μη προβλέψιμους παράγοντες. Συνεπώς να σταματήσει τις λαϊκίστικες παροχές που παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο και να ασχοληθεί με τα σοβαρά δομικά προβλήματα της χώρας». Τελικά το απρόβλεπτο έγινε αλλά δυστυχώς υπέρτατο βαθμό!

Μία χώρα της οποίας η δικαιοσύνη νοσεί βαριά, που οι τράπεζές της δουλεύουν στο κόκκινο, που έχει ασταθές φορολογικό σύστημα, που έχει ένα εντελώς δυσλειτουργικό και διεφθαρμένο κράτος και που σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων στη χρηματοδότηση ζημιογόνων κρατικοδίαιτων οργανισμών, είναι καταδικασμένη να χάσει την 4η βιομηχανική επανάσταση και να περιοριστεί σε σουβλατζίδικα, καφενέδες, τριτοκοσμικούς τουρίστες και φυσικά στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες!!!

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας αλλά και εμείς είμαστε του σήμερα και των άκρων. Από την αρχή του χρόνου το χρηματιστήριό μας είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ ανόδου, ενώ σε μία εβδομάδα παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης.

Πριν λίγα χρόνια αγοράζαμε εκατομμύρια άχρηστα εμβόλια, και σήμερα όχι μόνο δεν έχουμε μάσκες για τον κορονοϊό, αλλά ούτε καν εμβόλια για την γρίπη. (Κάποια στιγμή ο κορονοϊός θα θεραπευτεί. Εμείς θα θεραπευτούμε);

Χρόνια αφήνουμε ξέφραγα τα σύνορά μας και μόλις πριν δύο εβδομάδες συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να τα κλείσουμε. Ακόμη και εγώ, ο μη ειδικός, εξηγούσα και έγραφα σε άρθρο μου στις 11.10.2019: «Η μοναδική λύση του προσφυγικού είναι το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων μας. Από ξηρά και από θάλασσα.»

Φύλλο δεν κουνιόταν στις οικοδομές και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα γιαπιά επειδή (κάκιστα) η κυβέρνηση έδωσε οικοδομικά κίνητρα, με αποτέλεσμα να προστεθούν χιλιάδες νέα απούλητα ακίνητα στα ήδη υπάρχοντα.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, γιατί και το 4ο τρίμηνο του 2019 είχαμε μείωση ανάπτυξης και μείωση εξαγωγών κατά 0.7% και 3.5% αντιστοίχως, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ η προσδοκώμενη ανάπτυξη για το 2020 δεν ξεπερνούσε το 1.8%. Βέβαια αν δεν περιοριστεί ο κορονοϊός, θα ξεχάσουμε εντελώς την ανάπτυξη Δυστυχώς βρισκόμαστε πάντα προ εκπλήξεων και είμαστε πάντα απροετοίμαστοι όπως οι πέντε μωρές παρθένες.

Σημείωση

H κυρία Φον Ντερ Λάιεν, ήλθε στον Έβρο για να ελέγξει τα σύνορα και να μας πει ότι η Ελλάδα είναι η ασπίδα της Ευρώπης. Kαι εγώ ο ταλαίπωρος νόμιζα ότι θα πει ότι η Ευρώπη θα γίνει η ασπίδα της Ελλάδας… και να το χειροκρότημα! Πάλι καλά που δεν μας παρομοίασε με τους 300 σύγχρονους του Λεωνίδα! (Κυρία Λάιεν, η ελληνική κυβέρνηση ολομόναχη αντιμετωπίζει «πρόσφυγες» και τούρκους, και το κάνει επιτυχώς).

*πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα «Real News»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τι θα έλεγε ο Τζ. Μ. Κέινς σήμερα;

Από: EBR

Ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ, έκανε αυτό που ήθελε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να κάνει, στον απόηχο της αναγκαστικής παραίτησης του προκάτοχού του Σαγίντ Τζαβίντ τον Φεβρουάριο

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Διεθνής Ημέρα Διασταύρωσης Πληροφοριών: παραπληροφόρηση και κορονοϊός

Διεθνής Ημέρα Διασταύρωσης Πληροφοριών: παραπληροφόρηση και κορονοϊός

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε έξαρση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης, που παρεμποδίζουν τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας

Οικονομία

Πόσο θα μας κοστίσει ο κορωνοϊός

Πόσο θα μας κοστίσει ο κορωνοϊός

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και το βαρύ οικονομικό κόστος. Πώς αναμένεται να επηρεαστούν χώρες, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Πρόκειται για μετάβαση σε μια Νέα Εποχή;

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron