Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα υποστήριξης για τους ναυτικούς πλοίων ελληνικών συμφερόντων

Το Propeller Club Πειραιά εγκαινιάζει ένα δωρεάν διαδραστικό, διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχολογικής συμβουλευτικής και υποστήριξης για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν με πλοία ελληνικών συμφερόντων

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον εμπορικό μας στόλο είναι εκείνοι οι, συνήθως αθέατοι, ήρωες που έχουν φέρει και διατηρούν την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση.
Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον εμπορικό μας στόλο είναι εκείνοι οι, συνήθως αθέατοι, ήρωες που έχουν φέρει και διατηρούν την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά πιστό στις αξίες και τον σκοπό του, αναλαμβάνει δράση και παίρνει πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

To “Next Working for the Future” ήταν και παραμένει το σύνθημά μας για αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, όπως έχει ήδη αποδειχτεί, χρονιά.

Καθώς το αύριο είναι ανάγκη να διασφαλιστεί άμεσα, από σήμερα, το Propeller Club εργάζεται ασταμάτητα και προχωρά σε δράσεις που πιστεύει πως θα βοηθήσουν την ελληνική ναυτιλία να εξακολουθήσει να πρωτοπορεί, να εξακολουθήσει να παίζει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, να συνεχίσει να μας κάνει όλους υπερήφανους.

Τα οικονομικά μεγέθη, οι εμπορικές συμφωνίες και η ανάπτυξη είναι αναμφισβήτητα οι παράγοντες που καθορίζουν την πορεία της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας μας. Ο καταλύτης όμως σε όλα αυτά, ήταν και παραμένει ο άνθρωπος. Και η ελληνική ναυτιλία φημίζεται για την ποιότητα, τις γνώσεις και τις ικανότητες των ανθρώπων της. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον εμπορικό μας στόλο είναι εκείνοι οι, συνήθως αθέατοι, ήρωες που έχουν φέρει και διατηρούν την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση.

Η πανδημία του Covid -19 είναι μια μεγάλη δοκιμασία που δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει και συχνά ορίζει την καθημερινότητα, τη σωματική και την ψυχική υγεία σε στεριά και θάλασσα. To Propeller Club Πειραιά κάνει ένα βήμα αλληλεγγύης και στηρίζει ψυχολογικά από την ξηρά, μέσω βιντεοκλήσεων, τους ναυτικούς που βρίσκονται τώρα εν πλω, και ταξιδεύουν με πλοία ελληνικών συμφερόντων.

To πρόγραμμα των καινοτόμων, ζωντανών διαδικτυακών συναντήσεων για την ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και ενδυνάμωση μελών των πληρωμάτων, σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί από τους ειδικούς της εταιρίας Potentia (www.potentia.gr).

Το Propeller Club βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καλέσει όλες τις εταιρίες που επιθυμούν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, επικοινωνώντας με την γραμματεία μας στο 210 429 0237 / 976 και στο [email protected]

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Σχετικά με το Propeller Club

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψε-ων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η άλλη πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης

Από: EBR

Πολλά έχουν ήδη γραφεί για τη σημασία της ιστορικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο και για την πρωτοφανούς ύψους πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη φύση, το κλίμα και για τις μικρές καλλιέργειες

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη φύση, το κλίμα και για τις μικρές καλλιέργειες

Η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου κατέληξε σε μια συμφωνία για την ΚΓΠ, που ψηφίστηκε μεταξύ των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων

Οικονομία

Πτωχευτικός νόμος : Όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι χρωστούν

Πτωχευτικός νόμος : Όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι χρωστούν

Ο Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, απαντά στις ερωτήσεις για την προστασία της α’ κατοικίας, πως αποφεύγονται οι εξώσεις, το ρόλο των τραπεζών, τι γίνεται με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τις ευπαθείς ομάδες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron