Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Πώς να διαβάζεις και να κερδίσεις τους ανθρώπους

Ο Πλάτων ήταν αυτός που έλεγε ότι για να φτάσει κάνεις ψηλά πρέπει να μάθει πώς να κερδίζετε και η εύνοια των άλλων

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Οι άνθρωποι αποδίδουν ανάλογα με τον τρόπο που τους χειρίζεσαι, με τη μέθοδο που τους κατευθύνεις, με την προσπάθεια που καταβάλεις να διατηρήσεις το ηθικό τους σε υψηλά επίπεδα.
Οι άνθρωποι αποδίδουν ανάλογα με τον τρόπο που τους χειρίζεσαι, με τη μέθοδο που τους κατευθύνεις, με την προσπάθεια που καταβάλεις να διατηρήσεις το ηθικό τους σε υψηλά επίπεδα.

του Αθανασίου Χ. Παπανδρόπουλου

Οι άνθρωποι αποδίδουν ανάλογα με τον τρόπο που τους χειρίζεσαι, με τη μέθοδο που τους κατευθύνεις, με την προσπάθεια που καταβάλεις να διατηρήσεις το ηθικό τους σε υψηλά επίπεδα.

Οι άνθρωποι διψούν για φιλοφρόνηση, για αναγνώριση της συμβολής και της προσφοράς τους στο καθημερινό έργο.

Για να μπορείς να διαβάζεις τους ανθρώπους και να δημιουργείς μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο περιβάλλον σου, θα πρέπει να χρησιμοποιείς τις παρακάτω εννιά αρχές:

1. Nα ακούς υποδειγματικά

Όταν θες να μιλήσεις...άκου πρώτα. Όταν ακούς υποδειγματικά, και δεν διακόπτεις, σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις τους άλλους να μιλούν ελεύθερα και να λένε περισσότερα.

Ένα παλιό Αγγλικό σκεπτικό μας διδάσκει ότι: «Όταν θες να μιλήσεις... άκου πρώτα».

2. Να μιλάς λιγότερο

Όταν μιλάς λιγότερο οι πιθανότητες να κάνεις λάθος είναι περιορισμένες. Οι απαντήσεις να είναι μικρές και οι φράσεις απλές και με ουσία. Να χρησιμοποιείς λέξεις συνθήματα που να μπορούν να συγκρατήσουν οι άλλοι. Να επικοινωνείς στο μήκος και συχνότητα που μπορεί να συλλάβει ο άλλος, και μη λησμονείς ότι όταν η γλώσσα τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, το μυαλό εργάζεται με μικρή ταχύτητα.

3. Να παρακολουθείς διερευνητικά

Όχι μόνο να ακούς τι λέει ο συνομιλητής, σου αλλά να έρευνας και πώς το λέει. Με το να παρακολουθείς και να παρατηρείς διερευνητικά, ανακαλύπτεις ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χαρακτήρα του άλλου και σου δίνεται η ευκαιρία να αντιδράς ανάλογα.

Η κίνηση είναι η γλώσσα του σώματος. Τα μάτια μαρτυρούν:

-τις προδιαθέσεις

-τις αμφιβολίες

-τις προτιμήσεις

-τις αντιδράσεις και

-τις αντιρρήσεις του ανθρώπου.

μαρτυρούν τη θετικότητα ή την άρνηση σε όλα αυτά που προσφέρεις στον άλλον, προϊόν, υπηρεσία ή ιδέα.

4. Nα κάνεις ερωτήσεις

Το δύσκολο δεν είναι να απαντάς, αλλά να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Κάνοντας σωστές ερωτήσεις παίρνεις και σωστές απαντήσεις, συλλέγεις πολύτιμες πληροφορίες και μαθαίνεις κρυφά μυστικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

5. Να είσαι διακριτικός

Η διακριτικότης είναι ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις την εύνοια των ανθρώπων. Μην εκφράζεις την γνώμη που έχεις σχηματίσει για τους άλλους, γιατί κινδυνεύεις να χάσεις το παιχνίδι και την εκτίμηση των συνανθρώπων σου. Η αξιολόγηση των υφιστάμενων σου θα πρέπει να γίνεται πάντοτε παρουσία τους.

6. Ποτέ μην αυτοδιαφημίζεσαι

Δίνε την ευκαιρία στους άλλους να μαθαίνουν τα επιτεύγματα σου από τρίτους. Να σκέφτεσαι καλά πριν απαντήσεις. Eάν πρέπει να δώσεις μία απάντηση, σταμάτησε πρώτα, σκέψου, συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα και μετά δώσε την κατάλληλη απάντηση.

Εάν έχεις αμφιβολίες για την ορθότητα της απάντησής σου, χρησιμοποίησε κατά τη συνομιλία σου τις μαγικές λέξεις: ίσως, περίπου, λυπάμαι δεν γνωρίζω.

7. Να διαπραγματεύεσαι σωστά

Να τηρείς πάντα τους κανόνες της σωστής διαπραγμάτευσης. Δεν μπορείς να παίρνεις χωρίς να δίνεις και δεν μπορείς να κάνεις παραχωρήσεις χωρίς να ζητάς αντίκρισμα.

8. Να κάνεις υποδείξεις και όχι παρατηρήσεις

Οι παρατηρήσεις σου στους άλλους να γίνονται πάντοτε υπό τον τύπο υποδείξεων. Προετοίμαζε τους ανθρώπους κατάλληλα να δεχθούν τα μηνύματά σου. Τόνιζε πρώτα τις σωστές ενέργειές τους, και μετά κάνε τις υποδείξεις σου στα σημεία που χρειάζονται βοήθεια.

9. Να χαμογελάς

Μετά τον κοινό νου, το κυριότερο προσόν στον άνθρωπο είναι το χιούμορ. Το χαμόγελο φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Είναι η μουσική της ζωής. Το χαμόγελο είναι μία ισχυρή, πειστική και εποικοδομητική δύναμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι κολοσσοί του Διαδικτύου, ο Τύπος, η διακίνηση της πληροφορίας

Από: EBR

Ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν αναπτύχθηκε εντονότατος διάλογος σε όλη την Ευρώπη με αφορμή την οδηγία 790/2019 της Ε.Ε. για την ενιαία ψηφιακή αγορά

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Ντεμπούτο» για το πρώτο ομόλογο του Ταμείου Ανάκαμψης

«Ντεμπούτο» για το πρώτο ομόλογο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η ΕΕ προσέλαβε τράπεζες για την έκδοση του πρώτου 10ετούς ομολόγου του Ταμείου Ανάκαμψης – Ξεκινά σήμερα η πώληση του ομολόγου

Οικονομία

Γιατί τα πάντα ακριβαίνουν: Η απάντηση κρύβεται σε ένα κοντέινερ από την Κίνα

Γιατί τα πάντα ακριβαίνουν: Η απάντηση κρύβεται σε ένα κοντέινερ από την Κίνα

Η μεταφορά ενός κοντέινερ 12 μέτρων με εμπορεύματα από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ κοστίζει πλέον ακριβότερα από ποτέ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron