Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Προτεραιότητα στην ασφάλεια και τις επενδύσεις

Στα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας εντάσσονται νέα καταστήματα, ανακαινίσεις, ενίσχυση του δικτύου franchise, αλλά και επέκταση των νέων concept και των νέων υπηρεσιών σε περισσότερα καταστήματα

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

«Η ασφάλεια καλείται να ενσωματωθεί στην κίνηση της πραγματικής οικονομίας, κι αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση που αποτελεί ταυτόχρονα και τον τρόπο για να έχουμε μια υγιή οικονομία και επιχειρηματική συνέχεια».
«Η ασφάλεια καλείται να ενσωματωθεί στην κίνηση της πραγματικής οικονομίας, κι αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση που αποτελεί ταυτόχρονα και τον τρόπο για να έχουμε μια υγιή οικονομία και επιχειρηματική συνέχεια».

Όταν η πανδημία χτύπησε τη χώρα μας, η ΑΒ Βασιλόπουλος μπήκε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να στηρίξει τις καταναλωτικές ανάγκες, αντιμετωπίζοντας καθημερινά μικρές ή μεγαλύτερες προκλήσεις σε μια περίοδο που το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς είχε κλείσει. «Ήταν καθήκον μας απέναντι στους πελάτες μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσουμε με αποτελεσματικότητα και με ακόμα περισσότερες ενέργειες, για να νιώθουν όλοι όσοι μας εμπιστεύονται ασφαλείς στα καταστήματά μας, χωρίς παράλληλα να τους λείψει τίποτα», λέει ο πρόεδρος& διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί, «ενισχύθηκε επίσης το ηλεκτρονικό κατάστημα ΑΒ Eshop, με ακόμα περισσότερες λύσεις για την παράδοση των online παραγγελιών, μέσα από δημιουργικές συνέργειες, αλλά και την επέκτασή του σε 5 ακόμα πόλεις της Ελλάδας, ενώ παράλληλα αναπτύξαμε υπηρεσίες για "έξυπνη", γρήγορη και ασφαλή παραλαβή από τα φυσικά καταστήματα (υπηρεσία AB Collect)». Όπως εξηγεί, ήταν συνολικά μία περίοδος με υψηλές λειτουργικά και οικονομικά απαιτήσεις αλλά και αυξημένες πωλήσεις, όπως εξάλλου συνέβη στο σύνολο του κλάδου των σούπερ μάρκετ.

«Σταδιακά και ενώ επανερχόμαστε στην κανονιότητα, αναμένουμε αυτή η τάση να εξορθολογιστεί και η αγορά του λιανεμπορίου να βρει μια νέα ισορροπία και ανάμεσα στους παίκτες του κλάδου, αλλά και συγκριτικά με το σύνολο της αγοράς», επισημαίνει ο κ. Σταύρου. Εκφράζει δε τη σιγουριά ότι η ελληνική οικονομία θα επιταχύνει την επανεκκίνηση. Για αυτό και, όπως λέει, προτεραιότητα της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η ασφάλει αλλά και η στήριξη της χώρας με επενδύσεις. «Με συγκρατημένη αισιοδοξία, εφόσον τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει σε σχέση με τον COVID-19, θέτουμε τις βάσεις για την επόμενη μέρ ακαι τώρα υλοποιούμε το αναπτυξιακό μας πλάνο, από το οποίο θα είναι όλοι ωφελημένοι: οι πελάτες μας, οι συνεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί, το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», τονίζει.

Ήδη, όπως εξηγεί, σχεδιάζονται νέες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Παράλληλα στα επενδυτικά πλάνα εντάσσονται νέα καταστήματα και ανακαινίσεις σε ήδη υπάρχοντα, με βελτιώσεις σε όλο το δίκτυο, ενίσχυση των franchise, καθώς και επέκταση νέων concept και των νέων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα το Armonia και το La Fromagerie, σε περισσότερα καταστήματα. «Στην ΑΒ επενδύουμε, επίσης, συστηματικά στην αναβάθμιση των λειτουργικών και των παραγωγικών μας μονάδων. Από τις αποθήκες και τα καταστήματά μας (φυσικά και online) μέχρι τα φορτηγά που μεταφέρουν τα προϊόντα μας, όλα είναι σε μια διαρκή εξέλιξη, προσαρμοζόμενα στις νέες συνθήκες και με οδηγό το όραμά μας που δίνει προτεραιότητα στη φροντίδα των πελατών μας, των συνεργατών μας, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας. Και θα τα καταφέρουμε»! υπογραμμίζει.

Για τον κ. Σταύρου σήμερα διανύουμε μία εποχή όπου κάθε επιλογή μπορεί να είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα. «Η ασφάλεια καλείται να ενσωματωθεί στην κίνηση της πραγματικής οικονομίας, κι αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση που αποτελεί ταυτόχρονα και τον τρόπο για να έχουμε μια υγιή οικονομία και επιχειρηματική συνέχεια», προσθέτει. Για τον ίδιο, δύο είναι οι βασικοί πυλώνες που θα δώσουν ανάσα στην εθνική οικονομία: η ενίσχυση της απασχόλησης και η διευκόλυνση επενδύσεων. «Θα αποτελέσουν τις βάσεις όχι μόνο για την ουσιαστική επανεκκίνηση όλων των κλάδων και των εταιρειών, αλλά και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών», διευκρινίζει. Αυτό το δύσκολο διάστημα η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν πολύ ενεργή και στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

«Από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε αυτούς που πάντα μας φροντίζουν, όπως και όλους εκείνους που φρόντισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να βρίσκουμε όσα χρειαζόμασταν και ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή», λέει ο κ. Σταύρου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε δωρεά στο Ενικό Σύστημα Υγείας ενός Artificial Intelligence πακέτου ιατρικού εξοπλισμού υποστήριξης 30 κλινών ΜΕΘ, κόστους 494.000 ευρώ.

Επίσης, ενίσχυσε με 500.000 ευρώ υπάρχουσες δομές σε δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς, στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες μέσω στου Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Δώρισε 200.000 μάσκες στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και, τέλος, ως ελάχιστη ένδιξη ευγνωμοσύνης στους 13.575 εργαζομένους στα καταστήματα και τις αποθήκες της, διέθεσε ένα ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Διαφθορά α λα ελληνικά;

Από: EBR

Η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο τόσο διαδεδομένο που δικαιολογημένα αισθάνεται κανείς ότι είναι ενδημικό σε κάθε κοινωνία, σε κάθε περίοδο, σε κάθε θεσμό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Η Ε.Ε. διέβη τον Ρουβίκωνα με το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Η Ε.Ε. διέβη τον Ρουβίκωνα με το Ταμείο Ανάκαμψης»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι η απόφαση της πρόσφατης Συνόδου της ΕΕ για συλλογική ανάληψη χρέους «συνιστά μια αλλαγή παραδείγματος» και προσθέτει ότι για την Ελλάδα ανοίγεται μια μοναδική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα

Οικονομία

Η χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930

Η χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930

Ο ανεπτυγμένος κόσμος υπέστη ένα άνευ προηγουμένου σοκ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron