Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Το Διάγραμμα του Eisenhower

Πως θα μάθετε να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

«Διερωτηθείτε: Πότε θα κάνω αυτά που είναι σημαντικά αλλά όχι επείγοντα; Πότε θα αφιερώσω χρόνο στις σημαντικές εργασίες προτού γίνουν επείγουσες;»
«Διερωτηθείτε: Πότε θα κάνω αυτά που είναι σημαντικά αλλά όχι επείγοντα; Πότε θα αφιερώσω χρόνο στις σημαντικές εργασίες προτού γίνουν επείγουσες;»

του Μάικ Κρόγκερους

«Οι πιο επείγουσες αποφάσεις σπανίως είναι και οι πιο σημαντικές». Αυτά τα λόγια αποδίδονται στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ, ο οποίος θεωρούνταν αυθεντία στη διαχείριση του χρόνου του, είχε δηλαδή την ικανότητα να κάνει τα πάντα τη σωστή στιγμή. Η μέθοδος Αϊζενχάουερ θα σας βοηθήσει να διακρίνετε τα επείγοντα από τα σημαντικά. Όποια δουλειά κι αν φτάνει στα χέρια σας, ταξινομήστε την πρώτη με βάση το διάγραμμα του Αϊζενχάουερ και ύστερα αποφασίστε πότε θα πρέπει να κάνετε τι. Συχνά εστιάζουμε υπερβολικά στο πεδίο «επείγον και σημαντικό», δηλαδή στα πράγματα που πρέπει να γίνουν αμέσως. Διερωτηθείτε: Πότε θα κάνω αυτά που είναι σημαντικά αλλά όχι επείγοντα; Πότε θα αφιερώσω χρόνο στις σημαντικές εργασίες προτού γίνουν επείγουσες; Αυτό είναι το πεδίο των στρατηγικών, μακροπρόθεσμων αποφάσεων.

Άλλος ένας τρόπος να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας είναι μέθοδος που αποδίδεται στον πολυεκατομμυριούχο Ουόρεν Μπάφετ: Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσο θέλετε να κάνετε σήμερα. Ξεκινήστε με την εργασία που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και μην προχωρήσετε παρακάτω αν δεν την τελειώσετε. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια εργασία, διαγράφετέ την από τον κατάλογο.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αλλά ακόμα καλύτερα να μην αργείς ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η μακροζωία φέρνει νέα δεδομένα στην επιχειρηματικότητα

Από: EBR

Η δημογραφική παρακμή και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θέτει νέα διλήμματα για τους μάνατζερ. Οι κρίσιμες ισορροπίες στο εσωτερικό μιας εταιρείας και το πελατολόγιο

Ευρώπη

Το τέλος του έντοκου δανεισμού των κρατών

Το τέλος του έντοκου δανεισμού των κρατών

Ο δανεισμός αποτελεί μηχανισμό αναδιανομής του εισοδήματος από τους μη έχοντες προς τους έχοντες, ενώ ο εξωτερικός δανεισμός αφαιρεί πλούτο από τη χώρα που δανείζεται. Αυτά «έτσι γίνονται ανέκαθεν»

Οικονομία

Στουρνάρας: Οι Κεντρικές Τράπεζες στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Στουρνάρας: Οι Κεντρικές Τράπεζες στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Σύμφωνα με τον Ηράκλειτο, «Τά πάντα ρεΐ, μηδέποτε κατά τ’ αύτό μένειν». Αυτή η διαχρονική ρήση διέπει και τις Κεντρικές Τράπεζες, ο ρόλος των οποίων εξελίσσεται διαρκώς προκειμένου να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της οικονομίας

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron