Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Ονομάτων ενθύμια

Αυτές τις μέρες γίνεται κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου των συμπατριωτών μας προκειμένου να μάθουν τα ονόματα των αξιωματούχων της γείτονος και κάθε δήλωσή τους.

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Τι, αλήθεια, εξυπηρετεί η γνώση ονομάτων πολιτικών, στρατιωτικών και σκαφών, της πολεμοχαρούς γείτονος;
Τι, αλήθεια, εξυπηρετεί η γνώση ονομάτων πολιτικών, στρατιωτικών και σκαφών, της πολεμοχαρούς γείτονος;

Του Νίκου Ερρ. Ιωάννου*

Η πινακίδα στον τοίχο του οικίσκου που εστέγασε τα εφηβικά και νεανικά μου χρόνια έγραφε «Οδός Υψηλάντου». Παρά την πάροδο 46 ετών και την απόπειρα μετονομασίας από τους εισβολείς είναι ακόμα αναγνώσιμη, ενώ η επικολλημένη κακοτεχνία έχει ξεφτίσει. Περισσότερο όμως διατηρείται στη μνήμη μου η επίδραση της οδού διαμονής. Είχα υποχρέωση να γνωρίζω τα πάντα και το έκανα ευχαρίστως, σχετικά με τους Υψηλάντηδες. Τότε, όλοι οι μαθητές μετελάμβαναν και έφεραν ως πολύτιμον ενθύμιον την ιστορία σπουδαίων ανθρώπων και τοπωνυμιών της Ελληνικής Ιστορίας που επιλεγμένα ονοματοδοτούσαν τις πόλεις και τα χωρία μας.

Αυτές τις μέρες γίνεται κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου των συμπατριωτών μας προκειμένου να μάθουν τα ονόματα των αξιωματούχων της γείτονος και κάθε δήλωσή τους. Η αιματόχρωμη φιγούρα του πειρατικού σκάφους που σεργιανίζει τα αγιασμένα μας πελάγη δεσπόζει στις σελίδες των εφημερίδων και πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά δελτία. Εμφανίζεται με καταθλιπτικήν μονοτονία, καθώς και εικόνες εκ των έσω, από τις δραστηριότητες του πληρώματος, ενώ ακούγονται οι δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων!!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν εξόφθαλμο προπαγανδιστικό υλικό των Τουρκικών Αρχών για εσωτερική κατανάλωση.
Το ακατανόητο, που φαντάζομαι ξεπερνά τις μεγαλύτερες προσδοκίες τους, είναι να υπάρχει τόσο επίμονη προβολή τους στα Ελληνικά ΜΜΕ.

Είναι καιρός να αφυπνισθούν συνειδήσεις και κριτική σκέψη. Υποχρέωση όλων μας είναι να τιμούμε και να διατηρούμε την Μνήμη Καλών Καγαθών. Οι κακοί, οι επιζήμιοι και οι μοχθηροί, ας παραδοθούν στην Λήθη και ανωνυμία.

Τι, αλήθεια, εξυπηρετεί η γνώση ονομάτων πολιτικών, στρατιωτικών και σκαφών, της πολεμοχαρούς γείτονος;

Ας αντικατασταθεί επιτέλους από τις Ελληνικές οθόνες το ερυθρό του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας καθώς και οι βαρβαρικές κραυγές, από το γαλανό της Ειρήνης και του Δικαίου με την υπόκρουση της Ελληνικής λαλιάς.

* Ιατρός, καρδιολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Βρετανική Ταπείνωση

Από: EBR

Με την κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο αλλάζει μονομερούς όρους της Συμφωνίας του περασμένου Οκτωβρίου για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία προέβη σε μια τριπλή ταπείνωση

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

SURE: Προστασία θέσεων εργασίας και εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία

SURE: Προστασία θέσεων εργασίας και εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία

Η Επιτροπή χαιρετίζει την ενεργοποίηση του μέσου SURE, το οποίο θα παράσχει χρηματοδοτική στήριξη ύψους έως 100 δισ. EUR για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού

Οικονομία

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης

Με βάση τις μέσες τιμές ενοικίασης, η αντικειμενική αξία στο Κολωνάκι έπρεπε να είναι σήμερα 2.520 ευρώ/ τ.μ. και όχι 4.000 ευρώ/ τ.μ. που έχει ορίσει το υπ. Οικονομικών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron