Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Πώς θα διοικείτε τους πρώην ομότιμους συναδέλφους σας

Αν πήρατε προαγωγή και διοικείται πρώην συναδέλφους σας, περπατάτε πάνω σε τεντωμένο σκοινί

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

«Αν συνεχίσετε να συναναστρέφεστε κοινωνικά με τους άλλους όπως παλαιότερα, θα θολώσετε τις γραμμές που πλαισιώνουν τον νέο ρόλο σας και ίσως κατηγορηθείτε ότι έχετε ευνοούμενους.»
«Αν συνεχίσετε να συναναστρέφεστε κοινωνικά με τους άλλους όπως παλαιότερα, θα θολώσετε τις γραμμές που πλαισιώνουν τον νέο ρόλο σας και ίσως κατηγορηθείτε ότι έχετε ευνοούμενους.»

Αν πήρατε προαγωγή και διοικείται πρώην συναδέλφους σας, περπατάτε πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Παραθέτουμε μερικούς τρόπους για να ξεκινήσετε με το δεξί.

-Ενημερώστε τα άτομα για τη μετάβαση. Ιδανικά, η ομάδα θα μάθει για την προαγωγή σας από κάποιον τρίτο- τον προϊστάμενο που αποχωρεί ή κάποιον άλλον προϊστάμενο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα πλάνο για την κυκλοφορία της είδησης και, αν τελικά κάνετε ο ίδιος την ανακοίνωση, χρησιμοποιήστε σεμνά λόγια.

-Μην εισάγετε μεγάλες αλλαγές αμέσως. Ανεξάρτητα από την ποιότητα του σχεδίου σας, κρατηθείτε για λίγο. Μια επιθετική αλλαγή θα φανεί σαν απόρριψη του προκατόχου σας και δεν ξέρετε πώς θα νιώσουν οι υποστηρικτές του για αυτό. Μη φθείρετε αυτές τις σχέσεις από την αρχή.

-Κάντε εξατομικευμένες συναντήσεις με τα μέλη της ομάδας σας. Μην αφήνετε τα άτομα να κάνουν υποθέσεις για τη φύση της νέας σχέσης σας μαζί τους, δείξτε τους. Αφιερώστε χρόνο σε κάθε άτομο, ατομικά και να ζητήσετε ανατροφοδότηση. Ένας καλός τρόπος για να αρχίσετε είναι η ερώτηση: «Τι μπορώ να κάνω για να υποστηρίξω την επιτυχία σου;»

-Κρατήστε αποστάσεις. Αν συνεχίσετε να συναναστρέφεστε κοινωνικά με τους άλλους όπως παλαιότερα, θα θολώσετε τις γραμμές που πλαισιώνουν τον νέο ρόλο σας και ίσως κατηγορηθείτε ότι έχετε ευνοούμενους.

-Κάντε ανακωχή με τους αντιπάλους σας. Αν διεκδικήσατε αυτή τη θέση με ομότιμους συναδέλφους, αναγνωρίστε ότι υπέστησαν μια ήττα. Μην το παρακάνετε -θα φανείτε αυτάρεσκος-, μιλήστε τους όμως ιδιαιτέρως και πείτε τους ότι εκτιμάτε τη συμβολή τους. Αν μπορείτε, κάντε συγκεκριμένες ενέργειες για να υποστηρίξετε τα λεγόμενά σας, αναθέτοντάς τους, για παράδειγμα, μια σημαντική εργασία.

*Πηγή: “How to Manage Your Former Peers,” Amy Gallo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ίσως ο πιο δύσκολος χειμώνας της γενιάς μας

Από: EBR

Μια ματιά μόνο στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), αρκεί για να σχηματίσουμε μια αποκαρδιωτική εικόνα

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει στην πρώτη έκδοση κοινωνικών ομολόγων EU SURE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει στην πρώτη έκδοση κοινωνικών ομολόγων EU SURE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη στην εναρκτήρια έκδοση κοινωνικού ομολόγου στο πλαίσιο του μέσου EU SURE, ύψους 17 δισ. Ευρώ, για να συμβάλει στη διατήρηση των ατόμων στις θέσεις εργασία τους

Οικονομία

Ποιοί μονίμως δίνουν και ποιοί μονίμως τα παίρνουν από τα δημόσια ταμεία

Ποιοί μονίμως δίνουν και ποιοί μονίμως τα παίρνουν από τα δημόσια ταμεία

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, καταναλωτές και ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως πάντοτε, γεμίζουν και σε περίοδο κρίσης τα δημόσια ταμεία, τα οποία αδειάζουν από τις αντιπαραγωγικές επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, αναλήψεις χρεών και τόκους εξυπηρέτησης του χρέους έως το ... 2070

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron