Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Ο Λεωνίδας Κόσκος πρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ο Λεωνίδας Κόσκος αναλαμβάνει πρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με τις εκλογές που έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

«Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 μου έκανε την τιμή να με εκλέξει Πρόεδρό του. Για μένα είναι η τρίτη συνάντηση ζωής με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.»
«Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 μου έκανε την τιμή να με εκλέξει Πρόεδρό του. Για μένα είναι η τρίτη συνάντηση ζωής με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.»

Ο Λεωνίδας Κόσκος αναλαμβάνει πρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με τις εκλογές που έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Είναι η τρίτη φορά που ο κ. Κόσκος “συναντάται” όπως ο ίδιος δηλώνει με την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Όπως επισημαίνει σε δήλωση του, “τα μέλη της Ένωσης μας παρακινούν να ξαναβρούμε την τιμή μας, να πιάσουμε το νήμα για υπεύθυνη, διαφανή κοινωνική δράση και διαχείριση. Να κρατήσουμε και να διευρύνουμε το Κοινό μας.”

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λεωνίδα Κόσκου

"Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 μου έκανε την τιμή να με εκλέξει Πρόεδρό του. Για μένα είναι η τρίτη συνάντηση ζωής με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η πρώτη, στα χρόνια του ξεκινήματος του Οργανισμού στην δεκαετία του ’60. Είμαι μέρος του Κοινού. Κάποιοι από τους ιδρυτές είναι οικογενειακοί φίλοι, φίλοι μου, πανεπιστημιακοί μου δάσκαλοι. Από την αρχή, η ΕΑΕ δεν ήταν μόνο οι ιδρυτές της, οι εργαζόμενοι ή το ωραίο κτήριο της Μασσαλίας 22. Ήταν κυρίως το Κοινό της. Το δίγλωσσο, ανήσυχο και δυναμικό Κοινό από όλες τις ομάδες του πληθυσμού, χωρίς ταξικές αναφορές, συναντάται στους χώρους του εμβληματικού κτηρίου με Αμερικανούς και Έλληνες διανοουμένους, καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημιουργούς. Στις αίθουσες που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της 16ης Σεπτεμβρίου τα μέλη του Σωματείου, οι φίλοι και οι συνεργάτες του προβληματίζονται και διαλέγονται για την παιδεία, τον πολιτισμό και την ποιότητα του πολιτεύματος. Ζουν την «χαμένη άνοιξη» της δεκαετίας του ’60. Κατά την δικτατορία, στην βιβλιοθήκη και την καφετέρια βρίσκουν καταφύγιο τα μέλη του φοιτητικού κινήματος.

Η δεύτερη συνάντησή μου, 1995. Tο Σωματείο υφίσταται κρίση επιβίωσης. Αναλαμβάνω Διευθύνων Σύμβουλος. Προσπάθεια να αναπλασθεί ο κοινωνικός ρόλος του Οργανισμού. Συνεργασία με το προσωπικό. Ανακαινίζουμε το κτήριο, παρουσιάζουμε νέα προγράμματα. Αυτοχρηματοδοτούμενα. Ανακτούμε την ζωτική ορμή της ίδρυσής μας. Ανανεώνουμε την ταυτότητα και το Κοινό μας. Μεγαλώνουμε.

Τρίτη συνάντηση 16 Σεπτεμβρίου 2020. Στην Γενική Συνέλευση αναγνωρίζω το Κοινό μας μαζί με παλιά αγαπημένα πρόσωπα. Δηλώνουν συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα. Επαναφέρουν την ζωτική ορμή. Μας παρακινούν. Να ξαναβρούμε την τιμή μας, να πιάσουμε το νήμα για υπεύθυνη, διαφανή κοινωνική δράση και διαχείριση. Να κρατήσουμε και να διευρύνουμε το Κοινό μας.

Δηλώνω παρών. Μαζί μου οι: Λεωνίδας Τζώνης Αντιπρόεδρος, Αγησίλαος (Γήσης) Παπαγεωργίου Β’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Ευαγγελόπουλος Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Σεμερτζάκης Ταμίας. Μέλη: Φωτεινή Πίπη, Άγγελος Κούτρας, Γεώργιος Κορδαλής, Νικόλαος Σαραντέας.

Ελπίζουμε η ψήφος εντολής να γίνει γρήγορα ψήφος εμπιστοσύνης."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ο Στέφανος Μάνος διαφωνεί με την πρόταση Κεραμέως για τους αιώνιους φοιτητές

Από: EBR

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασαν χθες τις νέες ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, οι οποίες τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη δέχονται όλο και περισσότερο κριτική εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ανησυχία ότι το «Green Deal» θα προκαλέσει έλλειψη τροφίμων στην Ε.Ε.

Οικονομία

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις

Τι προβλέπει σχετική μελέτη

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron