Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Κορονοϊος : 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν να διατηρήσουν την τηλεργασία και μετά την πανδημία

Σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους θα ήθελαν να μπορούν να επιλέγουν αν θα εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο, μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία να επιλέγουν το ωράριό τους

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στην τηλεργασία, όπως έδειξε έρευνα, με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να εκτιμούν περισσότερο τα πλεονεκτήματά της.
Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στην τηλεργασία, όπως έδειξε έρευνα, με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να εκτιμούν περισσότερο τα πλεονεκτήματά της.

Σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους θα ήθελαν να μπορούν να επιλέγουν αν θα εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο, μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία να επιλέγουν το ωράριό τους, σύμφωνα με έρευνα της Cisco Systems.

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στην τηλεργασία, όπως έδειξε η έρευνα, με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να εκτιμούν περισσότερο τα πλεονεκτήματά της.

Αν και μόνο το 5% όσων ρωτήθηκαν εργαζόταν από το σπίτι πριν την επιβολή lockdown, τώρα το 86% απάντησε ότι θα ήθελε να μπορεί να επιλέγει πότε, πώς και πότε θα εργάζεται και να εκμεταλλεύεται έναν συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας από το γραφείο, επεσήμανε η Cisco στην έρευνά της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Cisco Γκόρντον Τόμσον σχολίασε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους προκειμένου να απαντήσουν στα νέα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν ως προτεραιότητές τους την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των δεδομένων τους, είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι.

Στην έρευνα της Cisco συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι σε 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

*πρώτη δημοσίευση: www.tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Δεν νομιμοποιώ την εισβολή

Από: EBR

Γνωστοί και φίλοι με ρωτούν με αγωνία, που καλλιέργησαν οι δικοί μας πολιτικοί και τα ΜΜΕ, πώς βλέπω τα αποτελέσματα των «εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ευρώπη

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή καινοτομία και τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει η Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαινιάζει την COMPASS-AI

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron