Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Πώς να «σιγουρέψετε» την δουλειά σας

Για να «προφυλάξετε» τη θέση σας στο σημερινό άσχημο οικονομικό κλίμα, πρέπει να κάνετε τον εαυτό σας ακόμη πιο πολύτιμο για την εταιρία σας

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

«Ποτέ μην πέσετε στην ολέθρια παγίδα να θεωρήσετε τον εαυτό σας αναντικατάστατο. Το «ουδείς αναντικατάστατος» έχει βγει από μέσα από τη ζωή.»
«Ποτέ μην πέσετε στην ολέθρια παγίδα να θεωρήσετε τον εαυτό σας αναντικατάστατο. Το «ουδείς αναντικατάστατος» έχει βγει από μέσα από τη ζωή.»

Για να «προφυλάξετε» τη θέση σας στο σημερινό άσχημο οικονομικό κλίμα, πρέπει να κάνετε τον εαυτό σας ακόμη πιο πολύτιμο για την εταιρία σας. Πώς θα το πετύχετε αυτό;

• Ενεργώντας σαν η εταιρεία για την οποία δουλεύετε να ανήκε σ’ εσάς. Να σκέφτεστε όπως ο εργοδότης σας: Μια συνεχής ροή από καλά εξυπηρετούμενους πελάτες είναι πηγή πωλήσεων - και κερδών. Και το ίδιο ισχύει για το ενδιαφέρον σας έναντι της εταιρείας.

• Κάντε περισσότερα απ’ όσα κάνατε μέχρι σήμερα. Προθυμοποιηθείτε να αναλάβετε νέα καθήκοντα, δουλέψτε περισσότερες ώρες αν χρειαστεί - και μην περιμένετε να σας το ζητήσουν.

• Προσδιορίστε τις ικανότητες που έχει ανάγκη η εταιρία σας - και φροντίστε να τις αποκτήσετε. Παρακολουθήστε μαθήματα ή σεμινάρια. Ενεργήστε με ταχύτητα ώστε να μπορείτε να δείξετε πως η απουσία σας θα αφήσει στην εταιρία ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

• Αναζητήστε καλύτερους, πιο αποδοτικούς τρόπους για να κάνετε τα διάφορα πράγματα. Προσοχή: Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το management θα δει τις προτάσεις σας σαν πηγή μακροπρόθεσμων οικονομιών και όχι σαν μια ακόμα δαπάνη.

• Απαλλαγείτε από το σύνδρομο του τρόπου σκέψης «Μου αξίζει...» Μερικά παραδείγματα: «Πηγαίνω πολύ νωρίς στη δουλειά και γι’ αυτό μου αξίζει να φεύγω λίγο νωρίτερα το απόγευμα.» Ή «Δεν έχω πάρει άδεια εδώ και πολύ καιρό και έτσι δικαιούμαι να δηλώσω ’άρρωστος’ και μια μέρα.»

• Δείξτε λίγη ευγνωμοσύνη. Όχι «να γίνετε χαλί να σας πατήσουν», αλλά δώστε στον εργοδότη σας ό,τι περιμένετε κι εσείς από αυτόν: Λίγο θετικό feedback.

• Ποτέ μην πέσετε στην ολέθρια παγίδα να θεωρήσετε τον εαυτό σας αναντικατάστατο. Το «ουδείς αναντικατάστατος» έχει βγει από μέσα από τη ζωή. Υπάρχει πάντοτε κάποιος με την ίδια εμπειρία και τις ίδιες ικανότητες που θα δεχθεί να κάνει την ίδια δουλειά με εσάς αλλά με λιγότερα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη δέχονται όλο και περισσότερο κριτική εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ανησυχία ότι το «Green Deal» θα προκαλέσει έλλειψη τροφίμων στην Ε.Ε.

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron