Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Πηνελόπη Παπανδροπούλου: Μια σπουδαία Ευρωπαία

Η υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού στο Γραφείο της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεωρείται μια από τους 50 σπουδαίους Ευρωπαίους που διαχρονικά αποφοίτησαν από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

«Για την Πηνελόπη Παπανδροπούλου, η ελευθερία και το κριτικό πνεύμα είναι δύο στοιχεία – κλειδιά, τόσο στην καριέρα της στον ιδιωτικό τομέα όσο και την τελευταία δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»
«Για την Πηνελόπη Παπανδροπούλου, η ελευθερία και το κριτικό πνεύμα είναι δύο στοιχεία – κλειδιά, τόσο στην καριέρα της στον ιδιωτικό τομέα όσο και την τελευταία δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Το να αναφέρεται κανείς ως σπουδαίος Ευρωπαίος δίπλα στα ονόματα μεγάλων του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως ο Πωλ-Ανρί Σπάακ, ο Ανρί Σιμονέ, ο Σαρλ Μισέλ κ.α. δεν είναι μικρός τίτλος τιμής. Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για την ειδική έκδοση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB), που είναι αφιερωμένη στους 50 πιο διάσημους Ευρωπαίους αποφοίτους του.

 

 

Η Πηνελόπη Παπανδροπούλου, γράφει το σχετικό κείμενο, γεννήθηκε στις Βρυξέλες από Βελγο-σλοβένα μητέρα και Έλληνα πατέρα, αλλά ενηλικιώθηκε στην Αθήνα φοιτώντας στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Εκεί μυήθηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με τη βοήθεια ενός καθηγητή της και του πατέρα της, οικονομολόγου-δημοσιογράφου. Από τα συχνά ταξείδια του τελευταίου στο Στρασβούργο γνώρισε την αλσατική πρωτεύουσα, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Αυτή η γνωριμία με έκανε να ενδιαφερθώ για τα ευρωπαϊκά πράγματα, πλην όμως στο ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών συνειδητοποίησα την αξία της ελεύθερης σκέψης…», τονίζει.

Όντως για την Πηνελόπη Παπανδροπούλου, η ελευθερία και το κριτικό πνεύμα είναι δύο στοιχεία – κλειδιά, τόσο στην καριέρα της στον ιδιωτικό τομέα όσο και την τελευταία δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην πορεία της στον επαγγελματικό στίβο, η Πηνελόπη συνεργάστηκε με διάσημους καθηγητές στους τομείς της μακροοικονομίας και του ανταγωνισμού, πήρε μέρος στη συγγραφή ενός σημαντικού βιβλίου για τον ανταγωνισμό στον κλάδο των φαρμάκων.και υπήρξε πρόεδρος της Ενωσης Οικονομικών του Ανταγωνισμού{ΑCE}.

Επίσης στη διάρκεια της συνεργασίας της με την Επιτροπή αξιολογήθηκαν πολύ θετικά προτάσεις και αναλύσεις περιπτώσεων, με τεράστια απήχηση, όπως αυτές της Google / Double Click, Oracle / Sun Microsystems. κ.α.

Οι χειρισμοί της την οδήγησαν στο επιτελείο του Ισπανού Επιτρόπου Χοακίμ Αλμούνια το 2013 και σήμερα σε αυτό της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρίτ Βεστάγκερ. Επιφορτισμένη με τον ζωτικό τομέα των κρατικών βοηθειών, η Πηνελόπη Παπανδροπούλου διατηρεί χαμηλό προφίλ, θεωρεί αναγκαία την πρόοδο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και λέει ότι θέλει «να εμφυσήσει στα δύο της αγόρια την αγάπη της μελέτης και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη δέχονται όλο και περισσότερο κριτική εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ανησυχία ότι το «Green Deal» θα προκαλέσει έλλειψη τροφίμων στην Ε.Ε.

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron