Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Επαρκής η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τo εμβόλιo κατά του κορονοϊού;

Ενώ οι εκστρατείες εμβολιασμού στα κράτη μέλη της Ε.Ε. καθυστερούν καθώς δεν υπάρχουν αρκετά εγκεκριμένα εμβόλια, οι διαδικασίες εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν γρήγορα εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent - Δημοσίευση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

«Οι ταχύτεροι ρυθμοί εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στις κυβερνήσεις της Ε.Ε.- και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει την κοινή στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια.»
«Οι ταχύτεροι ρυθμοί εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στις κυβερνήσεις της Ε.Ε.- και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει την κοινή στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια.»

του N. Peter Kramer

Ενώ οι εκστρατείες εμβολιασμού στα κράτη μέλη της Ε.Ε. καθυστερούν καθώς δεν υπάρχουν αρκετά εγκεκριμένα εμβόλια, οι διαδικασίες εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν γρήγορα εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης. Οι ταχύτεροι ρυθμοί εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στις κυβερνήσεις της Ε.Ε.- και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει την κοινή στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια. Η κοινή αυτή προσέγγιση της Ε.Ε. προς όφελος των κρατών- μελών της, φανερώνει την αδυναμία της Επιτροπής. Ο Markus Soder, ηγέτης της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Γερμανίας και κυβερνητικός έταιρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Angela Merkel, δήλωσε σχετικά: «Οι σχεδιασμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι υπερβολικά γραφειοκρατικοί: οι παραγγελίες για τα εγκεκριμένα εμβόλια δεν επαρκούν, ενώ οι σχετικές με τις τιμές των εμβολίων συζητήσεις συνεχίζονται για πολύ καιρό». Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonnntag» πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να δοθεί εξήγηση σχετικά με το πώς ένα πολύ καλό εμβόλιο (αυτό των Pfizer / BioNTech) ενώ έχει αναπτυχθεί στη Γερμανία, χορηγείται ταχύτερα εκτός Ε.Ε. Οι διαδικασίες της Ε.Ε. ήταν ανεπαρκείς».

Ο Soder αναφέρεται στον εμβολιασμό που έχει ήδη γίνει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο λόγος που οι Βρετανοί βρίσκονται μπροστά είναι ότι, όπως και οι Αμερικανοί, επέλεξαν να χορηγήσουν προσωρινή άδεια παροχής του εμβολίου στη ρύθμιση έκτακτης ανάγκης. Η βρετανική ρυθμιστική αρχή (MHRA) εξήγησε ότι κανένα εμβόλιο δεν θα εγκριθεί για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν δεν πληροί τα αυστηρά πρότυπα για την ασφάλεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. έχουν επίσης το δικαίωμα να προσφύγουν σε άδεια έκτακτης ανάγκης, αλλά επέλεξαν να περιμένουν την άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Το εμβόλιο AstraZeneca- καθοριστικής θέσης στη στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια, δεν θα είναι διαθέσιμο έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να θέσει στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το ζήτημα της διάθεσης εμβολίων επικροτήθηκε εξ αρχής και θεωρήθηκε από ορισμένους ως ένα βήμα προς την ένταξη της Υγείας στις αρμοδιότητες της Ε.Ε. Τώρα φαίνεται ότι η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που ακολούθησαν, ίσως να βλάπτουν στην πραγματικότητα παρά να ενισχύουν τις αρχικές φιλοευρωπαϊκές υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η ΕΕ να θέσει κοινά και φιλόδοξα standards για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Η ΕΕ να θέσει κοινά και φιλόδοξα standards για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Το 2020 θα ήταν η χρονιά που η ΕΕ και άλλα πλούσια κράτη θα εκπλήρωναν μια βασική υπόσχεση της Συμφωνίας του Παρισιού: Να στηρίξουν τις φτωχότερες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κινητοποιώντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως «χρηματοδότηση για το κλίμα»

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron