Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

O COVID-19 κοστίζει $14,2 δισ. στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών αγαθών

Απώλειες της τάξης των $14,2 δισ. προκάλεσε το 2020 η υγειονομική κρίση του COVID-19 στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

«Τα έσοδα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών μειώθηκαν στα 213,8 δισ. το 2020.»
«Τα έσοδα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών μειώθηκαν στα 213,8 δισ. το 2020.»

της Νατάσας Φραγκούλη

Απώλειες της τάξης των $14,2 δισ. προκάλεσε το 2020 η υγειονομική κρίση του COVID-19 στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών. Με τα εισοδήματα να μειώνονται, ελέω πανδημίας, οι καταναλωτές στράφηκαν σε προϊόντα πρώτης ανάγκης αποφεύγοντας μη απαραίτητες αγορές όπως τηλεοράσεις LCD και νέα smartphones.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Finaria, τα έσοδα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών εκτιμάται ότι μειώθηκαν στα $ 213,8 δισ. το 2020. Αυτή η επίδοση μεταφράζεται σε απώλειες πωλήσεων $ 14,2 δισ. τη χρονιά που πέρασε.

Συνολικά, το 2020 το μέσο έσοδο ανά χρήστη στην ευρωπαϊκή αγορά καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων υπολογίζεται ότι μειώθηκε κατά 6,3% στα $ 252. Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις, αναμένεται να αυξηθεί στα $ 282 τα επόμενα χρόνια.

Πάντως οι αναλυτές προβλέπουν ανάκαμψη του κλάδου στην Ευρώπη την επόμενη διετία. Τα έσοδα της βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης της Ευρώπης αναμένεται να αυξηθούν σε πάνω από $ 230 δισ. το 2022. Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος του 2025, το ποσό αυτό θα αγγίξει τα $ 240 δισ.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στην Ευρώπη γνώρισε σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τα έσοδα να αυξάνονται από $ 208 δισ. το 2012 σε $ 227,9 δισ. δολάρια το 2019.

 

 

Υπολογιστές, tablets, smartphones

Παρά την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για υπολογιστές και tablets, λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα έσοδα της ευρωπαϊκής αγοράς υπολογιστών εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση το 2020. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε πωλήσεις $55,9 δισ. το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Finaria, οι πωλήσεις τηλεφώνων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων σταθερών τηλεφώνων, κινητών και smartphones, επίσης μειώθηκαν το 2020. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια πτώση των πωλήσεων της τάξης του 6,3% το 2020, που σε απόλυτους αριθμούς τοποθετεί την αγορά στα $106,2 δισ.

Στην κατηγορία των τηλεοράσεων, των προϊόντων ήχου και των πολυμέσων αναμένεται επίσης πτώση 6,1% σε ετήσια βάση το 2020, με τα έσοδα να μειώνονται στα $49 δισ. Η αγορά των περιφερειακών για τηλεοράσεις στην Ευρώπη επίσης μειώθηκε σε ποσοστό 1,7%, για να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο $1,8 δισ.

Online κανάλι

Καθώς εκατομμύρια καταναλωτές πανευρωπαϊκά μετακινούνται από τα φυσικά καταστήματα στο online κανάλι αγορών, το ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται σε βασικό μοχλό για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Το 2019, οι διαδικτυακές πωλήσεις εισέφεραν το 29% των συνδυασμένων εσόδων στην ευρωπαϊκή κατηγορία καταναλωτικών ηλεκτρονικών.

Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι αυξήθηκε σε 33% το 2020, ενώ μέχρι το 2023, τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα αντιπροσωπεύουν το 37% όλων των πωλήσεων ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στην Ευρώπη.

Οι μεγαλύτερες αγορές

Η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, με 87 αλυσίδες καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και έσοδα $ 29,3 δισ. το 2020, μειωμένα κατά 8,1% έναντι του 2019. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 61 αλυσίδες και πωλήσεις $ 28,8 δισ., 2,7% λιγότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Η Γαλλία και η Ισπανία ακολουθούν έσοδα με $ 24,9 δισ. και $ 10,8 δισ. το 2020, αντίστοιχα.

 

 

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η ΕΕ να θέσει κοινά και φιλόδοξα standards για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Η ΕΕ να θέσει κοινά και φιλόδοξα standards για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Το 2020 θα ήταν η χρονιά που η ΕΕ και άλλα πλούσια κράτη θα εκπλήρωναν μια βασική υπόσχεση της Συμφωνίας του Παρισιού: Να στηρίξουν τις φτωχότερες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κινητοποιώντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως «χρηματοδότηση για το κλίμα»

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron