Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Οικονομική Τάξη και η σημασία της

«Δεν κυβερνούν οι ιδέες ούτε οι λαοί. Άνθρωποι κυβερνούν. Και εάν οι τελευταίοι είναι κίβδηλοι δεν γίνεται τίποτε.»

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

«Η χώρα και το εργατικό δυναμικό έχουν ανάγκη επιχειρήσεων πολλών. Σε κάθε μία δέον ν’ αντιστοιχεί μόνον ο αναγκαίος αριθμός εργαζομένων. Έτσι ώστε να υπάρχει περιθώριο απορρόφησης των λοιπών από άλλες υγιείς επιχειρήσεις.»
«Η χώρα και το εργατικό δυναμικό έχουν ανάγκη επιχειρήσεων πολλών. Σε κάθε μία δέον ν’ αντιστοιχεί μόνον ο αναγκαίος αριθμός εργαζομένων. Έτσι ώστε να υπάρχει περιθώριο απορρόφησης των λοιπών από άλλες υγιείς επιχειρήσεις.»

του Γεωργίου Κ. Στεφανάκη*

1.«Εστί καιρός του σπείρειν. Εστί καιρός του θερίζειν»1. Πάντα για την επόμενη σπορά πρέπει να έχουν αποταμιευθεί τα αναγκαία μέσα.

Ιδού, λοιπόν, παραστατικά η όλη λειτουργία της Οικονομίας.

Η ζωή είναι αυστηρά ανταλλακτική. Ουδείς χαρίζει. Όλοι ανταλλάσσουν. Οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά. Σ’ αντάλλαγμα και τα παιδιά τους γονείς. Αυτό βέβαια διαδοχικά όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και δυναμώνουν, αντιστρόφως δε όσο οι γονείς γερνούν και αδυνατούν.

Τίποτε δεν παρέχεται δωρεάν.

Ακόμη και στην θρησκεία -στην κάθε θρησκεία: Η θεία βοήθεια (επίγεια και ύστερη) παρέχεται ως ανταμοιβή της τήρησης κανόνων.

Παράδεισος δεν υπάρχει για τους αμετανόητους (!!!).

1.Εν όψη των άνω η λύση φωνάζει: κάθε τομέας του κράτους συνεπάγεται κόστος. Δέον επομένως αντιστοίχως να αντικρίζεται από ισοδύναμη ωφέλεια του λαού.

Η αφηρημένη μέτρηση δεν είναι εύκολη. Όμως τα ευημερούντα κράτη δείχνουν το δρόμο. Τέτοια ορθολογικά κράτη είναι η Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, μεταξύ άλλων.

Δείκτης είναι ο μέσος όρος του κόστους των υπό συζήτηση κρατών. Αυτό δε σε κάθε επιμέρους τομέα κατά ποσοστό του ΑΕΠ.
Όπου υπάρχουν αποκλίσεις, μάλιστα σοβαρές, επιβάλλονται αναδιαρθρώσεις.

Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης μαθηματικά εξυγιαίνει τη χώρα. Η ποιότητα ζωής αναβαθμίζεται για όλους.

ΙΙΙ. Η αναγκαία τομή έχει έναν εχθρό. Τις κομματικές οργανώσεις.

Διά των κατά περίπτωση εκλεκτών λυμαίνονται τον λαό.

1 Εκκλησιαστής: Μάλλον ο Βασιλεύς Σολομών

Αυτό μάλιστα έναντι ευτελών ψηφοθηρικών ανταλλαγμάτων. Εδώ ανήκει και η περίπτωση των ελλειμματικών επιχειρήσεων του δημοσίου. Σωρεύουν χρέη που κυριολεκτικά πνίγουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό ώστε να μακροημερεύουν οικονομικές μονάδες από δεκαετίες ζ η μ ι ο γ ό ν ε ς(!!!). Διατηρούν χιλιάδες υπεράριθμους κατ’ επίφαση εργαζόμενους. Η επίφαση είναι φανερή. Δουλειά δεν υπάρχει για όλους(!!!). Η ανομία αλληλοεξυπηρέτησης ανθίσταται. Διατηρεί τα κακώς κείμενα. Προβάλει την συνταγματική προστασία της εργασίας. Πρόκειται για ψεύδος(!!!)

Συνταγματικά προστατεύεται η εργασία. Όχι οι θέσεις εργασίας(!!!)

Ό,τι προστατεύεται είναι ό,τι αποτελεί τον συντελεστή παραγωγής που λέγεται εργασία.

-Η χώρα και το εργατικό δυναμικό έχουν ανάγκη επιχειρήσεων πολλών. Σε κάθε μία δέον ν’ αντιστοιχεί μόνον ο αναγκαίος αριθμός εργαζομένων. Έτσι ώστε να υπάρχει περιθώριο απορρόφησης των λοιπών από άλλες υγιείς επιχειρήσεις.

Μόνον έτσι εξασφαλίζεται η ευτυχία του λαού, η ευημερία των επιχειρήσεων και η οργανική, άρα και μόνιμη, απασχόληση του εργατικού δυναμικού.

1.Και ήδη το εν τέλει σπουδαίο:

Δεν κυβερνούν οι ιδέες ούτε οι λαοί. Άνθρωποι κυβερνούν. Και εάν οι τελευταίοι είναι κίβδηλοι δεν γίνεται τίποτε.

*Νομικός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορίας Ελευθέριος Βενιζέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

O Κουφοντίνας και η φιλελεύθερη τάξη

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Ο ισοβίτης αρχιδολοφόνος της «17 Νοέμβρη», αφού με τις δολοφονίες του δεν κατάφερε να πλήξει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, τώρα το εκβιάζει, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς του

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ε.Ε.: Δημιουργία 10 νέων ευρωπαϊκών συμπράξεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ε.Ε.: Δημιουργία 10 νέων ευρωπαϊκών συμπράξεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία 10 νέων ευρωπαϊκών συμπράξεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών μελών και/ή των αντίστοιχων κλάδων με στόχο να επιταχυνθεί η μετάβαση προς μια πράσινη, κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή Ευρώπη και να καταστεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική

Οικονομία

Παγκόσμια υπερδύναμη στο e-commerce η Κίνα το 2021

Παγκόσμια υπερδύναμη στο e-commerce η Κίνα το 2021

Ένα εντυπωσιακό ορόσημο θα επιτύχει το 2021 η Κίνα, καθώς θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως, όπου η αξία των online πωλήσεων θα υπερβεί αυτές σε φυσικά καταστήματα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron