Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

Τί να αποφύγετε στην διαφήμιση

Ιδού μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι διαφημιστές όταν προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

«Οι διαφημιστές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ένα ακροατήριο συντίθεται από επιμέρους άτομα και ότι το κάθε ένα από αυτά θέλει να νιώσει ότι το μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτό.»
«Οι διαφημιστές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ένα ακροατήριο συντίθεται από επιμέρους άτομα και ότι το κάθε ένα από αυτά θέλει να νιώσει ότι το μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτό.»

Ιδού μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι διαφημιστές όταν προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους:

*Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους καταναλωτές μάλλον σαν σύνολο, παρά σαν άτομα. Οι διαφημιστές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ένα ακροατήριο συντίθεται από επιμέρους άτομα και ότι το κάθε ένα από αυτά θέλει να νιώσει ότι το μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτό.
*Αναγκάζουν τον καταναλωτή να «εργασθεί σκληρά» για να πάρει το μήνυμα. Σπάνια οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να αποκρυπτογραφήσουν μία έξυπνη -ή εξυπναδίστικη- γλώσσα ή ένα σοφιστικέ οπτικό μήνυμα. Η καλή διαφήμιση είναι πάντα απλή και άμεση.
*Αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι η διαφήμιση πρέπει να «πουλήσει». Όλοι έχουμε δει ένα σωρό μηνύματα που είναι και ψυχαγωγικά και δημιουργικά –ωστόσο αποτυγχάνουν να «πουλήσουν».
*Θάβουν το μήνυμα της πώλησης. Μερικοί διαφημιστές αποτυγχάνουν να βάλουν το όφελος του καταναλωτή ή το πλεονέκτημα του προϊόντος σε πρώτο πλάνο, έτσι ώστε να γίνει αυτό αντιληπτό στον καταναλωτή. Όταν αυτό συμβαίνει, οι εν δυνάμει καταναλωτές προσπερνούν το προϊόν διότι θεωρούν ότι δεν τους αφορά.
*Αδυνατούν να κατανοήσουν πότε πρέπει να δώσουν έμφαση στα πλεονεκτήματα του προϊόντος και πότε πρέπει να τονίσουν τα οφέλη του καταναλωτή. Ο γενικός κανόνας είναι να δίνεται έμφαση στα πλεονεκτήματα του προϊόντος όταν είναι γνωστό ότι ο καταναλωτής ψάχνει ενεργητικά για ένα τέτοιο προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

HYDROS – Μία επιπλέον σωτήρια λύση για την αντιμετώπιση των καλοκαιρινών πυρκαγιών

Από: EBR

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και ο καιρός σε όλο τον κόσμο γίνεται όλο και πιο ασταθής και ακραίος λόγω των επιπτώσεων αυτής. Το 2024 η χώρα γνώρισε το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ποια Ευρώπη θέλει ο Τραμπ

Ποια Ευρώπη θέλει ο Τραμπ

Διαπιστώσεις και προτάσεις ανώτερου αξιωματούχου του Στειτ Ντιπάρτμεντ είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων της αμερικανικής διοίκησης

Οικονομία

Στουρνάρας: Ζήτημα γεωπολιτικής σημασίας το ψηφιακό ευρώ

Στουρνάρας: Ζήτημα γεωπολιτικής σημασίας το ψηφιακό ευρώ

Μονόδρομος ο συνεχής εκσυγχρονισμός των υποδομών στις πληρωμές και η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron