Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Αυξάνονται παγκοσμίως τα εμπορικά διαθέσιμα δίκτυα 5G

Με ταχύτητες 5G αρχίζει να κινείται το παγκόσμιο Διαδίκτυο, καθώς η πανδημία του COVID-19 αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να ανακόψει τη διείσδυση της νέας γενιάς κινητών επικοινωνιών

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Περίπου 144 εμπορικά δίκτυα 5G ήταν διαθέσιμα παγκοσμίως στα τέλη Ιανουαρίου - Άλλοι 413 πάροχοι βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών.
Περίπου 144 εμπορικά δίκτυα 5G ήταν διαθέσιμα παγκοσμίως στα τέλη Ιανουαρίου - Άλλοι 413 πάροχοι βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών.

Με ταχύτητες 5G αρχίζει να κινείται το παγκόσμιο Διαδίκτυο, καθώς η πανδημία του COVID-19 αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να ανακόψει τη διείσδυση της νέας γενιάς κινητών επικοινωνιών. Στα τέλη Ιανουαρίου, 61 χώρες, παγκοσμίως, είχαν ενεργά εμπορικά δίκτυα 5G, προσφέροντας στους συνδρομητές τους τη νέα εποχή δυνατοτήτων, που φέρνει η νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με την Global mobile Suppliers Association (GSA), στα τέλη του πρώτου μήνα του έτους ήταν διαθέσιμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, 144 εμπορικά δίκτυα 5G. Μάλιστα, ο πλανήτης ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανεβάσει ταχύτητα, αφού - όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της GSA - 413 πάροχοι σε 131 περιοχές του πλανήτη επενδύουν επίσης στην τεχνολογία 5G. Τα νέα αυτά δίκτυα βρίσκονται σήμερα είτε στο στάδιο των δοκιμών, είτε της πιλοτικής λειτουργίας, σύμφωνα με την GSA (NTS Update Status Snapshot Report).

“Τα εμπορικά δίκτυα 5G είναι, πλέον, ενεργά σε περισσότερες από 60 αγορές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επίδοση δείχνει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για την τεχνολογία 5G, στην οποία επενδύουν εκατοντάδες φορείς εκμετάλλευσης σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ως βιομηχανία, είμαστε ενθουσιασμένοι για το πόσο γρήγορα γίνεται διαθέσιμο σε διεθνές επίπεδο το οικοσύστημα του 5G”, σχολιάζει η GSA.

Διαθέσιμες συσκευές

Την ίδια στιγμή, με σημαντικούς ρυθμούς αναπτύσσεται και ο αριθμός των συσκευών, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, καθώς καθημερινά οι κατασκευαστές ανά τον κόσμο ανακοινώνουν τη διάθεση νέων 5G μοντέλων στην αγορά. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της GSA δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο υπήρχαν παγκοσμίως ανακοινώσεις για περισσότερα από 600 μοντέλα συσκευών, που υποστηρίζουν 5G. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε αύξηση κατά 21% το τελευταίο τρίμηνο.

Ο δε αριθμός των συσκευών 5G, που είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμες, αυξήθηκε επίσης γρήγορα, ξεπερνώντας τις 400 συσκευές για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο. Ο συνολικός αριθμός των συσκευών 5G που διατίθενται στο εμπόριο πλέον ανέρχεται σε 404, σημειώνοντας αύξηση 33,3% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι η GSA δεν αναφέρεται μόνο σε smartphones, αλλά και σε συσκευές, όπως routers, modems, hotspots, notebooks, tablets, drones, robots, αλλά και κάμερες.

Ενδεικτικό πάντως της ταχείας διείσδυσης των συσκευών 5G και της αυξανόμενης δημοτικότητας τους είναι ότι - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC - ένα στα τέσσερα smartphones, που θα πωληθούν στην Ευρώπη το 2021, θα υποστηρίζει την τεχνολογία 5G.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι κρεμάλες του λαϊκισμού

Από: EBR

Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, γραμματέας Σύνταξης της «Νέας Εστίας», φέρνει σε δημόσιο διάλογο το πιο σοβαρό πρόβλημα των φιλελεύθερων δημοκρατικών καθεστώτων και των νέων εχθρών τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Το προηγούμενο βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε μια προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την νομοθεσία για τον στόχο μιας ουδέτερης κλιματικά Ε.Ε. έως το 2050

Οικονομία

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή κοντά στο 1x, η ελληνική οικονομία είναι εκείνη στην οποία τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα πιάσουν περισσότερο «τόπο», δείχνει μελέτη της Societe Generale

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron