Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Προσλήψεις υπαλλήλων στο ΙΤ σχεδιάζει το 55% των εταιρειών

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών τους επιχειρούν να κάνουν πράξη - και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς - οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

«Οι προσλήψεις αφορούν τους τομείς που σχετίζονται με τον αυτοματισμό των λειτουργιών, το cloud, τα analytics και την εξ αποστάσεως εργασία.»
«Οι προσλήψεις αφορούν τους τομείς που σχετίζονται με τον αυτοματισμό των λειτουργιών, το cloud, τα analytics και την εξ αποστάσεως εργασία.»

της Νατάσας Φραγκούλη

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών τους επιχειρούν να κάνουν πράξη - και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς - οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα της Πληροφορικής κρίνονται απαραίτητες και αναμένεται να αυξηθούν συστηματικά εντός του 2021.

Πλέον, περισσότερο από το ήμισυ των στελεχών CIO (Chief Information Officer) επιχειρήσεων, παγκοσμίως, απαντά ότι σχεδιάζει προσλήψεις υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης στον τομέα του ΙΤ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Αυτό απαντά το 55% των CIOs σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει να επιταχύνει τις ψηφιακές πρωτοβουλίες της εταιρείας του για το 2021.

“Ο κρίσιμος ρόλος που διαδραμάτισε η τεχνολογία στην προσπάθεια των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο να δώσουν μια απάντηση στην πανδημία φαίνεται ότι έχει θετικό αντίκτυπο στα σχέδια των προσλήψεων στον τομέα του ΙΤ”, σχολιάζει η Gartner σε σχετικό report της.

Μεταξύ των CIOs, που συμμετείχαν στην έρευνα, η ανάγκη επιτάχυνσης των ψηφιακών πρωτοβουλιών είναι, σε μεγάλο βαθμό, ο πρωταρχικός παράγοντας, που οδηγεί τις στρατηγικές ταλέντου στο ΙΤ το 2021. Ακολουθεί η αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η αύξηση της υιοθέτησης του cloud.

Σε ποιους τομείς γίνονται προσλήψεις

Συνολικά, οι CIOs απαντούν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να επεκτείνουν τις προσλήψεις και σε νεότερους, πιο αναδυόμενους τομείς τεχνολογίας εντός του 2021. Για παράδειγμα, η αύξηση του προσωπικού, που σχετίζεται με την κυβερνο-ασφάλεια θεωρείται πλέον απαραίτητη για τη μείωση των κινδύνων από την απομακρυσμένη εργασία και την αυξημένη υιοθέτηση λύσεων cloud.

Συνολικά, προσλήψεις δρομολογούνται τους τομείς, που σχετίζονται με τον αυτοματισμό των λειτουργιών, το cloud, τα analytics, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και σε τομείς των επιχειρήσεων, που ευθύνονται για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας.

Στον αντίποδα, τα data centers, η διαχείριση συστημάτων και η συντήρηση εφαρμογών είναι οι τομείς, που αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση προσωπικού το 2021, λόγω της στροφής προς τις υπηρεσίες cloud.

Το υφιστάμενο προσωπικό

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές, ενώ οι CIOs σκοπεύουν να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους σε διάφορους τομείς, που είναι κρίσιμοι για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν τους προγραμματισμένους στόχους της στρατηγικής τους, αν δεν αναβαθμίσουν τις δεξιότητες του υφιστάμενου προσωπικού.

Η έρευνα της Gartner “An Update on CIO Talent Plans for 2021” πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2020 σε δείγμα 184 CIOs σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι κρεμάλες του λαϊκισμού

Από: EBR

Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, γραμματέας Σύνταξης της «Νέας Εστίας», φέρνει σε δημόσιο διάλογο το πιο σοβαρό πρόβλημα των φιλελεύθερων δημοκρατικών καθεστώτων και των νέων εχθρών τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Το προηγούμενο βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε μια προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την νομοθεσία για τον στόχο μιας ουδέτερης κλιματικά Ε.Ε. έως το 2050

Οικονομία

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή κοντά στο 1x, η ελληνική οικονομία είναι εκείνη στην οποία τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα πιάσουν περισσότερο «τόπο», δείχνει μελέτη της Societe Generale

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron