Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

«Οι αεροπορικές εταιρίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το καλοκαίρι το «πάσο» COVID»

Οι αεροπορικές εταιρίες θα μπορούν να ελέγχουν τα νέα πιστοποιητικά COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτού επιτρέψουν την επιβίβαση στα αεροσκάφη τους επιβατών που πηγαίνουν για καλοκαιρινές διακοπές

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

«Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε στους πολίτες και στις χώρες μέλη ένα εργαλείο που παρέχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Ένα εργαλείο στο οποίο οι αρμόδιες αρχές μπορούν να στηριχθούν οποτεδήποτε χρειαστεί για να διευκολύνουν την ελεύθερη μετακίνηση».
«Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε στους πολίτες και στις χώρες μέλη ένα εργαλείο που παρέχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Ένα εργαλείο στο οποίο οι αρμόδιες αρχές μπορούν να στηριχθούν οποτεδήποτε χρειαστεί για να διευκολύνουν την ελεύθερη μετακίνηση».

Οι αεροπορικές εταιρίες θα μπορούν να ελέγχουν τα νέα πιστοποιητικά COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτού επιτρέψουν την επιβίβαση στα αεροσκάφη τους επιβατών που πηγαίνουν για καλοκαιρινές διακοπές, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος καθώς η Ένωση επιδιώκει μια επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα που υπέστη μεγάλο πλήγμα από την πανδημία.

Το προτεινόμενο από την ΕΕ ταξιδιωτικό πιστοποιητικό COVID θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τον εμβολιασμό, τα τεστ ή την ανάρρωση από την ασθένεια και θα ισχύει έως ότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει το τέλος της πανδημίας, δήλωσε ο Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη Ντιντιέ Ρέιντερς στους ευρωβουλευτές.

«Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε στους πολίτες και στις χώρες μέλη ένα εργαλείο που παρέχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Ένα εργαλείο στο οποίο οι αρμόδιες αρχές μπορούν να στηριχθούν οποτεδήποτε χρειαστεί για να διευκολύνουν την ελεύθερη μετακίνηση», είπε.

«Παρομοίως, μια αεροπορική εταιρία θα μπορούσε… να επαληθεύει την εγκυρότητα του πιστοποιητικού με έναν απλό τρόπο στο check-in», δήλωσε ο Ρέιντερς σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. «Οι μακρές συζητήσεις στην πύλη θα ήταν καλό να αποφευχθούν».

Η Ευρώπη βρίσκεται στο μέσο του τρίτου κύματος της πανδημίας της COVID-19, όμως χώρες του νότου, που εξαρτώνται από τον τουρισμό, πιέζουν ήδη για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα τουριστικά αξιοθέατά τους αυτό το καλοκαίρι και βρίσκονται σε αντιπαράθεση με πιο επιφυλακτικές χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία ή η Γερμανία.

Ο Ρέιντερς τόνισε πως το πιστοποιητικό δεν ισοδυναμεί με «διαβατήριο εμβολιασμού» αφού ο εμβολιασμός δεν θα μπορούσε από μόνος του να δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους να ταξιδεύουν ελεύθερα, καθώς κάτι τέτοιο θα εισήγαγε διακρίσεις σε βάρος εκείνων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Βάσει της πρότασης, οι 27 χώρες μέλη θα αναγνωρίζουν τους εμβολιασμούς από εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, αλλά θα μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να αναγνωρίζουν και άλλα, όπως το ρωσικό Sputnik V, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν είναι σαφές πόσο διαρκεί η ανοσία.

Οι ευρωβουλευτές ήγειραν θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και πρακτικά θέματα ελέγχου τέτοιων πιστοποιητικών για εκατομμύρια ανθρώπους που διασχίζουν τα σύνορα με αυτοκίνητα και φορτηγά κάθε μέρα σε μια ανοικτή ταξιδιωτική ζώνη όπως είναι συνήθως η ΕΕ, όπου τώρα ισχύουν διαφορετικοί υγειονομικοί περιορισμοί και περιορισμοί δημόσιας ασφάλειας στις μετακινήσεις.

*πρώτη δημοσίευση: www.euractiv.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Υπάρχει ρωσικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης

Από: EBR

Για να διαπραγματευθεί λύση στην Ουκρανία, προϋπόθεση για την εξωτερική πολιτική του Βλαδίμηρου Πούτιν είναι η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.... Η κατάσταση όμως θα μπορούσε να ξεφύγει

Ευρώπη

Δημήτρης Τσιόδρας προς Κομισιόν: Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Κανονισμού για τις συσκευασίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημήτρης Τσιόδρας προς Κομισιόν: Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Κανονισμού για τις συσκευασίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Κανονισμού για τις συσκευασίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), ζητάει ο Δημήτρης Τσιόδρας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron