Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Πέντε Ευρωπαίοι πάροχοι κινητής συμμαχούν για πιο οικολογικά smartphones

Τις δυνάμεις τους, κάτω από μια ενιαία πρωτοβουλία για πιο φιλικά προς το περιβάλλον κινητά τηλέφωνα, ενώνουν πέντε κορυφαίοι πάροχοι της Ευρώπης

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

«Η οικολογική αξιολόγηση “Eco Rating” θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021, καλύπτοντας τηλέφωνα 12 προμηθευτών.»
«Η οικολογική αξιολόγηση “Eco Rating” θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021, καλύπτοντας τηλέφωνα 12 προμηθευτών.»

Τις δυνάμεις τους, κάτω από μια ενιαία πρωτοβουλία για πιο φιλικά προς το περιβάλλον κινητά τηλέφωνα, ενώνουν πέντε κορυφαίοι πάροχοι της Ευρώπης. Η Deutsche Telekom, η Orange, η Telefonica, η Telia Company και η Vodafone παρουσιάζουν νέα καταναλωτική σήμανση για την ανάδειξη πιο βιώσιμων κινητών τηλεφώνων.

Η οικολογική σήμανση “Eco Rating” θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2021, καλύπτοντας τηλέφωνα 12 προμηθευτών. Το νέο σύστημα σήμανσης θα βοηθά τους καταναλωτές να εντοπίζουν και να συγκρίνουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των κινητών τηλεφώνων και να ενθαρρύνουν τους προμηθευτές να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των συσκευών τους.

Από τον Ιούνιο του 2021, οι πάροχοι κινητών επικοινωνιών θα αρχίσουν να εισάγουν την ξεχωριστή σήμανση Eco Rating στα σημεία πώλησης τους σε 24 χώρες στην Ευρώπη, όπου δραστηριοποιούνται, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μια σειρά νέων τηλεφώνων ευρείας κατανάλωσης από 12 εταιρίες κινητών τηλεφώνων πρόκειται να αξιολογηθεί από την πρωτοβουλία Eco Rating, ενώ και άλλες συσκευές κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν στο μέλλον. Στους συνεργάτες της εκκίνησης της πρωτοβουλίας περιλαμβάνονται οι: Όμιλος Bullitt - το σπίτι των ανθεκτικών τηλεφώνων CAT και Motorola, Doro, HMD Global - το σπίτι των κινητών της Nokia, Huawei, MobiWire, Motorola/Lenovo, OnePlus, OPPO, Samsung Electronics, TCL/Alcatel, Xiaomi και ZTE.

Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, σε κάθε συσκευή κινητής τηλεφωνίας θα δίνεται συνολική βαθμολογία Eco Rating με μέγιστο βαθμό το 100, για να επισημαίνεται η περιβαλλοντική επίδοση της συσκευής σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της.

Τι δηλώνει το Eco Rating

Η πρωτοβουλία Eco Rating δημιουργήθηκε από κοινού από τους ομίλους Deutsche Telekom (μέλος της οποίας είναι ο όμιλος ΟΤΕ), Orange, Telefonica (που δραστηριοποιείται μέσω των brand O2 και Movistar), την Telia Company και Vodafone. Μέσω αυτής, ο καταναλωτής θα έχει συνεπείς και ακριβείς πληροφορίες στη λιανική σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής, χρήσης, μεταφοράς και τελικής διάθεσης smartphones και κινητών τηλεφώνων.

Η σήμανση Eco Rating θα αποτυπώνει, επίσης, πέντε βασικές πτυχές της βιωσιμότητας των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με: την ανθεκτικότητα, την δυνατότητα επισκευής, την δυνατότητα ανακύκλωσης, την κλιματική αποδοτικότητα και την αποδοτικότητα των πόρων.

“Ήρθε η στιγμή να προωθήσουμε ένα εναρμονισμένο σύστημα οικολογικής αξιολόγησης σε επίπεδο κλάδου, που θα βελτιώσει τη διαφάνεια και θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των συνδρομητών μας, σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τηλεφώνων που επιλέγουν. Ανυπομονούμε στο μέλλον, να καλωσορίσουμε περισσότερους κατασκευαστές και παρόχους τηλεπικοινωνιών στην πρωτοβουλία Eco Rating”, τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των πέντε παρόχων κινητής τηλεφωνίας - Tim Hottges (Deutsche Telekom), Stephane Richard (Orange), Jose Maria Alvarez-Pallete (Telefonica), Allison Kirkby (Telia Company) και Nick Read (Vodafone Group).

Διάρκεια μπαταρίας

Το Eco Rating θα αποτυπώνει πέντε βασικές πτυχές της βιωσιμότητας των συσκευών κινητής τηλεφωνίας:

- Ανθεκτικότητα: Η ανθεκτικότητα της συσκευής, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η περίοδος εγγύησης για τη συσκευή και τα εξαρτήματά της.

- Δυνατότητα επισκευής: Καλύπτει την ευκολία με την οποία μπορεί να επισκευαστεί η συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του κινητού τηλεφώνου και των υποστηρικτικών ενεργειών που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη ζωή του προϊόντος, βελτιώνοντας τη δυνατότητα επισκευής, επαναχρησιμοποίησης και αναβάθμισής του. Μια υψηλή βαθμολογία συνεπάγεται την κάλυψη των κριτηρίων αυτών.

- Δυνατότητα ανακύκλωσης: Ο βαθμός στον οποίο μπορούν να ανακτηθούν και να αποσυναρμολογηθούν τα εξαρτήματα της συσκευής, η διαθεσιμότητα των σχετικών πληροφοριών που το καθιστούν αυτό δυνατό και σε τι ποσοστό μπορούν να ανακυκλωθούν τα υλικά.

- Κλιματική αποδοτικότητα: Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της συσκευής καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της.

- Αποδοτικότητα πόρων: Αξιολογεί την επίπτωση που προκαλεί η ποσότητα των σπάνιων πρώτων υλών, που απαιτούνται για την παραγωγή της συσκευής (π.χ. χρυσός για την κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων) στην εξάντληση των φυσικών πόρων.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Αναζητώντας τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες

Από: EBR

Η κίνηση Τζο Μπάιντεν να διαθέσει 500 εκατομμύρια δόσεις, σε χώρες που αδυνατούν να τις προμηθευτούν, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κίνηση των Ευρωπαίων, πέρα από την αλληλεγγύη που εκφράζουν, έχουν και μια σκοπιμότητα

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Ντεμπούτο» για το πρώτο ομόλογο του Ταμείου Ανάκαμψης

«Ντεμπούτο» για το πρώτο ομόλογο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η ΕΕ προσέλαβε τράπεζες για την έκδοση του πρώτου 10ετούς ομολόγου του Ταμείου Ανάκαμψης – Ξεκινά σήμερα η πώληση του ομολόγου

Οικονομία

Γιατί τα πάντα ακριβαίνουν: Η απάντηση κρύβεται σε ένα κοντέινερ από την Κίνα

Γιατί τα πάντα ακριβαίνουν: Η απάντηση κρύβεται σε ένα κοντέινερ από την Κίνα

Η μεταφορά ενός κοντέινερ 12 μέτρων με εμπορεύματα από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ κοστίζει πλέον ακριβότερα από ποτέ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron