Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

G7: Διπλάσιες οι οικονομικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής από του κορωνοϊού

Οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες θα συρρικνωθούν σε διπλάσιο βαθμό λόγω της κλιματικής αλλαγής από ό,τι συνέβη με την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής εταιρίας Oxfam και του ινστιτούτου Swiss Re

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

«Εφόσον ο κόσμος δεν καταφέρει να περιορίσει ουσιαστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ανέλθει κατά 2,6 βαθμούς Κελσίου, οι χώρες του G7 πρόκειται να χάσουν 8,5% του ετήσιου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος τους, ή συνολικά 5 τρισεκ. δολάρια από τις οικονομίες τους κάθε χρόνο.»
«Εφόσον ο κόσμος δεν καταφέρει να περιορίσει ουσιαστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ανέλθει κατά 2,6 βαθμούς Κελσίου, οι χώρες του G7 πρόκειται να χάσουν 8,5% του ετήσιου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος τους, ή συνολικά 5 τρισεκ. δολάρια από τις οικονομίες τους κάθε χρόνο.»

Οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες θα συρρικνωθούν σε διπλάσιο βαθμό λόγω της κλιματικής αλλαγής από ό,τι συνέβη με την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής εταιρίας Oxfam και του ινστιτούτου Swiss Re. Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Εφόσον ο κόσμος δεν καταφέρει να περιορίσει ουσιαστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ανέλθει κατά 2,6 βαθμούς Κελσίου, οι χώρες του G7 πρόκειται να χάσουν 8,5% του ετήσιου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος τους, ή συνολικά 5 τρισεκ. δολάρια από τις οικονομίες τους κάθε χρόνο.

Οι οικονομίες των κρατών του G7 συρρικνώθηκαν κατά 4,2% κατά μέσο όρο εξαιτίας του κορωνοϊού, δηλαδή το υποδιπλάσιο των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή βάσει των υπαρχουσών πολιτικών και προβολών τους στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η Μεγάλη Βρετανία θα χάσει το 2050 6,5% του ΑΕΠ της όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, έναντι απωλειών μόνο 2,4% εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας των Παρισίων για το Κλίμα.

Αλλού οι συνέπειες μπορεί να είναι ακόμη πιο δραματικές από οικονομικής πλευράς, με τη Νότια Κορέα να χάνει το 10% της οικονομίας της, το ΑΕΠ της Αυστραλία να συρρικνώνεται κατά 12,5% και την ινδική οικονομία να μικραίνει κατά 25%, δεδομένης της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης κατά 2,6 βαθμούς.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ενόψει της συνόδου του G7 την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Αγγλία.
Η Βρετανία θα φιλοξενήσει επίσης τον προσεχή Νοέμβριο τη μεγάλης σημασίας σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη.

*πρώτη δημοσίευση: www.kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Γρ. Αντωνιάδης (ΣΕΒΤ): Πάνω από 1.000 πιο υγιεινά προϊόντα στα ράφια

Από: EBR

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, μιλά στο The TOC για τις νέες διατροφικές τάσεις και τις αλλαγές στη βιομηχανία τροφίμων

Ευρώπη

Πολιτικά απόβλητα απειλούν Γαλλία και Ευρώπη

Πολιτικά απόβλητα απειλούν Γαλλία και Ευρώπη

Ισλαμοφασίστες, αριστεριστές, έμποροι ναρκωτικών και συμμορίες τραμπούκων, υπό την ιδεολογική καθοδήγηση ενός διαταραγμένου πολιτικού και του κόμματός του, στη Γαλλία κάνουν προπόνηση κατάληψης της εξουσίας

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron