Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Συνδυασμό τηλεργασίας και γραφείου προτιμά το 67% των εργαζομένων

Απρόθυμο να επιστρέψει στο γραφείο, τουλάχιστον με τον τρόπο που το έκανε πριν από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, εμφανίζεται το 67% των εργαζομένων, σύμφωνα με μελέτη

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

«Αυτό που λείπει από τους περισσότερους λόγω της εργασίας από το σπίτι είναι η αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους.»
«Αυτό που λείπει από τους περισσότερους λόγω της εργασίας από το σπίτι είναι η αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους.»

της Ρούλας Σαλούρου

Απρόθυμο να επιστρέψει στο γραφείο, τουλάχιστον με τον τρόπο που το έκανε πριν από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, εμφανίζεται το 67% των εργαζομένων, σύμφωνα με μελέτη της International Workplace Group.

Με δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν και σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων έχει ανεβάσει «ρολά», η IWG πραγματοποίησε έρευνα στην Ελλάδα, στην προσπάθειά της να διερευνήσει πώς θα είναι το εργασιακό τοπίο από το φθινόπωρο και μετά. Τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν το μέλλον του καθεστώτος της τηλεργασίας, τα πλάνα των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, και το πώς αισθάνονται οι εργαζόμενοι σε μια πιθανή πλήρη επάνοδο στο γραφείο το φθινόπωρο.

Η μελέτη διενεργήθηκε σε εργαζόμενους σε εταιρείες-μέλη της IWG, όπου το 72% εργάζεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 67% δείχνει απρόθυμο να επιστρέψει στο γραφείο, με το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα να προτιμά ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Αυτό που φαίνεται να λείπει από τους περισσότερους εργαζόμενους λόγω της εργασίας από το σπίτι (74%) είναι η αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους, με το 33% να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των καθημερινών υποχρεώσεων λόγω της απόστασης.

Οσο για την επάνοδο στους χώρους εργασίας με φυσική παρουσία κατά το β΄ εξάμηνο του έτους, τα αποτελέσματα της μελέτης της IWG δείχνουν ότι σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις –των οποίων το προσωπικό θα μπορεί να εργαστεί από το σπίτι– θα διατηρήσουν περίπου το 20%-50% υπό καθεστώς τηλεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ παλαιότερα το αντικείμενο και οι απολαβές ιεραρχούνταν ως κριτήρια επιλογής μιας εργασίας, πλέον φαίνεται πως η εγγύτητα του τόπου εργασίας από την κατοικία κερδίζει έδαφος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες (49%) επιλογής, με αποτέλεσμα η εργασία εξ αποστάσεως να αγγίζει το 50% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Οπως μάλιστα αναφέρει ο CEO της IWG Χ. Μισαηλίδης, οι ευέλικτοι χώροι εργασίας μοιάζουν να αποτελούν μια ελκυστική επιλογή, με το 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα να προτιμά την εργασία σε ευέλικτους χώρους αρχικά εξαιτίας της εγγύτητάς τους από την κατοικία αλλά και γιατί καλύπτεται η ανάγκη τους για αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους.

*πρώτη δημοσίευση: www.kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εργασία: Η υπερβολή της υπερεφυίας και οι ανατροπές

Από: EBR

Η εποχή μας απαιτεί πριν από όλα να την καταλάβει κανείς όσο περισσότερο γίνεται. Διότι η άρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί κινδύνους αυτό-περιθωριοποίησης. Τα υπόλοιπα έπονται…

Ευρώπη

Η Ελλάδα στη 2η θέση στην ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων

Η Ελλάδα στη 2η θέση στην ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων

Αυτοί που με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια οφείλονται στις τιμές των ζαρζαβατικών, καλά θα έκαναν να δουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση ορόσημο με ανοιχτά ερωτήματα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση ορόσημο με ανοιχτά ερωτήματα

Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον οίκο MSCI σε κατηγορία «ανεπτυγμένων αγορών» αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία,

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron