Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Η Ε.Ε. παρατείνει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές βιοντίζελ παραγωγής ΗΠΑ για πέντε επιπλέον χρόνια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει τους δασμούς της για το βιοντίζελ παραγωγής Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για πέντε επιπλέον χρόνια, εφόσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάργηση των δασμών πιθανότατα να οδηγούσε σε αύξηση των εισαγωγών σε τεχνητά χαμηλές τιμές

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

«Οι δασμοί (που χρονολογούνται από το 2009) θα πάρουν παράταση έως το 2026, σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.»
«Οι δασμοί (που χρονολογούνται από το 2009) θα πάρουν παράταση έως το 2026, σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει τους δασμούς της για το βιοντίζελ παραγωγής Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για πέντε επιπλέον χρόνια, εφόσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάργηση των δασμών πιθανότατα να οδηγούσε σε αύξηση των εισαγωγών σε τεχνητά χαμηλές τιμές.

Οι δασμοί (που χρονολογούνται από το 2009) θα πάρουν παράταση έως το 2026, σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανέλαβε την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παραγωγοί των ΗΠΑ θα μπορούσαν να παρουσιάσουν αύξηση ως προς την παραγωγική τους ικανότητα, αλλά και να αντλήσουν τα κέρδη τους από εξαγωγές τους προς λιγότερο κερδοφόρες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της μεγαλύτερης αγοράς του κόσμου.

Ανέφερε ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί πωλούσαν ήδη σε τρίτες χώρες σε τιμές χαμηλότερες από αυτές των ΗΠΑ, «αξιοποιούσαν» δηλαδή την πρακτική ντάμπινγκ.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί επωφελούνταν από επιδοτήσεις- συμπεριλαμβανομένων φορολογικών πιστώσεων, επιχορηγήσεων και εγγυήσεων δανείων.

Οι δασμοί αντιντάμπινγκ κυμαίνονται από μηδέν έως 198.0 ευρώ (235.36 δολάρια) ανά τόνο, ενώ οι δασμοί που σχετίζονται με επιδοτήσεις από 211.2 έως 237.0 ευρώ ανά τόνο. Η αξία των δασμών δεν είναι σωρευτική, επομένως εφαρμόζεται ο δασμός με την υψηλότερη αξία.

Οι δασμοί θα συνεχίσουν να επιβάλλονται σε ορισμένες εταιρείες- όπως στις Archer Daniels Midlands Co και Cargill.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βιοντίζελ (European Biodiesel Board - EBB) άσκησε αρχικώς προσφυγή για λογαριασμό ευρωπαίων παραγωγών- όπως οι Saipol (Γαλλία) και Verbio (Γερμανία).

*πρώτη δημοσίευση: www.euractiv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

ΑΙ: Από την τεχνολογία, στη ρύθμιση και στον οικονομικό μετασχηματισμό

Από: EBR

Οι επιστήμονες που αναπτύσσουν την τεχνολογία δεν περιορίζονται πλέον στον τεχνικό τους ρόλο, αλλά συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της εταιρικής στρατηγική

Ευρώπη

Το Κοινοβούλιο ζητά μέτρα κατά του «ισλαμιστικού εισοδισμού» στην Ευρώπη

   Το Κοινοβούλιο ζητά μέτρα κατά του «ισλαμιστικού εισοδισμού» στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκή μεθοδολογία για τον εντοπισμό ενδείξεων ισλαμιστικού εισοδισμού και δικτύων

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron