Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Tο fintech, ο πιο ελκυστικός τομέας επενδύσεων των διεθνών venture capitals

Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ελκυστικός κλάδος για επενδύσεις, σε παγκόσμιο, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς καταφέρνει να προσελκύει τη μερίδα του λέοντος από τα κεφάλαια, που επενδύουν τα διεθνή venture capitals (VCs)

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

«Η υγείας, το biotech, το edtech, το gaming και η παράδοση φαγητού συνεχίζουν να προσελκύουν σημαντική επενδυτική δραστηριότητα.»
«Η υγείας, το biotech, το edtech, το gaming και η παράδοση φαγητού συνεχίζουν να προσελκύουν σημαντική επενδυτική δραστηριότητα.»

Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ελκυστικός κλάδος για επενδύσεις, σε παγκόσμιο, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς καταφέρνει να προσελκύει τη μερίδα του λέοντος από τα κεφάλαια, που επενδύουν τα διεθνή venture capitals (VCs). O λόγος για το fintech (financial technology - χρηματοοικονομική τεχνολογία), που προσελκύει τα επενδυτικά βλέμματα παγκοσμίως περισσότερο από κάθε άλλο τομέα.

Εκτός από το fintech, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των προτιμήσεων των διεθνών VCs για επενδύσεις, πολύ υψηλά βρίσκονται στην ίδια κατάταξη ο κλάδος της υγείας, το biotech, το edtech, το gaming και η παράδοση φαγητού, τομείς που συνέχισαν να προσελκύουν σημαντική επενδυτική δραστηριότητα κατά το 2ο τρίμηνο του 2021.

Η ποικιλομορφία υπήρξε το καθοριστικό χαρακτηριστικό της αγοράς VCs παγκοσμίως κατά το 2ο τρίμηνο του 2021, από τις χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές έως τους διαφορετικούς κλάδους, οι οποίοι προσέλκυσαν τις επενδύσεις. Αυτή η ποικιλομορφία πιθανόν θα διατηρήσει τις επενδύσεις VC αρκετά ισχυρές κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, με το fintech μάλλον να συγκεντρώνει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Ρεκόρ επενδύσεων

Συνολικά, οι παγκόσμιες επενδύσεις VCs το 2ο τρίμηνο του 2021 κατέγραψαν νέο ρεκόρ, αντλώντας $157,1 δισ. μέσω 7.687 συναλλαγών, σύμφωνα με το Venture Pulse του 2ο τριμήνου 2021, την τριμηνιαία έκθεση που εκδίδεται από την KPMG Private Enterprise σχετικά με τις τάσεις VC παγκοσμίως και σε βασικές δικαιοδοσίες παγκοσμίως.

Το εξαιρετικό επίπεδο των επενδύσεων VC βασίστηκε επιπλέον σε 10 γύρους VC άνω του $1 δισ. η κάθε μία σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων η σουηδική Northvolt ($2,75 δισ.) και η αμερικανική Waymo ($2,5 δισ.).

Η αμερικανική ήπειρος προσέλκυσε επενδύσεις που άγγιξαν το ρεκόρ των $84,1 δισ. το 2ο τρίμηνο του 2021, με τα $75,8 δισ. εξ αυτών να προέρχονται από τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, οι επενδύσεις VC συνέχισαν την ισχυρή άνοδο τους, αγγίζοντας τα $34 δισ. κατά έκτο συνεχόμενο τρίμηνο ρεκόρ, με 1.848 συναλλαγές το 2ο τρίμηνο του 2021, αυξημένες από τα $ 23,9 δισ. μέσω 2.150 συναλλαγών το 1ο τρίμηνο του 2021.

Οι επενδύσεις VC στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού σημείωσαν πτώση σε τριμηνιαία βάση στα $38 δισ., αλλά παρέμειναν ισχυρές σε σύγκριση με τα ιστορικά στοιχεία.

“Παγκοσμίως, κάποιες χώρες αρχίζουν να αναδύονται στον κόσμο της επόμενης ημέρας μετά την πανδημία. Στην πορεία αυτή θα υπάρξουν τάσεις που θα μείνουν, από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν τα ψώνια τους ως τις επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν τη σημασία της βελτιστοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Οι τομείς αυτοί είναι πιθανόν να συνεχίζουν να προσελκύουν επενδύσεις VC και αυτό με τη σειρά του μπορεί να ενεργοποιήσει κύματα επενδύσεων σε τομείς, όπως η κυβερνοασφάλεια και η προστασία από απάτες”, αναφέρει η ανάλυση της KPMG.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εποχές μεγάλων ανατροπών

Από: EBR

Την ώρα που οι περισσότεροι είναι διακοπές και  η θερινή ραστώνη είναι πανταχού παρούσα, ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, συνήθιζε να λέει ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2022

Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2022

Παρά τη συνολική πρόοδο, οι ψηφιακές δεξιότητες, οι ΜΜΕ και τα δίκτυα 5G υστερούν

Οικονομία

Δημόσιες δαπάνες ανάμεσα στην πανδημική κρίση και τη διαφαινόμενη ύφεση

Δημόσιες δαπάνες ανάμεσα στην πανδημική κρίση και τη διαφαινόμενη ύφεση

Η Ευρώπη έκλεισε το προηγούμενο έτος με τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών να καταγράφουν δημοσιονομικά ελλείμματα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron