Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Οι startups συνεισφέρουν στην απασχόληση περισσότερο από την παραδοσιακή οικονομία

Πιο σημαντικός από ποτέ στην ιστορία είναι σήμερα ο οικονομικός αντίκτυπος των νεοφυών επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος πλέον είναι μια βιομηχανία αξίας $35 τρισ.

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

«Οι νεοσύστατες εταιρείες είναι υπεύθυνες για την αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως».
«Οι νεοσύστατες εταιρείες είναι υπεύθυνες για την αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως».

της Νατάσας Φραγκούλη

Πιο σημαντικός από ποτέ στην ιστορία είναι σήμερα ο οικονομικός αντίκτυπος των νεοφυών επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος πλέον είναι μια βιομηχανία αξίας $35 τρισ. Σε αυτό το περιβάλλον, οι startups αποτελούν μια ανθεκτική πηγή ανάπτυξης νέων θέσεων εργασίας υψηλής παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του dealroom.co, οι νεοσύστατες εταιρείες αναπτύσσονται περίπου τρεις φορές ταχύτερα από την παραδοσιακή οικονομία. Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνες για την αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως από το 2017. Βρίσκονται δε στην κορυφή των κλάδων της οικονομίας, που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας βρίσκεται ο τομέας των ΤΠΕ, ο οποίος ευθύνεται για την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 3% την περίοδο από το 2017 μέχρι σήμερα. Οι τομείς της υγείας, των κατασκευών, της δημόσιας διοίκησης και του real estate είναι υπεύθυνοι για αύξηση της απασχόλησης κατά 2% έκαστος.

Στη λίστα του dealroom.co με τους κλάδους, που έχουν από το 2017 μέχρι σήμερα, τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση της απασχόλησης, ακολουθεί ο τομέας της ενέργειας με 1% συμμετοχή στην αύξηση της απασχόλησης. Ισόποση είναι η συμμετοχή του κλάδου της μεταποίησης (1%), του πολιτισμού (1%), της εκπαίδευσης (1%) και του λιανεμπορίου (1%).

 

 

Περί χρηματοδότησης

Η δυναμική των νεοσύστατων επιχειρήσεων να παράγουν πολλές και μεγάλης παραγωγικότητας θέσεις εργασίας προφανώς και ενισχύεται από το κατά πόσο καταφέρνουν να προσελκύσουν κεφάλαια.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις προσθέτουν θέσεις εργασίας τρεις φορές γρηγορότερα, όταν έχουν τη χρηματοδοτική υποστήριξη των funds επιχειρηματικού κεφαλαίου (Venture Capitals -VCs).

 

 

Ταχεία ανάπτυξη

Οι startups δεν έχουν συμμετοχή μόνο στην αύξηση της απασχόλησης διεθνώς. Μεγάλη είναι η επίδραση τους και στην συνολική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με έρευνα του dealroom.co, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης, οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτύσσονται τρεις φορές ταχύτερα από την παγκόσμια οικονομία. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, μάλιστα, ότι νεότερες γενιές startup επιχειρήσεων δημιουργούν εξίσου μεγάλη αξία με τις παλαιότερες.

“Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι αναπτυσσόμενες νεοσύστατες εταιρείες αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει η σχετική μελέτη.

“Το γεγονός ότι σήμερα μπορεί να δημιουργηθεί μια εταιρεία από οπουδήποτε, καθιστά την τοπική υποστήριξη ακόμη πιο σημαντική για την προώθηση μεμονωμένων οικοσυστημάτων εκκίνησης. Κάθε οικοσύστημα εκκίνησης είναι διαφορετικό και έτσι πρέπει να είναι και η επιχειρηματική του υποστήριξη”, τονίζουν οι αναλυτές.

 

 

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Ν.Δ. και η μεσότητα του Αριστοτέλη

Από: EBR

Την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ. την ξεκίνησε ο ιδρυτής της. Έτσι, η Ν.Δ. έγινε κόμμα συγκατοίκησης της παραδοσιακής Δεξιάς, των (κεντρώων) φιλελεύθερων και κάποιων ακροδεξιών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για μια νέα στρατηγική της ΕΕ για την Κίνα

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για μια νέα στρατηγική της ΕΕ για την Κίνα

Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να συζητά με την Κίνα για παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η υγεία, εκφράζοντας ανησυχίες για συστημικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οικονομία

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Η ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου για το κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια έρχεται κάπως όψιμα, με δεδομένο ότι εγκαίρως, εδώ και καιρό, έχουμε αναφερθεί στο ράλι τιμών σε βασικά αγαθά, όπως σιτάρι, πετρέλαιο, φρούτα, πρόβειο γάλα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron