Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Οι δαπάνες για Big Data και Business Analytics θα φτάσουν τα $274 δισ. το 2022

Αλματώδη αύξηση καταγράφουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δαπάνες για Big Data και Business Analytics (BDA), τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

«Φέτος η αγορά BDA θα φτάσει σε αξία τα $215,7 δισ., ενώ το 2022 αναμένεται να αυξηθεί κατά 27%».
«Φέτος η αγορά BDA θα φτάσει σε αξία τα $215,7 δισ., ενώ το 2022 αναμένεται να αυξηθεί κατά 27%».

της Νατάσας Φραγκούλη

Αλματώδη αύξηση καταγράφουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δαπάνες για Big Data και Business Analytics (BDA), τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η αξία της διεθνούς αγοράς BDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των $274 δισ. το 2022, σημειώνοντας άνοδο κατά 27% σε σχέση με την αναμενόμενη επίδοσή της κατά το τρέχον έτος.

Ο πήχης για την παγκόσμια αγορά BDA τοποθετείται για το 2021 στα $216 δισ. Η διεύρυνση της αγοράς κατά $60 δισ. μέσα σε ένα μόλις έτος (μεταξύ 2021 και 2022) είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της αγοράς Big Data και Business Analytics μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Stock Apps, η αυξανόμενη κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων στο cloud, η ταχεία ανάπτυξη τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things αύξησαν σημαντικά τον όγκο και την πολυπλοκότητα του συνόλου των δεδομένων, οδηγώντας την ανάπτυξη της αγοράς BDA.

Με την πάροδο των ετών, η τεχνολογία έφερε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών, με τον COVID-19 να επιταχύνει περαιτέρω αυτήν τη διαδικασία ψηφιοποίησης. Τα δεδομένα, που παράγονται από δισεκατομμύρια συσκευές, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της επανάστασης.

Σύμφωνα με τη Statista, υπάρχουν περισσότερες από 21 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές παγκοσμίως και ο αριθμός τους αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτή η διαρκής άνοδος των δεδομένων είναι που τροφοδοτεί την αγορά του BDA.

Και προ πανδημίας

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο εξαμηνιαίο οδηγό δαπανών Big Data and Analytics της IDC, η παγκόσμια αγορά BDA είχε σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη ακόμη και πριν από την πανδημία, με τα έσοδα να αυξάνονται από $122 δισ. το 2015 σε σχεδόν $169 δισ. το 2018.

Μέχρι το τέλος του 2019, οι συνολικές δαπάνες για αυτές τις τεχνολογίες αυξήθηκαν σε πάνω από $189 δισ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Stock Apps, περισσότερες από τις μισές δαπάνες για BDA το 2021 θα διατεθούν για υπηρεσίες.

Πρωτιά για τις ΗΠΑ

Τη μερίδα του λέοντος των δαπανών για Big Data και Business Analytics θα πραγματοποιήσουν, κατά το τρέχον έτος, οι ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς 51% το 2021. Σε τεράστια απόσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά BDA με μερίδιο 5,7% φέτος. Ακολουθούν η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, με μερίδιο αγοράς 5,5%, 5,1% και 4,4%, αντίστοιχα.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η καγκεποποίηση της Ρωσίας και τι σημαίνει

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Εδώ και αρκετούς μήνες «περίεργες» ανακατατάξεις παρατηρούνται τόσο στο Κρεμλίνο όσο και στη ρωσική γραφειοκρατία, με θολές για την ώρα συνέπειες στον στρατιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα….διαφθοράς

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο - Εαρινή Δέσμη: προώθηση της πράσινης και βιώσιμης ανάκαμψης ενόψει της αυξημένης αβεβαιότητας

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο - Εαρινή Δέσμη: προώθηση της πράσινης και βιώσιμης ανάκαμψης ενόψει της αυξημένης αβεβαιότητας

Η εαρινή δέσμη μέτρων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει στα κράτη μέλη στήριξη και καθοδήγηση δύο έτη μετά τον πρώτο αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οικονομία

Οι εργασιακοί «παράδεισοι»

Οι εργασιακοί «παράδεισοι»

Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον κόντρα στο κύμα της «μεγάλης παραίτησης»

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron