Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Οι μικρομεσαίες εταιρείες θα δαπανήσουν $1,3 τρισ. για την τεχνολογία το 2021

Σε ρυθμούς ψηφιακού fast forward έχει θέσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, η πανδημική κρίση

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

«Οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΙΤ, παγκοσμίως, θα είναι φέτος αυξημένες κατά 8% έναντι του 2020.»
«Οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΙΤ, παγκοσμίως, θα είναι φέτος αυξημένες κατά 8% έναντι του 2020.»

της Νατάσας Φραγκούλη

Σε ρυθμούς ψηφιακού fast forward έχει θέσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, η πανδημική κρίση. Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, οι επενδυτικές δαπάνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τεχνολογία το 2021 αυξάνονται και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς έναντι του παρελθόντος.

Για το 2021, το ύψος των σχετικών δαπανών θα αυξηθεί κατά 8% και θα υπερβεί το $1,3 τρισ., καθώς η ψηφιοποίηση έχει αποδειχθεί μονόδρομος, ειδικά για τις μικρομεσαίες εταιρείες ανά τον κόσμο. Αντίστοιχα, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Analysys Mason, το 2020 οι ΜμΕ επένδυσαν κεφάλαια της τάξης του $1,2 τρισ. στο ΙΤ.

Οι δαπάνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τεχνολογία θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά και το 2022, ξεπερνώντας το $1,4 τρισ., ενώ το momentum θα παραμείνει ανοδικό και τα επόμενα χρόνια: για το 2023 οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο θα επενδύσουν στο ΙΤ περί το $1,5 τρισ., ποσό που θα αυξηθεί στο $1,6 τρισ. το 2024.

Ο ρυθμός αύξησης των σχετικών επενδύσεων από το 2022, αναμένεται να κινηθεί σε πιο χαμηλά ποσοστά, αντίστοιχα με αυτά της προ COVID 19 εποχής. Ποσοστιαία οι σχετικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 6,6% μεταξύ 2021 και 2022, κατά 6,4% το 2023 και κατά 6,9% το 2024, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Analysis Mason.

Έμφαση στο cloud

Το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι μικρές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους στην κάλυψη βασικών βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών ΙΤ.

Οι δαπάνες για εφαρμογές cloud θα συνεχίσουν να αυξάνονται τόσο το 2021, όσο και το 2022, καθώς οι επιχειρήσεις μετακινούνται από λογισμικό onpremises σε εναλλακτικές λύσεις cloud. Οι πρωτοβουλίες μετάβασης στο cloud, που τέθηκαν σε αναστολή το 2020, έχουν ήδη ξεκινήσει εν νέου εντός του τρέχοντος έτους και θα εξακολουθήσουν να έχουν περίοπτη θέση στην επενδυτική ατζέντα των ΜμΕ και το 2022. Έτσι, οι σχετικές δαπάνες για cloud αναμένεται να αυξηθούν κατά 18% φέτος και κατά 19% το 2022.

Στο μεταξύ, τα εργαλεία συνεργασίας (Collaboration tools) θα είναι το θεμέλιο της ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γι’ αυτό αναμένεται αύξηση των σχετικών επενδύσεων το 2021 κατά 15% και κατά 16% το 2022.

Επιπλέον, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την κυβερνοασφάλεια, καθώς η απομακρυσμένη εργασία συνεχίζει να αποτελεί τον εργασιακό κανόνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σχετικές δαπάνες θα τρέξουν με ρυθμό ανάπτυξης 10% φέτος και 9% το 2022.

Οι επενδύσεις σε συσκευές και περιφερειακά θα αυξηθούν επίσης, αλλά σαφώς με πιο ήπιους ρυθμούς, καθώς οι επιχειρήσεις ξεκινούν αναβαθμίσεις συσκευών, που τέθηκαν σε αναστολή το 2020. Η ζήτηση θα μετατοπιστεί - σε μεγάλο βαθμό - σε φορητούς υπολογιστές, καθώς η κινητικότητα γίνεται προτεραιότητα. Οι δαπάνες για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα διευρυνθούν κατά 6% το 2021 και κατά μόλις 2% το 2022.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Επισπεύστε τις Χριστουγεννιάτικες και χειμερινές αγορές

Από: EBR

«Όποιος περιμένει να εισπράξει το 13ο μισθό για να κάνει τα ψώνια των Χριστουγέννων κινδυνεύει να μείνει με άδεια χέρια- ή να τον δώσει ολόκληρο για ένα...ζευγάρι αθλητικά παπούτσια»

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Δέσμη μέτρων για τις τράπεζες 2021: νέοι κανόνες της ΕΕ για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τραπεζών και την καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον

Δέσμη μέτρων για τις τράπεζες 2021: νέοι κανόνες της ΕΕ για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τραπεζών και την καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα επανεξέταση των τραπεζικών κανόνων της ΕΕ (κανονισμός για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και οδηγία για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις)

Οικονομία

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς πληρωμών και οι δυνητικές ευκαιρίες για αποδόσεις λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών τα επόμενα χρόνια προσείλκυσαν το περασμένο διάστημα το επενδυτικό ενδιαφέρον

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron